реклама партнерів:
Головна » Атака на новопризначеного начальника кримської міліції Геннадія Москаля

Атака на новопризначеного начальника кримської міліції Геннадія Москаля


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Новопризначений начальник кримської міліції, народний депутат України генерал Геннадій Москаль – легендарна і популярна в Криму особа.
Важко сказати, хто він більше – правоохоронець чи політик. Саме через це у своїй діяльності він і стикається з політичними проблемами. Заяви політиків і правозахисників, скарги до Генпрокуратури, пікети незгодних і наметове містечко під стінами главку міліції – це чергова атака на Геннадія Москаля.
У сквері через дорогу від Головного управління МВС України в Криму – два порожні намети і стіл під парасолею з двома людьми, які відверто нудьгують. Людмила Вікторівна розповіла мені, що за три дні вона з колегою з Центру захисту прав людини «Свобода» зібрала майже триста підписів із вимогою до Генеральної прокуратури України притягти до кримінальної відповідальності міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та його заступника – керівника кримського главку міліції Геннадія Москаля.
Організатор акції – ізраїльський юрист Марк Бен-Наїм, який мешкає в Севастополі, – уточнив Радіо Свобода: зібрали вже тисячу підписів. За його словами, Юрій Луценко і Геннадій Москаль утворили «злочинне угруповання», і тепер «українська міліція займається лише замовними вбивствами, вимаганням, пограбуванням, хабарами та порушенням прав людини». Марк Бен-Наїм також стверджує, що в міліції вже не приймають заяв від громадян, які потерпіли від злочинців. Звернення про це з підписами кримчан ближчими днями обіцяють надіслати до Генпрокуратури.
А от депутат Верховної Ради АРК від фракції «Союз» Микола Котляревський, відомий своєю неоднозначною репутацією і тривалим перебуванням під арештом, уже надіслав свою заяву на ім’я Генерального прокурора України Олександра Медведька з проханням «звернути увагу на діяльність начальника кримської міліції Геннадія Москаля». Микола Котляревський занепокоєний тим, що на посаду начальника Головного управління МВС України в Криму призначили людину, яка, за його даними, «замішана у багатьох скандалах».
Одночасно своє розслідування діяльності кримської міліції розпочала український омбудсмен Ніна Карпачова, відома тим, що раніше була членом Партії регіонів, а нині часто виступає на захист колишніх однопартійців, якими цікавляться правоохоронці.

Генералові і про генерала пишуть давно і багато

Днями відділ громадських зв’язків кримської міліції поширив заяву, в якій повідомив, що начальник Головного управління МВС України в Криму Геннадій Москаль, стурбований холодами, що наближаються, закликав голову Верховної Ради автономії Анатолія Гриценка надати з резервного фонду кошти для купівлі теплих наметів і теплого одягу для Бен-Наїма та його прихильників. Мовляв, міліції відомо, хто й чому фінансує протести проти неї.
В інтерв’ю ж Радіо Свобода Геннадій Москаль сказав, що втопився б у річці Салгір (яка переважно глибиною по коліно), якби дізнався, що пов’язані з криміналом чиновники та юристи схвалювали його дії. Він заявив, що його призначення на посаду начальника кримської міліції викликало переляк у злочинному світі. І всі атаки на нього свідчать лише, що він чинить правильно, сказав генерал.
Геннадій Москаль також повідомив, що попросив керівника Служби безпеки України Валентина Наливайченка підтвердити чи спростувати інформацію про порушення CБУ кримінальних справ проти нього. Генерал мотивує прохання тим, що низка депутатів Верховної Ради Криму заявляє про порушення спецслужбою кримінальних справ щодо нього. Відповідь із Служби безпеки Геннадій Москаль пообіцяв передати журналістам, щоб «покласти край політичним спекуляціям».

Володимир Притула.
За матеріалами: "Радіо Свобода".







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

Усі новини