реклама партнерів:
Головна » Єврофутбол залишається у Львові

Єврофутбол залишається у Львові


Коментарі: 0 ЄВРО-2012

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Візит Мішеля Платіні до Львова відклали через погоду. А плітки про «дніпропетровську небезпеку» спростували
Мішель Платіні, котрий мав особисто проінспектувати українські об’єкти до прийому футбольного чемпіонату, не прилетів. Як повідомили «Газету…» в Інформаційному центрі «Україна-2012», візит відбудеться аж навесні. За словами директора турніру Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського, приїзд головного «уєфолога» відклали у зв’язку з нестабільними погодними умовами у Східній Європі. Водночас те, що Платіні переніс свою місію аж на весну, є позитивним сигналом: українці будують хоч і повільно, але достатньо переконливо.

«Дніпру» – зась!
Організатори турніру доволі скептично сприймають плітки про передачу львівської футбольної естафети Дніпропетровську. Адже «інтернет-качки» про конфіскацію нашого «футбольного шансу» на користь Харкова чи Дніпропетровська лунають регулярно.
Нагадаємо, паніку здійняв Маркіян Лубківський на брифінгу в Києві. Він заявив, що Львів забарився з будівництвом євростадіону, і якщо не вирішить цієї проблеми, то втратить статус міста-господаря. Відтак пожвавішав Дніпропетровськ, готуючись перехопити футбольну естафету.
У відповідь на заяви пана Лубківського обурився львівський губернатор Микола Кміть.
– Якщо у Маркіяна Лубківського є якісь претензії до будівництва стадіону, то йому варто було б приїхати і провести нараду, – наголосив він. – Фінансування стадіону відкрито, стадіон будують. Я не знаю, про які проблеми говорить директор турніру Євро-2012 в Україні. Ми йдемо згідно з графіком.
Не менше ошелешила звістка про амбіції Дніпропетровська й Андрія Садового.
– Львів прийматиме Євро-2012, попри різні розмови, що цей шанс перейде Дніпропетровську. Такі розмови закінчаться лише під час проведення чемпіонату 2012 року у Львові, – заявив мер на брифінгу.
Якщо вірити міському голові, претензій через графік не існувало.
– Були певні зауваження щодо фінансування, – визнає пан Садовий, – але гадаю, вони більше стосуються стадіону «Олімпійський». Там один бюджет – державний. У нас є фінансування з міського бюджету і державного.

Візитери спокою
Напередодні скасованого візиту Платіні, у понеділок увечері, на «польову нараду» до Львова прибув віце-прем’єр Іван Васюник – аби розставити всі крапки над «і». Поспілкувавшись з Андрієм Садовим у «тимчасовому штабі» на будові, віце-прем’єр повідомив – усі негаразди вирішено.
– Проблеми фінансування немає, є проблема відновлення робіт, – розповів він під час брифінгу на будівельному майданчику. – Уже підписано тристоронню угоду між замовником – міською радою, проектантом «Арена.ком» і генеральним підрядником «Азовінтекс». Завершення будівництва заплановано на кінець липня 2011 року. Найпізніше 25 лютого відновлять масштабні роботи по всьому периметру, будівельники працюватимуть по 200 осіб у дві-три зміни».
За словами віце-прем’єра, з 50 млн грн, виділених торік із держбюджету, значної частини ще не використано. А найближчим часом надійдуть додаткові 50 «лимонів». Васюник нагадав, що, крім бюджетних коштів, на рахунках Львівської міськради є 100 млн грн, які залучено від розміщення цільових облігацій.

Будова століття
Польові роботи: чи Байконур, чи Сталінград
Для невтаємниченого ока на самому будмайданчику стадіоном і «не пахне». Гігантські металобетонні конструкції можна сприйняти за зведення Байконуру чи наслідки Сталінградської битви 1943-го. Територію окреслюють височенні підйомні крани, а довкола припадає снігом інша будівельна техніка. Особливої активності немає – морози.
Однак будівельники налаштовані «по-літньому», оптимістично. Довгобуд планують накривати дахом уже в липні – на початку серпня. До серпня мають завершити й каркас першого ярусу. Щоправда, доводитимуть до пуття проект стадіону «на коліні» – паралельно зі спорудженням. Зараз працюють над робочими кресленнями другого ярусу. І повністю проект завершать наприкінці року.
Здачу об’єкта в другій половині 2011-го закріпили за місцевими футболістами. Саме вони по завершенні будівництва активно «обкатають» нову арену.
Натомість основний головний біль – львівський аеропорт – нарешті отримав необхідні дозволи від Мінтрансу, котрі дозволять ремонтувати його, не закриваючи. Як повідомили «Газету...» у Львівській обласній адміністрації, він постійно працюватиме, однак від вересня існуватиме обмеження на прийом окремих типів літаків.

Автор: Антін БОРКОВСЬКИЙ, Богдан ЮРОЧКО
Джерело:







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
Усі новини