реклама партнерів:
Головна » В Чернігові розпочинає роботу Центр правової допомоги для сімей, які виховують діток з обмеженими фізичними можливостями

В Чернігові розпочинає роботу Центр правової допомоги для сімей, які виховують діток з обмеженими фізичними можливостями


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Про це під час засідання Чернігівського прес-клубу реформ повідомила керівник проектів громадської організації „М’АРТ” Альоша Шешеня. Щодня з 9.00 до 17.00 соціальні адвокати надаватимуть юридичні консультації тим батькам, які виховують дітей з обмеженими фізичними можливостями. Центр працюватиме за двома адресами: м. Чернігів, вул. Рокосовського, 68, та м. Чернігів. пр-т Миру, 21-а, оф. 15. Також юристи організації готові консультувати і телефоном: (0462) 77-41-10 та (0462) 93-57-79. Окрім цього працюватиме і медіа-портал: www.social-right.cn.ua На цьому Інтернет-ресурсі працюватиме форум та сторінка юридичного консультанта. Також на сайті буде розміщена інша цікава інформація для батьків та дітей. Окрім цього активісти організації проведуть три семінари для батьків особливих дітей, педагогічних працівників спеціалізованих освітніх закладів та працівників системи охорони здоров’я. Також адвокати організації „М’АРТ” готові надати безоплатний супровід таким родинам в судах. В разі потреби адвокати організації безкоштовно захищатимуть дітей та батьків під час судових спорів.
Пані Шешеня розповіла, що громадська організація М’АРТ давно досліджувала проблеми родин, в яких живуть діти з обмеженими фізичними можливостями. „Спілкуючись із батьками особливих діток, ми зрозуміли, що постійно утискаються права таких родин”, - зазначила пані Шешеня. Це і право на освіту – дуже часто трапляються випадки, коли діти з обмеженими фізичними можливостями частково або повністю виключені з навчального процесу. Також таким родинам важко реалізувати своє право на соціальний захист і соціальне забезпечення через недосконалість процедури нарахування, виплати та перегляду розмірів соціальної допомоги на дітей-інвалідів. Третьою важливою проблемою для таких родин є право на охорону здоров’я. Особливі дітки потребують ретельного медичного догляду. Це не завжди доступно батькам. Та й медичні закладі не завжди можуть запропонувати необхідне медичне обслуговування. Саме тому активісти громадської організації „М’АРТ” вирішили допомогти родинам, які виховують дітей з особливими потребами і організували роботу Центру правової допомоги.
Наталія Сахно - заступник головного лікаря по експертизі тимчасової непрацездатності та медико-соціальній експертизі Чернігівської обласної дитячої лікарні повідомила, що на 1 січня 2011 року в Чернігівській області на обліку перебувають 3 802 дитини з обмеженими фізичними можливостями. Протягом 2010 року статус інваліда вперше отримали 490 дітей. 32% серед загальної кількості дітей становлять дітки, які отримали статус інваліда через вроджені вади розвитку, 16% - через хвороби нервової системи, 13% - через розлади психіки та поведінки.
Світлана Федорова – голова громадської організації „Шанс” розповіла під час засідання прес-клубу, що вирішення проблем дітей-інвалідів потребує комплексного державного підходу. Було б добре, якби державні органи об’єднали всіх, хто допомагає дітям з обмеженими можливостями. Це і громадські організації, і центри реабілітації хворих дітей, соціальні служби, медичні заклади та спеціалізовані заклади освіти. Також пані Федорова наголосила на тому, що треба змінювати ставлення суспільства до дітей з вадами розвитку. „Нам треба навчитися не ховати таких дітей, - зазначила Світлана Федорова. – Треба навчитися жити поруч з ними та сприймати їх як повноправних членів суспільства”.

Оксана Клименко






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини