реклама партнерів:
Головна » Україна та Швеція - лідери Євробачення

Україна та Швеція - лідери Євробачення


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Українська співачка Ані Лорак з піснею Шейді Леді увійшла до фіналу конкурсу Євробачення після проведення півфіналу у Белграді.
Серед інших країн за результатами голосування до фіналу увійшли Греція, Румунія, Вірменія, Фінляндія, Ізраїль, Польща, Росія, Азербайджан, Норвегія, Боснія, Хорватія, Албанія, Ісландія, Грузія, Данія, Швеція, Латвія, Туреччина та Португалія. Автоматично зараховані також співаки Британії, Франції, Німеччини та Італії.
Про перші враження із Сербією Українська Служба Бі-Бі-Сі запитала у представниці України Ані Лорак:
„Надзвичайно приємні люди у Сербії живуть, навіть мені чимось нагадують українців, через те що в них така щира душа й вони дуже привітні. Тут у Сербії велика зацікавленість до України, у Белграді відбулася українська вечірка, яка зібрала „шалений” натовп і найбільшу кількість глядачів та журналістів. Можна сказати що на сьогоднішній момент імідж України просто на вищому рівні. Ми гордо несемо наш жовто-блакитний прапор. До речі, до Белграда я приїхала як справжня українська діва, мене зустріли з машиною та охороною з літака і всі у Сербії задивлялися на якому рівні країна приймає свого представника на Євробаченні„ – сказала Ані Лорак.
Пані Лорак розповіла, що вона намагалася у своїй композиції зібрати найкраще з європейської різноманітності: „Підготовка проходила у дуже щільному графіку, у мене був європейський тур і ми об’їздили більше 15-ти країн. Скрізь на „ура” сприймалася пісня „Шейді Леді”. В нас дуже збірна команда: Філіп Кіркоров, який мені подарував пісню з Росії, шоу на сцені мені поставили в Греції, а пісню ми так само записали в Афінах. Українські танцюристи, російські „підспівка” – усі найкращі сили працюють на збірну України для того щоб на Євробаченні досягти найвищого результату”.
Відомий сербський співак Желько Йоксимович, який змагався 2004 року на конкурсі Євробачення і зайняв друге місце після Руслани, був одним з ведучих у першому півфіналі конкурсу Євробачення у Белграді. „Цього року маєм рекордне число країн-учасниць у конкурсі Євробаченя – їх 43 країни. Вперше Євробачення проходитиме протягом трьох вечорів: двох півфіналів та фіналу, який відбудеться у суботу” – сказав Желько Йоксимович.
Вперше на конкурсі Євробачення з’являється Азербайджан, виконавці Елнур та Самір – їх, до речі консультувала перед Белградом Руслана. Азербайджанський дует виконає пісню „Дей афтер дей” – День за днем – композиція про боротьбу ангела – добра – з дияволом – себто злом.
Політично ізольована від Європи Білорусь стала брати участь в пісенному конкурсі Євробаченні лише пару років тому. В Белграді Білорусь представлена піснею „Аста ла віста” молодого виконавця Руслана Алехно.
Група вибраних вболівальників з країн учасниць щорічного телешоу Євробачення визначилася з своїми симпатіями лідером згідно опитування групи телеглядачів наразі є співачка з Швеції Шарлотта Піреллі, з піснею „Герой”, переможниця конкурсу Євробачення 1999. року. Вона – як пише український Інтернет - жила в Києві якийсь час і має далеке українське коріння...
Україна - згідно тож опитування – наразі посіла друге місце. А ось сподівання виконавиці „Шейді Леді”: ”Надіюся що українці на Євробаченні будуть голосувати і проявлять свою активність, тому що багато роботи, стільки душі було вкладено у цю пісню і так хочеться щоб гарно на всю Європу знову прозвучала голосно Україна номер один”.
„Але, передусім хочеться отримати задоволення від того що я роблю” - продовжує Лорак – „якщо мені буде приємно на сцені, то це відчують люди і це видіб'ється у їх серцях найвищими оцінками. Мені навіть про оцінку на Євробаченні не хочеться думати, хочеться думати про пісню, про музику. Я співачка, музика це моє життя і вважаю, що займаюсь своєю улюбленою справою. Головне гарно заспівати, гарно відтанцювати, а далі - хай доля вирішує. Після Євробачення в мене є плани і багато запрошень працювати ті виїжджати із шоу по різних країнах. Планую записувати і новий альбом” – сказала Бі-Бі-Сі Ані Лорак.
Ми запитали у пані Лорак чи можна знати деякі деталі про нові міжнародні професійні пропозиції? „Музична група, яка представляє Сан Маріно, кілька днів тому привітали мене в готелі у Белграді і були дуже заохочені до співпраці, пропонували навіть після Євробачення спільно записати пісню” – сказала Ані Лорак.
Щодо Сербії, конкурс Євробачення тут проходить на тлі політичної кризі, кризи довкола проголошення незалежності Косово та виборів, де анти-європейскі сили на чолі із сербськими радикалами мають великі шанси формувати новий сербський уряд. Парадоксальним є і те, що сербських радикалів під час передвиборчих кампаній підтримувала сербська переможниця минулорічного Євробачення Марія Шеріфович, завдяки перемозі якій з піснею Молитва - Белград і приймає нині все-європейський пісенний конкурс.
Ані Лорак у Белграді також мала публічний виступ, які передала значна кількість провідних сербських мас-медіа, беручи участь на акції толеранції щодо віл-інфікованих осіб. Отже пані Лорак у 2004. році була посол доброї волі ООН з питань Сніду.
Як повідомляють організатори Євробачення 2008, на конкурсі у Белграді вперше застосовується і новий спосіб підрахунку голосів, який передбачає голосування по телефону, смс-повідомленнями, а окремо голосуватиме спеціальне жюри. По десять пісень буде вибрано у двох півфіналах, у вівторок і четвер. Ще чотири країни - Британія, Франція, Іспанія, Німеччина – як найбільші платники внесків до Євробачення, а також господарі – серби у суботу прямо будуть включені до фінального етапу. Минулорічний конкурс був позначений невдоволенням через регіональне голосування – коли ті ж балканські країни – навіть маючи історію недавніх військових міжусобиць, тим не менше голосують одна за одну.

Борис Варга, Балканський кореспондент Бі-Бі-Сі
Джерело: http://www.bbc.co.uk






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
Усі новини