реклама партнерів:
Головна » У Криму введено режим надзвичайної пожежної небезпеки, що обмежує вiдвiдування лiсiв населенням

У Криму введено режим надзвичайної пожежної небезпеки, що обмежує вiдвiдування лiсiв населенням


Коментарі: 0 Надзвичайні ситуації

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Кримський главк Мiнiстерства України з питань надзвичайних ситуацiй нагадує кримчанам i гостям пiвострова, що у зв'язку з несприятливим прогнозом розвитку лiсопожежної обстановки на територiї пiвострова введено режим надзвичайної пожежної небезпеки, що обмежує вiдвiдування лiсiв населенням.
Як повiдомляє в понедiлок прес-служба Головного управлiння МНС України в Криму, ситуацiя з лiсовими пожежами залишається вкрай напруженою, незважаючи на заходи, яких вживають усi органiзацiї, що забезпечують захист лiсових угiдь вiд вогню, передає "Інтерфакс-Україна".
За даними рятувальникiв, найчастiше горять лiси в районi Великої Ялти. Фахiвцi стверджують, що основними причинами пожеж у лiсах є дуже спекотлива погода та суш, а також людський чинник – необережне поводження з вогнем.
"На жаль, у бiльшостi випадкiв основною причиною виникнення пожеж є байдужiсть i недбале ставлення людини – непогашенi пiд час пiкнiкiв вогнища, кинутi у пiдсохлу лiсову пiдстилку i траву непогашенi недопалки, сiрники, пiдпали, неконтрольоване випалювання сухої трави. У спекотливу суху погоду достатньо iскри, щоб спалахнув вогонь, особливо у хвойному лiсi", - зазначили в прес-службi.
За iнформацiєю ГУ МНС, торiк у Криму сталося 135 випадкiв загоряння в лiсi, загальна площа пожеж становила 46,15 га. Вiд початку цього року в автономiї було зафiксовано 28 загорянь загальною площею 3,31 га.
Головне управлiння МНС України в Криму попереджає, що на всiй територiї пiвострова найближчими днями зберiгається висока пожежонебезпека. У зв'язку з цим необхiдно дотримуватися вимог правил пожежної безпеки в лiсах.
"Шановнi жителi та гостi пiвострова, утримайтеся вiд вiдвiдування лiсу в пожежонебезпечний перiод! Запобiгти пожежi набагато легше, нiж її лiквiдувати! Не проходьте повз порушникiв правил пожежної безпеки i не будьте самi байдужi до долi кримських лiсiв! Вирушаючи на вiдпочинок на природу, слiд бути гранично уважними i чiтко розраховувати свої сили, берегти себе i природу навколо. Виявивши в лiсi пожежу, яку ви не можете згасити самi, термiново подзвонiть за телефоном "101" або до найближчого лiсгоспу", - заявили в кримському главку МНС.
Крiм того, ГУ МНС попереджає кримчан i гостей пiвострова про те, що в пожежонебезпечний перiод у лiсi забороняється: кидати сiрники, що горять, i недопалки, вживати пiд час полювання пижi з легкозаймистих i тлiючих матерiалiв, залишати промаслений або просочений бензином й iншими горючими речовинами обтиральний матерiал, залишати на освiтленiй сонцем лiсовiй галявинi пляшки або осколки скла, випалювати траву i стерню на полях, розводити вогнища.
Міноборони України посилило контроль на своїх об'єктах у зв'язку з підвищенням пожежонебезпеки
Міністерство оборони України посилює контроль на всіх об'єктах Збройних сил у зв'язку з різким підвищенням пожежонебезпеки на території України. Особливу увагу приділено об'єктам зберігання боєприпасів, зброї і військової техніки, повідомив у понеділок співробітник прес-служби військового відомства Костянтин Саділов.
Зокрема, за його словами, на військових об'єктах у постійному режимі відбуваються заняття зі штатними пожежними загонами, перевіряється готовність пожежної техніки, а також заповненість спецрезервуарів водою.
"Також відслідковується ситуація щодо наявності та можливості виникнення вогнищ займання навколо об'єктів Збройних сил, організовано взаємодію з регіональними підрозділами МНС", - повідомив співрозмовник агентства.
Згідно з озвученим у понеділок головою Укргідрометцентру Миколою Кульбідою прогнозом, 3-4 серпня в Україні очікується висока (4-го класу) і надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека, 5-6 серпня переважно надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека.
За його даними, 3-6 серпня в Україні, окрім західних областей, сильна спека +35-39, у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та місцями у степовій частині Криму +40-42.
У Київській області 3-6 серпня переважатиме сильна спека +35-38, висока (4-го класу) і надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека.

Джерело: http://newsru.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини