реклама партнерів:
Головна » Стурбованість державною кадровою політикою в Україні

Стурбованість державною кадровою політикою в Україні


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
УНП занепокоєна методичним вимиванням з виконавчої влади різних рівнів представників демократичних, патріотичних сил та заміну їх представниками колишньої влади
«Стурбованість державною кадровою політикою в Україні, яка має місце після перемоги демократичних сил» висловила Українська народна партія у Заяві з приводу кадрової політики в Україні.
«Ми спостерігаємо поступове, але методичне вимивання з виконавчої влади різних рівнів представників демократичних, патріотичних сил, та заміну їх представниками колишньої влади», - йдеться у Заяві.
«Переконливим прикладом «кадрових чисток»» УНП називає «звільнення з посад представників Української народної партії» - «так, менше ніж за рік з посад різних рівнів у виконавчій владі звільнено близько ста представників УНП». Водночас, зазначено в Заяві, «провідні посади як у центрі, так і на місцях, все більше посідають «колишні».» У документі наведено приклади перебування нині на високих посадах представників Адміністрації В.Медведчука – зокрема, тих, хто брав участь у «забезпеченні» потрібного результату для В.Януковича на виборах 2004 р.
«Нинішня кадрова політика дає відповідь на запитання, чому фальсифікатори результатів виборів 2004 року не сидять у тюрмах? Бо значна їх частина сидить на керівних посадах. Чому? Тому що вони вчасно перейшли з одного політичного табору в інший, і ось тепер серед очільників, наприклад, БЮТ ми бачимо таких одіозних представників СДПУ (о), як Губський, Портнов, Абдулін», - йдеться в Заяві.
УНП вважає, що така кадрова політика «веде до реваншу політичних сил, яким українці висловили недовіру у 2004 році, - тільки сьогодні вони повертаються під іншими, уже демократичними прапорами».
«Вважаємо, що демократичні сили, які від свого імені рекомендують у владу представників колишньої команди, мають усвідомлювати всі можливі наслідки для України і всю відповідальність за такі дії», - йдеться в Заяві УНП.

Далі – текст Заяви.

ЗАЯВА Української Народної Партії з приводу кадрової політики в Україні
Українська Народна Партія висловлює стурбованість державною кадровою політикою в Україні, яка має місце після перемоги демократичних сил.
Ми спостерігаємо поступове, але методичне вимивання з виконавчої влади різних рівнів представників демократичних, патріотичних сил, та заміну їх на представників колишньої влади.
Переконливим прикладом «кадрових чисток» є звільнення з посад представників Української Народної Партії.
Так, менше ніж за рік з посад різних рівнів у виконавчій владі звільнено близько ста представників УНП.
Водночас провідні посади як у центрі, так і на місцях, все більше посідають «колишні».
Так, наприклад, на посаду першого заступника міністра регіонального розвитку та будівництва України призначено колишнього заступника В. Медведчука в Адміністрації Президента Кучми – Олексія Іщенка. Саме він очолював в Адміністрації Управління з взаємодії з регіонами та був тією людиною, яка «забезпечувала» потрібний результат для В. Януковича на виборах 2004 року; на вибори 2006 року йшов у складі блоку “Не Так!”, пізніше працював керівником патронатної служби В. Януковича, а от сьогодні він опікується регіонами, але уже в складі демократичного уряду.
Досі тихо й спокійно в центральних органах влади перебувають такі кадри колишнього голови СДПУ (о) як Тарас Козак, Олександр Паршин, Мирослав Хом’як. Скажімо, Тарас Козак, у 2004 році уславився організацією фальсифікацій на Львівщині, а сьогодні перебуває на посаді заступника голови Державної митної служби.
Нинішня кадрова політика дає відповідь на запитання, чому фальсифікатори результатів виборів 2004 року не сидять у тюрмах? Бо значна їх частина сидить на керівних посадах. Чому? Тому що вони вчасно перейшли з одного політичного табору в інший, і ось тепер серед очільників, наприклад, БЮТ ми бачимо таких одіозних представників СДПУ (о), як Губський, Портнов, Абдулін.
Таку кадрову політику ми розглядаємо, по-перше, як ігнорування нашими партнерами по демократичній коаліції зобов’язань, узятих на себе при підписанні коаліційної угоди; по-друге, як небезпечну тенденцію повернення у владу «вчорашніх».
УНП вважає, що така кадрова політика веде до реваншу політичних сил, яким українці висловили недовіру у 2004 році, - тільки сьогодні вони повертаються під іншими, уже демократичними прапорами.
Вважаємо, що демократичні сили, які від свого імені рекомендують у владу представників колишньої команди, мають усвідомлювати всі можливі наслідки для України і всю відповідальність за такі дії.

Джерело: http://www.unp-ua.org






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
Усі новини