реклама партнерів:
Головна » Чернігівські «ДАІшники» перевіряли «скутеристів»

Чернігівські «ДАІшники» перевіряли «скутеристів»


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Весняне повернення життєдайного тепла відповідним чином сприяє стрімкому поверненню на вулиці всіх без винятку населених пунктів Чернігівщини сили-силенної усілякого двоколісного транспорту, передусім - різноманітних мопедів та скутерів, які через цілу низку причин набувають дедалі більшої популярності. Впродовж зими до десятків тисяч досвідчених скутеристів додалися тисячі нових власників.
І, на жаль, далеко не вся оця армія вирізняється зразковою дисципліною. А проте скутер, навіть з об'ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів, не варто недооцінювати. І такий транспорт спроможний розвивати швидкість до 60 кілометрів на годину, а деякі моделі - набагато більше. Стартовій динаміці більшості скутерів можуть позаздрити навіть іномарки. Ясна річ, для вправного керування цими невеличкими двоколісними ракетами потрібні і сила, й розум, знання Правил дорожнього руху, вміння швидко й адекватно реагувати на зміни в дорожній обстановці, тверезо оцінювати свої можливості та поважати інших учасників руху, від пішоходів до автомобілістів. Багатьом, передусім неофітам скутерного руху, бракує цих якостей.

Микола ОЛЬХОВИК, начальник відділу ДАІ м. Чернігова:
Не в досконалості знають правила дорожнього руху, порушують їх, ігнорують вимоги чинного законодавства, і в зв'язку з чим різко зростає аварійність цією категорією учасників дорожнього руху. Вже з початку року у нас зафіксовано 2 ДТП з серйозними наслідками за участю водіїв скутерів, при яких один водій скутера загинув, один травмований, один знаходиться в лікарні.

Досвідченим і дисциплінованим водіям скутерів, напевне, не зовсім зрозуміла і доволі неприємна прискіплива увага Державтоінспекції саме до обраного ними виду транспорту. Проте підсумки лише одного - першого з чотирьох - дня відпрацювання переконливіші за будь-які розповіді.

Микола ОЛЬХОВИК, начальник відділу ДАІ м. Чернігова:
в період відпрацювання з 15 години до 20 години вечора було вилучено та затримано 21 скутер за порушення правил дорожнього руху.

Найбільш поширеним правопорушенням серед водіїв двоколісного транспорту з мінімальним об'ємом двигуна є керування своїми мопедами або скутерами у стані неглибокого, але все ж помітного алкогольного сп'яніння. Певне, дається взнаки зневажливе ставлення до власного транспорту і його потенційних можливостей.

Микола ОЛЬХОВИК, начальник відділу ДАІ м. Чернігова:
з 21-одного затриманого скутера 10 водіїв перебували в стані сп'яніння, той пива попив той «лонгера», ну, незначні алкогольні напої, але цього досить, щоб бути під впливом алкогольного сп'яніння.

З-поміж інших суттєвих порушень зафіксовано випадки, коли скутерами керували діти віком до 14 років, що категорично забороняється з мотивів безпеки самих неповнолітніх учасників руху. Виявлено рухомі апарати у технічно несправному стані. Також зазнали утисків з боку ДАІ ті водії двоколісного транспорту, що не мали документів, які засвідчували б законність їхнього володіння скутером чи мопедом.

Микола ОЛЬХОВИК, начальник відділу ДАІ м. Чернігова:
у нас формується база «Скутер» і дуже вже на сьогоднішній день багато звернень про угнані і вкрадені скутери і це є, як необхідне на сьогоднішній день, і власникам, які законослухняні, які мають ці скутери на законних підставах на законних правах не вкрадені не куплені у злодіїв, їм просто боятися нічого, всі власники торговельних точок, торговельних мереж, знають про це, вони повинні видавати документи на власність на право власності, так як на сьогоднішній день все є транспортними засобами, все кваліфікується як дорожньо транспортна пригода, якщо раніше за участю велосипедів ДТП були не облікові, за участю мотоциклів скутерів з об'ємом двигуна до 50 сантиметрів кубічних теж були не облікові вони не йшли в облік, то на сьогоднішній день все це є дорожньо транспортні пригоди і вони є облікові.

Як пояснив підполковник ОЛЬХОВИК, про державну реєстрацію транспорту з об'ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів при цьому жодним чином не йдеться. Хоча на Вінниччині триває експеримент, в рамках якого реєструються та дістають відповідні номерні знаки мопеди і скутери саме цієї категорії. Результати цього експерименту будуть ретельно вивчені, і тільки після належного аналізу робитиметься висновок, чи варто запроваджувати подібні кроки в рамках всієї країни. В кожному разі, це справа поки що неблизького майбутнього, адже в разі позитивного висновку доведеться сформувати відповідну законодавчу базу та створити дієвий механізм її практичної реалізації.

Джерело: http://kop.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
Усі новини