реклама партнерів:
Головна » Українські війська заблокували російський десант на Херсонщині. Відео

Українські війська заблокували російський десант на Херсонщині. Відео


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Близько 120-ти російських військовослужбовців залишаються біля газо-перекачувальної станції “Чорноморнафтогазу” біля селища Стрілкове на Арабатській стрілці.
Про це 5-му каналу повідомили у Державній прикордонній службі.
Там кажуть: українські військові заблокували дорогу в бік Генічеська, протистояння немає. Водночас, за інформацією прикордонників, до місця події підтягуються українські резерви.
Олег Слободян, речник Державної прикордонної служби: “Наразі ситуація не змінилася, близько 120-ти військовослужбовців Російської федерації і трьох БТРів перебувають в районі насосної станції на околиці села Стрілкове. Станція знаходиться на території 8-ми кілометрів вже у Херсонській області. Це не материкова частина, але це вже Херсонська область. Наш наряд – прикордонники і представники Збройних сил України – заблокували дорогу в бік Генічеська на північній частині села Стрілкове. Протистояння ніякого немає, швидше за все, дійсно кінцевою метою російських військ була насосна станція, де, власне кажучи, вони зараз знаходяться”.
Раніше прикордонники розповіли 5-му каналу, що близько 13-ї години біля селища Стрілкове на Арабатській стрілці, що коло Генічеська, з вертольотів висадились близько 60-ти російських десантників. За кілька годин їхня кількість подвоїлася. Росіяни підтягнули БТРи і окопалися. Українські прикордонники повідомляли, що Арабатською стрілкою в бік села Стрілкове рухається ще колонна російської бронетехніки. Під час переговорів окупанти намагалися пояснити, що прибули захищати розташовану неподалік газоперекачувальну станцію “Чорноморнафтогазу” від можливих терористичних актів. Тим часом, МЗС України заявляє, що Росія вторглася в Україну і вимагає негайного відведення військ. “Україна залишає за собою право застосувати всі необхідні заходи для припинення військового вторгнення з боку Росії”, – наголосили у МЗС.

За матеріалами: 5 канал



Десантники, які висадилися біля с.Стрілкове Генічеського району заявили, що переплутали місце висадки, тому висадилися фактично на околиці селища.
Про це заявив Стрілківський сільський голова Олександр Пономарьов, повідомляє Укрінформ.
За його словами, він разом p прокурором району та начальником райвідділу міліції виїхав на місце події після десантування невідомих для з'ясування, хто ці люди і яка їхня мета.
"Десантники розповіли, що переплутали місце висадки, тому висадилися фактично на околиці села. Зрозумівши, що помилилися, вони відійшли до газоперекачувальної станції, яка знаходиться за блокпостом українських прикордонників", - йдеться у повідомленні.
За його словам, озброєні люди без розпізнавальних знаків заявили, що "їх завдання - забезпечити охорону газоперекачувальної станції та розташованих неподалік трьох бурових свердловин "Чорноморнафтогазу".
"Вони зазначили, що у них є інформація, що на даних об'єктах готуються теракти і охоронятимуть вони ці об'єкти, скільки треба буде для виконання завдання", - розповів Пономарьов.
Військових доставили два десантні вертольоти у супроводі двох бойових вертольотів. Невдовзі десантні вертольоти покинули територію біля газоперекачувальної станції, а два бойових вертольоти продовжили кружляти над об'єктом.

15 марта во второй половине дня после высадки российского десанта на Арабатской стрелке, в Геническе на пустыре возле ВПУ-17 приземлились два боевых вертолета. Они раскрашены в белый цвет и с опознавательными знаками миротворческих сил ООН, но принадлежат Украине.
Как сообщили изданию "Новый Визит" летчики, они прилетели из вертолетной части под Чорнобаевкой, передает Цензор.НЕТ.
О своей задаче не говорят. Но по информации Минобороны, с целью немедленного реагирования на провокацию российских военных на Арабатской стрелке, с украинской стороны были подняты силы армейской авиации Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины.
На месте находится очень много геничан. Проход к боевой технике свободный. Есть сотрудники милиции Генического РО УМВД. Одна из женщин, возмущалась, почему здесь находятся украинские вертолеты(?) и кричала, что всем нужно в Россию. Ей предлагали собирать чемоданы и туда ехать. В остальном, возле вертолетов, обстановка спокойная.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини