реклама партнерів:
Головна » Українець Володимир Кличко побив російського "вітязя" Олександра Повєткіна. Відео

Українець Володимир Кличко побив російського "вітязя" Олександра Повєткіна. Відео


Коментарі: 2 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Абсолютний чемпіон світу впевнено виграв бій - чотирма нокдаунами і за одностайним рішенням суддів.
У московському спорткомплексі "Олімпійський" завершився великий вечір боксу, у головному поєдинку якого абсолютний чемпіон світу Володимир Кличко побив росіянина Олександра Повєткіна, позбавивши того статусу регулярного чемпіона WBA, розповідає ПроСпорт.
Відтак Кличко здобув 61-у перемогу, додавши до свого послужного списку ще одну звитягу над боксером, який до зустрічі з ним не знав поразок на професійному ринзі.
... З перших секунд стартового раунду "Російський витязь" пішов в атаку, але удари йшли або в захист, або в корпус. Володимир ж почав бій від оборони, завдавши кілька ударів в обличчя росіянину. З середини першого раунду Повєткін почав діяти за правилами боротьби, кілька разів спробував схопити Володю за корпус.
На початку другого раунду Володя влучив потужним ударом в обличчя супернику. Той намагався кожну атаку закінчити клінчом. А кінцівка другого раунду увінчалася ударом Володі у скроню росіянина, після якого Повєткін впав. Але зміг піднятися і продовжити бій.
Третій раунд знову почався з швидких проте безпечних атак росіянина. Володя провів раунд в захисті - нічого не дав зробити супернику, але й сам зайняв позицію вичікування.
Четвертий раунд пройшов у спокійному темпі.
А у п'ятому Повєткін знову поліз "штурмувати" Кличка. Володя ж пасивно діяв в атаці, викидав небагато ударів, але й нічого не пропускав. До того ж, Кличко впевнено лідирує за очками.
У шостому раунді, після удару Кличка, над правим оком Повєткіна з'явилася гематома. "Запливає" око "Витязя". Протягом раунду спортсмени більше клінчували, ніж боксували.
Переломний ж момент бою відбувся у сьомому раунді. Володимир почав атакувати і Повєткін двічі опинявся у горизонтальному положенні. На останній хвилині раунду Повєткін ще раз впав після правої бомби Володимира, але зміг піднятися.
У восьмому раунді "Витязь" не пропустив жодного небезпечного удару, зосередившись на оборонних діях. Володимир не поспішає "добивати" суперника.
Дев'ятий раунд - Повєткін намагається атакувати, адже за очками немає шансів виграти, і пропускає кілька дуже потужних ударів в голову.
У десятому ж раунді голова Повєткіна перетворилася на мішень. Олександр пересувався по рингу без захисту, проте Володя не поспішає закінчувати бій. Наприкінці раунду Повєткін провів непогану контратаку, кілька разів пробивши в корпус Володі.
На початку 11-го раунду Володя похитнувся після удару лівою росіянина. В кінці раунду рефері зняв очко з Володі за поштовх суперника.
В заключному раунді Володимир дуже надійно зіграв у захисті, і не дав супернику жодного шансу для перемоги нокаутом. У середині раунду бій переривався на кілька секунд через порвану рукавичку росіянина.
Останні секунди бою пройшли в атаках "Витязя", але всі удари були в "молоко".
Володимир впевнено виграв бій одностайним рішенням суддів. Тепер Володимир є єдиним чемпіоном за версією Всесвітньої боксерської асоціації, продовжуючи володіти поясом суперчемпіона WBA.

Нагадаємо, що цей бій двічі скасовувався. Нарешті, з третьої спроби Володимир таки дочекався Повєткіна в ринзі. І впевнено побив його...
Нагадаємо, цей бій мав відбутися ще у грудні 2008 року... У квітні 2013 року промоутери Повєткіна виграли торги на право організації бою з Кличком за 23 мільйони доларів.
Розподіл гонорару за бій пройде за схемою "75 на 25 " відсотків на користь Кличка. Таким чином Кличко отримає близько 17 мільйонів доларів, Повєткін - трохи більше п'яти мільйонів.

Бій побачили 14 тисяч глядачів, телетрансляції - вболівальники більш ніж в 150 країн світу (канал HBO покаже поєдинок у прямому ефірі).

До бою росіянин володів титулом "звичайного" чемпіона світу за версією WBA ( Всесвітня боксерська асоціація). Кличко ж носив звання суперчемпіона WBA, а також володіє поясами за версією WBO ( Всесвітня боксерська організація) і IBF ( Міжнародна боксерська асоціація). У травні 2013 року боксери успішно захистили свої титули.

Досі Повєткін виграв усі 26 боїв (18 з них - нокаутом), а Кличко-молодший здобув 60 перемог (51 - достроково) і зазнав три поразки (всі - нокаутом).

Джерело: Експрес




РПЦ: Повєткіну треба було не руни наколювати, а тренуватися


У Російській православній церкві пояснили поразку Олександра Повєткіна в бою з Володимиром Кличком захопленням російського боксера язичництвом
Зокрема, глава Місіонерської комісії при Єпархіальній раді Москви ієромонах Димитрій (Першин) вважає, що у програшу Повєткіна в бою з українським боксером була духовна основа, передає «Інтерфакс-релігія».
«Боюся, головна помилка боксера в тому, що перемогу не можна здобувати за всяку ціну. Скажімо, ні за які спортивні досягнення не можна платити своєю душею. Не кожну енергію можна впускати у свій внутрішній світ», - заявив отець Димитрій.
За його словами, під час бою «духи пращурів» Повєткіну не допомогли.
«Повєткін на початку свого спортивного шляху говорив про своє православ'я, потім став адептом неоязичництва, в чому переконують його свіжі рунічні татуювання і пісенька Свароги, під яку він іноді виходить на ринг», - заявив священик.
Священик вважає, що Повєткіну треба було «не руни наколювати, а тренуватися».
Зазначивши, що бій з Кличком не останній у кар'єрі Повєткіна, священик побажав йому зустріти «справжнє православ'я - православ'я Андрія Рубльова і Дмитра Донського, Олександра Суворова та Олександра Пушкіна, архімандрита Іоанна (Крестьянкіна) і композитора Георгія Свиридова».
«Не будемо забувати про те, що нашому серцю не потрібні ідоли (обереги, руни, замовляння), але свобода життя у Христі. За цю свободу ми боремося з господарем, за висловом Вячеслава Бутусова, «цього дохлого світу», кидаємо йому виклик в Таїнстві хрещення, шануємо Христа і ось так, б'ючись і молячись, йдемо по життю назустріч своєму воскресінню», - заявив він.

Джерело: Факти

Кличко завдав Повєткіну 139 ударів у голову (графіка)

Російський боксер пропустив від українського чемпіона 139 ударів - всі вони влучили в голову. Докладну графіку підготував американський канал Home Box Office (HBO).
Повєткін Кличку зумів відповісти лише 59 ударами, 31 з них влучив у голову Володимира, 28 - це точні влучання в корпус.

Нагадаємо, що у Москві Володимир Кличко захистив свої чемпіонські пояси в бою проти російського претендента Олександра Повєткіна. Боксери провели 12 раундів, за підсумком яких судді виставили оцінки 119:104 на користь українця.

Джерело: Факти









Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

Усі новини