реклама партнерів:
Головна » Футбол. Україна - в фіналі! (оновлено)

Футбол. Україна - в фіналі! (оновлено)


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Євро-2009 U19 Сербія – Україна – 1:3
Стадіон «Іллічівець» (Маріуполь).
Голи: Алексіч (22’) – Шахов (1’), Гармаш (39, 86).
Головний арбітр: Мануель Графе (Німеччина).
Асистенти арбітра: Матіас Класеніус (Швеція), Сауліус Дірда (Литва).
Четвертий арбітр: Іржи Єх (Чехія).
Сербія: Кіровскі, Мількович, Благоєвич, Медоєвич, Црноглавац, Алексіч, Міліч (Бубало, 90), Льяїч, Цвєтковіч (Джурічіч, 84), Матіч (Пршо, 46), Мілановіч. Тренер: Александар Станоєвич.
Україна: Левченко, Кушніров, Парцванія, Кривцов, Коркішко, Петров, Гармаш, Шевчук (Карноза, 90), Шахов, Єременко, Чайковський. Тренер: Юрій Калитвинцев.
Попередження: Мількович (27’), Міліч (45), Пршо (74’) – Петров (71’), Єременко (80’).

До матчу
Серби, як і українці, лише одного разу опинялися у півфіналу юнацького Євро. Українських футболістів у 2004-ому в серії післяматчевих пенальті зупинили іспанці, а сербів до фіналу Євро-2005 (U-19) не пустила команда Англії. Саме тому матч між Сербією та Україною мав стати історичним, адже переможець дуелі вперше мав би шанс поборотися за титул чемпіонів Європи.
Значно більшу мотивацію у грі мали українці. Підопічні Юрія Калитвинцева грали вдома. Вони мали виправдовувати сподівання вболівальників, яких на матч зі Сербією зібралася рекордна для чемпіонату кількість – 12 600! І що вже казати про сподівання вітчизняних футбольних функціонерів, які ще до початку турніру ставили перед юнаками збірної лише найвищі цілі. Президент ФФУ Григорій Суркіс, зокрема, напередодні півфінального матчу наголосив: «групові матчі для українців були дуже нервовими. Сподіваюся, що сьогодні у команди бойовий настрій і вони не змусять нас так сильно хвилюватися. Думаємо тільки про перемогу».

Хто у домі господар?
Українці вже на першій хвилині матчу нагадали сербам, на чиєму полі вони грають. Гравець «Дніпра» Євген Шахов, після виконаного Коркішком штрафного удару, майже з лінії воріт відправив м’яч у сітку. Шокувавши сербів голом, підопічні Калитвинцева мали кілька хороших нагод для подвоєння рахунку. На вістрі атаки чудово діяв Сергій Шевчук, який неодноразово, то з лівого флангу, то у центрі «турбував» голкіпера сербів Александара Кіровскі. Та шанси «засвітити» двійку на табло навпроти України ані Шевчук, ані Коркішко не використали.
Натомість, проводячи атаки на ворота Кіровскі, українці розкрилися в обороні, чим створили передумови для того, щоб серби зрівняли рахунок. Свою ж, чи не першу у матчі, нагоду для взяття воріт підопічні Станоєвича використали. Після подачі зліва не впевнено на виході зіграв Ігор Левченко. Цим моментально скористався сербський форвард Алексіч, який корпусом прийняв м’яч, а згодом прострелив у ворота – 1:1.

Все з початку
Команди мусили все розпочинати «з нуля». Можна було очікувати, що нічийний рахунок пожвавить активність обох колективів, однак футболісти взяти тайм-аут. Ця перерва, як виявилося пізніше, зіграла на руку «синьо-жовтим». «Тишу», яка протягом десяти хвилин панувала у штрафних зонах обох команд, наприкінці першого тайму порушив Денис Гармаш. Юний «динамівець», отримавши м’яч поблизу центрального кола, пройшов уперед кілька метрів і дальнім «пострілом» скерував м’яч у лівий кут воріт. Кіровскі був безсилий – 1:2. За дві хвилини Гармаш не використав ще одну нагоду забити гол. Наставник українців Юрій Калитвинцев попросив своїх підопічних спокійно дограти тайм й зберегти рахунок. Цю настанову українці виконали і пішли на відпочинок, перемагаючи - 1:2.
Відразу по перерві Станоєвич робить заміну, випускаючи на поле замість півзахисника Матіча нападника Пршо. У другому таймі серби відчутно додали. Перші двадцять хвилин гра відбувалася за переваги балканців. Матіч та Мількович раз-у-раз небезпечно пробивали по воротах Ігоря Левченка. М’яч або летів повз ворота, або ж від голу нас рятував голкіпер. Фізично виснажившись, серби поступово віддали ініціативу українцям. Ті почали контролювати м’яч і створювати небезпечні моменти для захисту Сербії. Здалеку голкіпера Кіровскі «перевіряли» Петров та Гармаш. Саме останньому судилося стати героєм матчу.

Контрольний постріл
На 86 хвилині Україна зробила «контрольний постріл». Причому впритул і у голову. Крапку на сподіваннях підопічних Станоєвича поставив Денис Гармаш. Атака українців: Гармаш на Коркішка, Дмитро б’є по воротах, м’яч після парирування Кіровскі відскакує до Єременка. Той справа робить м’який навіс у центр штрафного майданчика на Гармаша і Денис головою переправляє м’яч у ворота – 1:3!
Після голу «динамівця» Гармаша єдиним завданням для українців було не пропустити 2 м’ячі. Завдання не складне, з огляду на те, що до завершення матчу залишалося дев’ять хвилин разом з компенсованими часом. Серби ж, останнім для них на чемпіонат штурмом воріт, спробували попсувати нерви підопічним Калитвинцева. Та змінити долю матчу у них не вийшло. Поєдинок завершився перемогою «синьо-жовтих» з рахунком 1:3. Така впевнена «вікторія» українців гарантує нашим футболістам щонайменше оптимістичний настрій у матчі з юнаками Англії. Поєдинок між «козаками» та «левами» відбудеться найближчої неділі о 16:30 на донецькому «Олімпійському». Знову, усі сподівання лише на перемогу!

Сергій Ющишин
За матеріалами: "Інформаційний центр Україна-2012"







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:11
20-Трав-2024
Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» очолила Наталія Реброва
Сьогодні, 20 травня, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав К
08:43
19-Трав-2024
Бокс. Усик переміг Ф’юрі та забрав титул абсолютного чемпіона світу
Володар поясів WBA, WBO, IBF і IBO Олександр Усик (22-0-0, 14 KO) переміг чемпіона WB
21:23
17-Трав-2024
Заява Національного музею історії України щодо незаконних споруд на землях історичного значення
16 травня 2024 року Державна виконавча служба України забезпечила виконання судового
21:13
16-Трав-2024
«Чернігів стародавній» запрошує на відкриття виставки «Гроші наших пращурів»
До Міжнародного дня музеїв у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Черн
16:40
16-Трав-2024
Важливість вибору правильної молочної суміші для дитини

Вибір правильної молочної суміші

20:48
15-Трав-2024
«Укренерго» запровадило аварійні відключення для промислових та побутових споживачів
З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових спожи
19:39
15-Трав-2024
Зручний мобільний додаток для замовлення води

Інформація для клієнтів компанії "Молодо" та всіх, хто цікавиться якісною водою дл

21:23
14-Трав-2024
Інформація по постраждалим внаслідок ворожого удару по Харкову
Кількість постраждалих — 17. Серед них 12-річний хлопчик і дівчинка 8 років. Вони у с
21:11
14-Трав-2024
Ентоні Блінкен розкрив деталі безпекової угоди між США та Україною
Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що майбутня безпекова угода між Спол
20:31
13-Трав-2024
російські окупанти взяли в полон українців прикордонної громади на Харківщині
Прокуратура розпочала розслідування за фактом взяття у полон цивільного населення при
Усі новини