реклама партнерів:
Головна » Рівненський майстер хоче виготовити крісло футболіста Євро-2012. Фото

Рівненський майстер хоче виготовити крісло футболіста Євро-2012. Фото


Коментарі: 0 ЄВРО-2012

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Євро-2012 – це загальнонаціональний проект, тому ця тема актуальна не лише в приймаючих містах.
Надихає єврочемпіонат на звершення людей з різних куточків України, які можуть і не бути запеклими футбольними уболівальниками, але розуміють важливість турніру для розвитку економіки країни, її євроінтеграційних планів, популярності в усьому світі. Прикладом такого захоплення є майстер-різбяр по дереву Микола Христич з Рівного, котрий має ідею виготовити до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року крісло футболіста.
Митець стверджує, що вже розробив проект майбутнього шедевру. «Висота виробу сягатиме 1,8 метра, а ширина буде близько метра. Щодо деревини-матеріалу, то використовуватиму дуб або грецький горіх», – розповідає пан Христич, однак залишає секретом, з яких художніх елементів компонуватиме крісло. Майстер переконаний, що оригінальну ідею дерев’яного виробу захочуть використати нечесні конкуренти.
За словами Миколи Христича, крісло футболіста, яке він збирається виготовити, – унікальний витвір мистецтва, аналогів якому немає у світі. На думку майстра, потрібно буде зробити не одне крісло, а стільки, щоб вистачило на кілька футбольних команд. Пан Христич пропонує презентувати оригінальні крісла від України для героїв Євро-2012 – переможців і призерів чемпіонату. «Уявіть собі, як приємно буде кращим футболістам Чемпіонату Європи отримати від нашої держави оригінальні пам’ятні сувеніри, зроблені вручну спеціально для кожного з них», – поділився ідеєю митець. Він також додав, що крісло футболіста можна буде виготовити не лише для переможців, а й для всіх гравців команд-учасниць єврочемпіонату.
Майстер зазначив, що замовлення на вироблення крісел футболіста – дороговартісне, адже це унікальна ручна робота. Сам автор поки не може оцінити свій витвір мистецтва, однак те, що над першим кріслом він самотужки збирається трудитися близько півроку, свідчить про високу технічну складність роботи, а звідси й дорогизну. Але ремісник переконує, що роботу над кріслом футболіста він розпочинає не заради вигоди, а заради авторитету рідної країни – показати Європі справжню гостинність і щедрість української нації. «Матеріальний аспект тут другорядний. Головне – піднести імідж країни. Однак, якщо говорити про комерційну складову, то запустивши у серійне виробництво розроблені мною дерев’яні сувеніри до Євро-2012, наша країна могла би заробити на них мільйони, якщо не мільярди доларів США», – акцентує Микола Христич.
Народний митець говорить і про проблеми, пов’язані з матеріальними витратами та строками виконання замовлення – надто мало часу залишилося до турніру, а тому виготовити крісла футболістів у великий кількості можна й не встигнути. Та майстер і це передбачив – проблему вирішать робочі бригади, котрі можна сформувати в разі великого замовлення. «Разом зі мною працюватиме мій син. Допомагатимуть нам також інші висококваліфіковані майстри. Робити буде кому, аби лишень було замовлення», – наголошує митець.
Поки ж крісло футболіста залишається для Миколи Христича лише проектом – свій вільний час він приділяє майструванню іншої ексклюзивної сувенірки з дерева. «Якщо не крісло, то зараз хоча би стільців до єврочемпіонату понароблюю», – каже народний майстер, демонструючи перший у колекції стілець (на фото) для вболівальників Євро-2012. Митець розповідає, що власноруч розробив художнє оформлення стільця . «На поверхні сидіння зобразив два бики – це футбольні команди, які борються за м’яч. Зверху над цим малюнком – Малий державний герб України – тризуб», – ділиться пан Христич. Він додає, що зможе виготовити стільці з державним гербом будь-якої європейської країни.
Вироби на футбольну тематику – лише частина творчих експериментів з деревом Миколи Христича. У його доробку помпезні крісла для високопосадовців, мисливців, крісла-качалки, настінні бари, а також вітальні столики. Майстер особливо пишається тронними кріслами для Президентів Російської Федерації (на фото) та США.
Як і кожен митець, Микола Христич має серйозні амбіції. Він не хоче віддавати свої роботи за кордон – чекає на визнання в Україні. «Такі ексклюзивні, по суті, єдині у світі речі, повинні залишитися в нашій країні й експонуватися у музеях, або на приватних виставках для гостей Євро-2012», – автор сподівається на те, що його ідеї прийдуться до смаку українцям і гостям чемпіонату.

Джерело: Сергій Ющишин з Рівного, Інформаційний центр «Україна-2012».







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини