реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина. «Сон розуму породжує страховиськ»

Чернігівщина. «Сон розуму породжує страховиськ»


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
- цей широко відомий вислів, напевне, якнайліпше вмотивовує поведінку кількох ніжинських молодиків, які в п'яному чаду з дріб'язкового приводу позбавили життя літню людину.
Ввечері 31 серпня не повернувся додому 82-річний пасічник. Попри дуже поважний вік, дідусь не тільки продовжував працювати, а ще й діставався на роботу, за десяток кілометрів від міста Ніжина, спеціально придбаним для цього мопедом «Дельта». На свою біду, повертаючись того дня у місто, колишній фронтовик зустрів на луговій дорозі геть п'яну компанію, що гасала розцяцькованим «Запорожцем» без номерів.
Молодіжна компанія (троє хлопців та двоє дівчат), із «Запорожця» встигли добряче понапиватися ще в середині дня: відзначали день народження одного з членів компанії. Потім - потягло «на шашлики». До мальовничої місцевості за околицею Ніжина вирушили «Запорожцем», що належав наймолодшому з пияків, 17-річному жителеві Ніжина (до речі, придбаним в обхід встановленої законом процедури та без належної реєстрації). «Під шашлик» продовжили наливатися оковитою, горілка текла рікою. І коли кожен гуляка вже був «повен по самі вінця», друзям закортіло покататися по навколишніх лугових дорогах.
Просто катання в салоні автомобіля почало набридати, аж тут назустріч гулякам трапився ветеран на мопеді. Наявність у нього «Дельти» п'яні молодики сприйняли як особисту образу: адже розважитись кортіло саме їм. Негайно визріло рішення відібрати у діда його транспорт. П'яна рука, не переймаючись наслідками, скерувала «короля доріг» на ветерана.
Швидкість обох була невеликою, тож падіння потерпілого разом з мопедом не спричинило відчутних ушкоджень. Старий пасічник відразу спробував підвестися, водночас клянучи своїх кривдників. Це їх не на жарт розлютило. Двоє молодиків почали бити старого чим попало і куди попало. Третій же, відчувши, що твориться щось жахливе, скочив на дідову «Дельту» і дав драпака. Згодом, коли судмедексперт вивчатиме тілесні ушкодження, завдані покійному, лише переломів ребер налічать аж сім. Непритомного, але ще живого діда відтягли з дороги, до старого меліораційного каналу, та задушили.
Ще одна загальновідома сентенція - «злочинець завжди повертається на місце злочину» - цього разу також спрацювала. Та причиною були не докори сумління, а бажання надійно сховати сліди злочину. Отож, трохи протверезівши, серед ночі, пов'язані пролитою чужою кров'ю гуляки повернулися до вже холодного дідового трупа. Із собою притягли лопату, аби просто там, на дні пересохлого каналу, поховати понівечене тіло фронтовика.
Саме це місце поховання і знайшли родичі загиблого, коли почали розшукувати старого, що не повернувся додому. Увагу привернула свіжоскопана земля. Діда впізнали майже відразу, за фрагментом одягу, що визирнув з-під ґрунту щойно син покійного почав розкопувати поховання. Роботу негайно припинили й відразу ж звернулися до міліції.
Розпочавши першочергові заходи з розкриття цього вбивства, ніжинські правоохоронці не мали практично нічого. Кривава пляма на дорозі та прикопаний труп з численними травмами - ось і все. Тож до слідчо-оперативної групи міськрайвідділу внутрішніх справ та оперативників тамтешнього сектору карного розшуку (всі без винятку його співробітники були негайно залучені до справи) невдовзі приєдналися досвідчені колеги з обласного апарату Управління МВС. Об'єднану слідчо-оперативну групу очолив перший заступник начальника УМВС в області підполковник міліції Сергій Потапенко.
Поступово, просуваючись крок за кроком в пошуках бодай якихось свідків, що могли б допомогти відтворити картину подій того дня, аналізуючи довжелезні списки осіб, які перебувають на обліку як схильні до вчинення злочинів або правопорушень, проводячи інші оперативно-розшукові заходи, співробітники міліції зуміли вийти на слід «короля доріг» з п'яною компанією і навіть окреслити коло підозрюваних. На всі ці заходи правоохоронці витратили менше доби.
Затримання шокувало молодиків. Вони були впевнені, що вирахувати їх, а тим паче довести їхню вину буде практично неможливо. Однак слідство вже має достатньою кількістю речових доказів, аби не сумніватися в правильності своїх припущень. У молодиків вилучено, здобутий шляхом вбивства, китайський мопед «Дельта», автомобіль ЗАЗ-968М, та лопату, яку, ймовірно, використовували при похованні трупа потерпілого.
«Не вміємо пити», - гірко зітхнувши, відповів один із затриманих на питання, чому став можливим цей безглуздий і надзвичайно жорстокий злочин. Що ж, тепер і він, і його друзяки матимуть доволі часу на роздуми - і про культуру пиття та відпочинку, і про сенс життя загалом.

Джерело: http://kop.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:00
09-Трав-2024
СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП), який агітував за приєднання Херсонщини до рф
Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так зва
21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
Усі новини