реклама партнерів:
Головна » Чернігів. Несподівана відвертість О.Савченка: «Я пофамильно могу назвать судьев, которые получали от нас деньги…»

Чернігів. Несподівана відвертість О.Савченка: «Я пофамильно могу назвать судьев, которые получали от нас деньги…»


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
23 жовтня у приміщенні конференц залу ПФК «Десна – Партнер» відбулася прес-конференція.
Президент футбольного клубу представив журналістам нового генерального директора команди. Ним став Володимир Іванович Сулім, відомий чернігівцям як керівник громадської організації «За Чернігів». Олександр Савченко також повідомив, що команду «Десна-2» буде розформовано і знято зі змагань другої ліги чемпіонату України з футболу. За його словами, причиною такого рішення стала заборона комунального підприємства КП «Стадіон ім. Ю.О. Гагаріна» проведення тренувань команді «Десна-2» на полях стадіону.
Але, головною несподіванкою для журналістів стало відверте зізнання О.Савченка, що успішний виступ чернігівського футбольного клубу «Десна» в минулій першості (4-е місце) став можливим завдяки підкупу суддів. Були названі навіть конкретні суми. Савченко вважає, що причина невдач цього сезону полягає в тому, що з початку чемпіонату 2008/09 рр. він принципово відмовився платити за потрібний результат.
Цитуємо промову пана Савченка: «Играла не «Десна», а играли мои бабки…, я пофамильно могу назвать судьев, которые получали от нас деньги…». Власне, зізнання президента футбольної команди Ви можете прослухати на сайті «Чернігівський формат» за адресою: http://form.at.ua/news/2008-10-24-53

Невдовзі з’явився й коментар Президента Футбольної Федерації України Григорія Суркіса з приводу заяви президента ПФК «Десна-Партнер» (він розміщений на офіційному сайті Федерації футболу України, надісланий він також і на адресу веб-порталу «Європейська Україна»).
Коментар подаємо без скорочень.
Заяву президента ПФК «Десна-Партнер» (Чернігів) Олексія Савченка щодо участі його клубу у корупційних діях буде ретельно перевірено відповідними підрозділами ФФУ.
Ми діятимемо у суворій відповідності до вимог Статуту, Регламенту, Дисциплінарних правил та Кодексу етики і чесної гри ФФУ. Якщо в цьому виникне потреба, органи футбольного правосуддя можуть звернутися за допомогою і до державних правоохоронних структур.
Мене поінформовано про те, що ПФЛ вже відреагувала на це інтерв’ю і спрямувала його на розгляд Комісії з етики та чесної гри. Тому я переконаний, що деталі цієї резонансної теми невдовзі стануть відомі широкій футбольній громадськості.
Головне, не слід поспішати з публічними висновками. Нехай в усьому розберуться компетентні фахівці, які й розставлять всі крапки над «і». Адже наше завдання − не здійняти черговий скандал, а належним чином відреагувати на дуже серйозні звинувачення з боку Олексія Савченка.
Зважаючи на актуальність порушеної проблеми, як президент ФФУ я беру під особистий контроль розслідування цієї справи.

Григорій Суркіс у своєму коментарі згадує про реакцію ПФЛ на інтерв’ю О.Савченка, надаємо можливість ознайомитися із листом Президента ПФЛ України Р.Сафіулліна до Президента футбольного клубу «Десан-Партнер» О.Савченка.

Лист № 795 від 24.10.2008 р.
Президенту ПФК «Десна-Партнер» Савченку О. Ю.
Шановний Олексію Юрійовичу!
24.10.2008 р. на сайті www.ua-football.com. розміщено відеозапис Вашого виступу на прес-конференції, де Ви заявили про те, що (цитую мовою оригіналу): «...Игра у меня стоила от пяти до пятнадцати тысяч долларов. Я пофамильно могу назвать судей, которые получали от нас деньги, я пофамильно могу представить людей, которые давали деньги. Когда я перестал давать деньги, мы имеем тот спортивный результат, который заслуживают эти футболисты».
Враховуючи серйозність звинувачень та керуючись Регламентом змагань (п. 1 ст. 24) і Дисциплінарними правилами ФФУ (п. 2 ст. 7), прошу у термін до 29.10.2008 р. надати ПФЛ України конкретну інформацію стосовно відових Вам фактів та причетних до цього осіб.
З повагою, Президент ПФЛ України Сафіуллін Р. С.

Веб-портал «Європейська Україна» не збирається розслідувати «Хто кому і яку суму давав?». Ми й надалі будемо надавати можливість громадськості ознайомитися з інформацією про хід розслідування футбольного скандалу.
Додамо, що футбольний клуб «Десна» нині на передостанньому місці, на дванадцятому. У своєму активі команда має лише десять очків. Якщо й далі буде демонструватися така гра, то «Десна» може знову опинитися у другій футбольній лізі. Дуже б не хотілося, щоб так сталося.

Джерело: Сергій Черняков, «Європейська Україна».






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
Усі новини