реклама партнерів:
Головна » Цензура. Керівництво міліції Одеської області стверджує, що знищення інтернет-версії газети "Свободная Одесса" сталося випадково

Цензура. Керівництво міліції Одеської області стверджує, що знищення інтернет-версії газети "Свободная Одесса" сталося випадково


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Керівництво міліції Одеської області стверджує, що знищення інтернет-версії газети "Свободная Одесса" сталося випадково – внаслідок проведеного міліцією рейду-перевірки міських інтернет-клубів.
Про це повідомила у відповідь на запит співробітниця Центру громадських зв'язків УМВС України в Одеській області Тетяна Сакара.
"22 липня працівниками Управління Держслужби боротьби з економічними злочинами проводилася перевірка роботи інтернет-клубів, - заявила вона. – В ході перевірки в одному з інтернет-клубів, розміщеному на території Приморського району Одеси, правоохоронці встановили, що на одному з комп'ютерів використовується неліцензована версія програмного забезпечення корпорації "Майкрософт".
"Діями працівників клубу, - уточнила Сакара, - заподіяні матеріальні збитки вказаній корпорації. Комп'ютер вилучено, перевірка триває", передає УНІАН.
При цьому уточнити, скільки інтернет-клубів було перевірено в ході рейду і які порушення в їх роботі виявлено, співробітниця ЦГЗ облУВС не змогла.
На запитання, чи означає це, що рейд обмежився відвіданням лише одного інтернет-клубу, Сакара відповіла: "У мене немає таких відомостей".
Також не вдалося зв'язатися з цього питання з начальником облУВС Михайлом Яцковим. "Михайло Володимирович зайнятий, - повідомили у приймальні полковника міліції Яцкова. – А всю інформацію з приводу вилучення сервера газети передано в Центр громадських зв'язків".

Як повідомлялося з посиланням на головного редактора опозиційної газети "Свободная Одесса" Володимира Ущаповського, співробітники міліції 22 липня о 22.00 увірвалися в приміщення одного з інтернет-клубів Одеси, де розміщено головний сервер інтернет-версії газети, вигнали з приміщення відвідувачів, побили представника видання "Свободная Одесса" й вивели з ладу обладнання.
На думку Ущаповського, "міліція очевидно виконувала політичне замовлення, адже в присутності операторів місцевих ЗМІ, які вели відеозйомку, представникові газети "Свободная Одесса" викручували руки й били його".
Він наголосив, що "багатьом силовикам наша газета не до душі, оскільки публікувала матеріали про корупційні зв'язки лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова з багатьма вищими міліційними і прокурорськими чинами, зокрема з екс-прокурором Одеської області Василем Присяжнюком і прокурором Миколаївської області Миколою Стояновим".
Редактор газети "Свободная Одесса" уточнив, що "це одні з останніх резонансних публікацій, і можемо припустити, що знищення інтернет-версії нашої газети, що видається в обласному центрі 50-тисячним тиражем, є реакцією на них деяких впливових героїв видання".
Схоже, акцентував Ущаповський, що керівництво одеської міліції вирішило: "Краще закрити рот нашому виданню, створити в місті атмосферу страху, ніж негайно звільнити "перевертнів у погонах", які заради ремонту своїх службових кабінетів стають надійним дахом для бандитів різних мастей".
Ущаповський розповів, що "співробітники УБЕЗ залишили приміщення інтернет-клубу лише близько другої години ночі 23 липня, при цьому незаконно конфіскували й вивезли в невідомому напрямку один із системних блоків".

Джерело: http://newsru.ua/







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
Усі новини