реклама партнерів:
Головна » Міжнародне навчання «Сі Бриз – 2007»: висадка миротворчого контингенту на необладнане узбережжя комбінованим способом

Міжнародне навчання «Сі Бриз – 2007»: висадка миротворчого контингенту на необладнане узбережжя комбінованим способом


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У ході активної фази міжнародного навчання «Сі Бриз – 2007» його учасники успішно відпрацювали одне із найскладніших завдань – висадку миротворчого контингенту на необладнане узбережжя комбінованим способом.
Після майже десятиденних тренувань морські піхотинці багатонаціонального батальйону здійснили багатокілометрові марші територією Одеської та Миколаївської областей і в портах завантажилися на десантні кораблі – ВДК «Костянтин Ольшанський», СДК «Кіровоград», десантний корабель «Атія» та десантний катер «Сватове».
Вночі, під прикриттям тактичної корабельної групи, десантні кораблі вийшли в район Тендрівської коси і вранці наступного дня розпочалася десантна операція.
Першою до берега пішла група навігаційо-гідрографічного забезпечення висадки десанту під керівництвом командира капітан-лейтенанта Андрія Капранова. Завданням флотських гідрографів було встановити на узбережжі орієнтири, так звані створні знаки. Гідрографи впоралися зі своїм завданням дуже швидко, не затримавши десант.
БТРи виходить «на плав» з корабельного твіндеку, водночас на другому місці висадки перші македонські морські піхотинці стрибають у воду з твіндеку «Кіровограда». Зі «Сватове» десантуються молдовці. Тим часом з чотирьох гелікоптерів на полігон висаджується грузинський повітряний десант. У небі за розгортанням сил «слідкують» американський «Оріон» та український БЕ-12. А далі ─ по сценарію: взяття під контроль ділянки узбережжя «кризового району».
Корабельні тактичні групи діяли у визначених районах північно-західної частини Чорного моря. Вони створили зони безпеки навколо «кризового району», забезпечили безперешкодні діі амфібійних сил і не допустили доставки у цю зону зброї та інших нелегальних вантажів. Екіпажі есмінця 6-го флоту ВМС США «Дональд Кук», турецьких фрегатів «Явуз» та «Кемальрейс», грецького фрегата «Псара» та двох українських корветів «Придніпров’я» та «Тернопіль» тримали під контролем морські глибини та повітряний простір, вміло вели тактичне маневрування, при цьому відпрацьовували протиповітряні та протичовнові дії. Тактична група бойових кораблів, керована з флагмана навчань - фрегата «Дональд Кук», не пропустила «суден-порушників», що намагалися прорватися з різних напрямків в «кризовий район».
Їм допомагала тральна група, до якої увійшли морський тральщик «Чернігів», рейдовий тральщик «Генічеськ», а також два турецькі тральщики «Фініке» і «Сіліфке» знешкоджуючи мінні загородження.
Активно діяли льотчики та морські піхотинці багатонаціонального батальйону. До його складу увійшли українська та американська роти морської піхоти, а також змішана рота, складена з македонського, грузинського, молдовського сухопутних взводів та німецької парашутної групи.
Пліч-о-пліч працювали і військові водолази-рятувальники з чотирьох країн. Окрім українців це латвійці, американці та македонці. Перед виходом у море міжнародна група водолазів провела низку базових тренувань із занурення у легководолазному спорядженні. У морі рятувальники розпочали свої дії з проведення пошуково-рятувальної операції, до якої було залучено медичний катер «Сокаль», рятувальний буксир «Кременець», літак АН-26 та рятувальну парашутно-десантну групу морської авіаційної бригади.
Підсумком спільних зусиль багатонаціональних підрозділів, що беруть участь у навчанні «Сі Бриз – 2007» стало блокування та роззброєння незаконно сформованого озброєного угрупування та захист цивільного населення, яке опинилося в зоні конфлікту.

Джерело: Управління Прес-служби МО України






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:00
09-Трав-2024
СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП), який агітував за приєднання Херсонщини до рф
Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так зва
21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
Усі новини