реклама партнерів:
Головна » НАТО збереже територіальну цілісність України

НАТО збереже територіальну цілісність України


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
12-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору був присвячений інформаційно-навчальний семінар з питань євроатлантичної інтеграції України для представників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, що проводився в Івано-Франківську за підтримки Кабінету Міністрів України, обласної ради, Громадської Ліги Україна – НАТО та Центру інформації та документації НАТО в Україні.
Зазначалося: членство України в НАТО матиме глибоке цивілізаційне значення для нашої країни, бо означатиме, насамперед, приєднання до спільноти націй зі спільними демократичними цінностями.
Йшлося про те, що днями Кабінет Міністрів України підготував Річну національну програму співпраці України з Північноатлантичним альянсом і передав її на затвердження Президентові України Віктору Ющенку. Урядовці одностайні в тому, що приєднання України до НАТО є “єдино можливою міжнародною гарантією безпеки нашої держави”.
Підкреслювалося: для вступу нашої держави до “елітного клубу розвинених країн” потрібна політична консолідація українського суспільства, якої, на разі, немає, оскільки в інформаційному полі України “домінують росіяни”.
Водночас зазначалося: “Росіяни руками французів та німців блокують приєднання України до плану дій щодо членства в Альянсі”.
Коментуючи позицію США щодо євроатлантичних намірів України у зв`язку зі зміною там владної команди, зокрема за результатами візиту до Москви 6-7 липня Президента США Барака Обами, експерти Центру східних досліджень стверджували: “США не віддадуть Україну під сферу впливу Росії”, та й “Україна не стане розмінною монетою”.
Вітаючи учасників просвітницького пронатівського зібрання на Івано-Франківщині, голова обласної ради, член делегації України у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Ігор Олійник підкреслив: більшість прикарпатців схвально ставиться до ідеї вступу України до НАТО. За його словами, оскільки на теренах Прикарпаття знаходиться найвища вершина України Говерла, “згори видніше куди і до кого приєднуватися, аби зберегти і зміцнити українську незалежність”.
Голова обласної ради переконаний, що “сьогодні потрібно з усією відповідальністю поставитись до питання – як вберегти незалежність України, здобуту наприкінці ХХ століття”.
„Людям треба дохідливо і правдиво роз’яснити – що таке НАТО, що робить НАТО для того, щоб країни, які є його членами, зберігали свою незалежність, – зазначив Ігор Олійник. – Тема української незалежності є особливо актуальною, адже зовнішньополітичні виклики, які постають перед нами, показують, що держави поза Альянсом є дуже вразливими”.
Учасники семінару, серед яких були заступник Міністра Кабінету Міністрів України Володимир Федорчук, керівник служби Віце-прем`єр-міністра Ігор Жовква, перший заступник директора Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів Олексій Перевезенцев, голова Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж, науковці із Науково-інформаційного центру НАТО при Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олег Коржак, переглянули фільм „НАТО – міфи та реальність”, провели низку дискусій на теми інтеграції України до НАТО.

Джерело: http://www.ifportal.net/news/full/18260







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:11
20-Трав-2024
Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» очолила Наталія Реброва
Сьогодні, 20 травня, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав К
08:43
19-Трав-2024
Бокс. Усик переміг Ф’юрі та забрав титул абсолютного чемпіона світу
Володар поясів WBA, WBO, IBF і IBO Олександр Усик (22-0-0, 14 KO) переміг чемпіона WB
21:23
17-Трав-2024
Заява Національного музею історії України щодо незаконних споруд на землях історичного значення
16 травня 2024 року Державна виконавча служба України забезпечила виконання судового
21:13
16-Трав-2024
«Чернігів стародавній» запрошує на відкриття виставки «Гроші наших пращурів»
До Міжнародного дня музеїв у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Черн
16:40
16-Трав-2024
Важливість вибору правильної молочної суміші для дитини

Вибір правильної молочної суміші

20:48
15-Трав-2024
«Укренерго» запровадило аварійні відключення для промислових та побутових споживачів
З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових спожи
19:39
15-Трав-2024
Зручний мобільний додаток для замовлення води

Інформація для клієнтів компанії "Молодо" та всіх, хто цікавиться якісною водою дл

21:23
14-Трав-2024
Інформація по постраждалим внаслідок ворожого удару по Харкову
Кількість постраждалих — 17. Серед них 12-річний хлопчик і дівчинка 8 років. Вони у с
21:11
14-Трав-2024
Ентоні Блінкен розкрив деталі безпекової угоди між США та Україною
Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що майбутня безпекова угода між Спол
20:31
13-Трав-2024
російські окупанти взяли в полон українців прикордонної громади на Харківщині
Прокуратура розпочала розслідування за фактом взяття у полон цивільного населення при
Усі новини