реклама партнерів:
Головна » Кадрова політика. Сергія Арбузова призначено головою Нацбанку, нові призначення в міністерствах

Кадрова політика. Сергія Арбузова призначено головою Нацбанку, нові призначення в міністерствах


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Президент Віктор Янукович призначив Дмитра Колєснікова главою Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном. Відповідний указ оприлюднено на офіційному сайті президента.
Раніше президент звільнив його з посади міністра промисловості та підприємництва у зв'язку з проведенням адмінреформи. Крім того, президент призначив екс-міністра транспорту Костянтина Єфименка першим заступником міністра інфраструктури.

Янукович призначив екс-міністра праці і соцполітики Василя Надрагу першим заступником міністра соціальної політики.
Колишній міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич став першим заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Екс-міністр в справах сімії, молоді і спорту Равіль Сафіуллін призначений главою Державної служби молоді та спорту. Президент також звільнив з посади заступника міністра внутрішніх справ Дмитра Ворону і призначив його главою Державної міграційної служби.
Екс-першого заступника міністра з питань житлово-комунального господарства Григорія Семчука призначено заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Також 23 грудня президент призначив ще низку звільнених раніше чиновників.

Зокрема, Янукович призначив Олександра Осауленка главою Державної служби статистики. Олександр Хохотва очолив Державну службу гірничого нагляду та промислової безпеки. Ігор Лисенко призначений главою Держагентства земельних ресурсів. Президент також призначив Ольгу Гінзбург главою Державної архівної служби. Іван Бісюк очолив Державну ветеринарну та фітосанітарну службу, а Катерина Копилова - Держагентство з питань кіно.
Янукович також звільнив керівника Головного контрольно-ревізійного управління Петра Андрєєва і призначив його головою Державної фінансової інспекції.
Також Янукович призначив Владислава Каськіва главою Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України. Раніше Каськів очолював робочу групу "Національні проекти" Комітету з економічних реформ при президенті.

Верховна Рада звільнила Володимира Стельмаха з посади голови Нацбанку і призначила на цю посаду Сергія Арбузова. За призначення нового голови Нацбанку проголосували 282 депутати.

21 грудня Стельмах подав заяву про відставку. У свою чергу президент Віктор Янукович вніс до Верховної Ради подання на призначення Сергія Арбузова головою Нацбанку.
Екс-глава Нацбанку Володимир Стельмах призначений радником президента. Відповідний указ Віктор Янукович підписав у четвер.
Свою кар'єру Сергій Арбузов (1976 р.н.) почав у 22 роки у Костянтинівській філії (Донецька область) "ПриватБанку", тоді як його мати - Валентина Арбузова - була директором Донецького регіонального управління "ПриватБанку". У 2003 році Сергій Арбузов у віці 27 років очолив донецький "УкрБізнесБанк".
У 2010 році він став головою наглядової ради "Укрексімбанку", а у вересні – призначений першим заступником голови НБУ.
У листопаді-2010 матір Арбузова Валентина очолила правління невеликого Всеукраїнського банку розвитку (ВБР, Київ). При цьому в грудні-2010 син президента України Олександр Янукович заявив про намір безпосередньо стати власником 100% акцій цього банку, тоді як раніше він контролював 90% фінустанов через ТОВ "Донпостачтара" (Донецьк).
Арбузов у 2009 році отримав 150,5 мільйона гривень сукупного доходу, причому 150 з них одержав за статтею "дивіденди, відсотки, роялті". При цьому, за декларацією, у нього немає внесків до статутних фондів комерційних організацій, а цінні папери, які новий очільник НБУ має у своєму розпорядженні, коштують 3 млн гривень.
Згідно з записом у його паспорті, за рішенням Калінінського райсуду Донецька Арбузову дозволено здійснювати будь-які платежі без надання ідентифікаційного номера. За словами джерел, зазвичай такі рішення суду виносяться щодо осіб, які відмовляються від ідентифікаційних номерів з релігійних мотивів.
Новопризначений голова Національного банку Сергій Арбузов є членом партії "Наша Україна", почесним головою якої є екс-президент Віктор Ющенко. Як стало відомо, Арбузов вступив у партію відразу після її створення Ющенком у 2005 році і вже в 2006 році пішов за списками "нашоукраїнців" під №6 на вибори в Донецьку обласну раду, проте партія не змогла подолати 3%-ний бар'єр. Як повідомило джерело в "Нашій Україні", Арбузов досі залишається в партії.

Опозиція залишила Раду: не бажають розглядати "антисоціальний" бюджет
Фракції БЮТ та НУ-НС залишили сесійну залу парламенту. Як заявив з трибуни Верховної Ради "бютівець" Андрій Павловський, БЮТ не бажає брати участь у розгляді урядового проекту бюджету на 2011 рік.
"Це бюджет бідності і погіршення життя. Тому наша фракція – БЮТ-"Батьківщина" – в цьому антисоціальному фарсі, ганьбі і погіршенні життя людей брати участі не буде", - зазначив він.
"Вперше за останні роки в проекті бюджету розміри соціальних стандартів будуть переглядатися не 5 разів на рік, а тільки 4, що є порушенням соціальних прав і гарантій громадян", - заявив Павловський.
За словами "бютівця", "розміри соціальних стандартів в бюджеті суттєво змінено". "Фактичний прожитковий мінімум для працездатних у жовтні становив 1038 гривень, а в проекті бюджету з 1 січня тільки 941 гривню", - заявив він. "На початку року кандидатом у президенти Віктором Януковичем було обіцяно мінімальну пенсію з 1 січня 1200 гривень. Проте в проекті урядового бюджету з 1 січня тільки 750", - нагадав Павловський.
Він наголосив, що жодних поправок опозиції до проекту бюджету не враховано. "Урядом зменшено видатки на інвалідів, на матеріальну допомогу та виробництво протезів. Не передбачено збільшення розміру мінімальної пенсії для студентів з-поміж дітей-сиріт", - заявив "бютівець".
У свою чергу, депутат від НУ-НС Павло Жебрівський заявив, що ця фракція вкотре вимагає перекваліфікування справи щодо бійки у Верховній Раді 16 грудня.
Крім того, коментуючи розгляд бюджету парламентом, він сказав: "Такого ганебного набору документів, які є в цьому бюджеті, годі було й очікувати". "Макропоказники є більш-менш пристойними. Але видаткова частина – це взагалі щось ганебне. Кому захотів президент – тому дав, кому не захотів – тому не дав", - зазначив депутат.
Торкаючись питання призначення Сергія Арбузова на посаду глави Нацбанку, Жебрівський сказав: "Молода людина – нехай вчиться і нехай поки що акції продасть, бо це суперечить тому, що глава Нацбанку не має права володіти акціями". "Враховуючи нівелювання ролі парламентаризму, фракція повноцінно в таких засіданнях брати участь не може", - зазначив "нунсівець".

Томенко: Арбузов - велика помилка Януковича
Рішення президента України Віктора Януковича запропонувати кандидатуру Сергія Арбузова на посаду голови Національного банку України є помилкою. Таку думку висловив заступник голови Верховної Ради України "бютівець" Микола Томенко.
За його словами, головними умовами для діяльності голови Нацбанку мають бути професіоналізм і незалежність. Томенко також зазначив, що попередній аналіз матеріалів про кандидата на цю посаду, які надійшли у Верховну Раду, свідчать, що не можна бути впевненим ні в першому, ні в другому.
Віце-спікер повідомив, що, згідно з біографією, 34-річний Арбузов, який керував невеликим банком місцевого рівня на Донбасі, тільки півтора місяця працює на державній службі.
Крім того, за інформацією, яку активно обговорюють у ЗМІ, Арбузов є близьким другом сім'ї президента, що, за словами Томенка, змушує сумніватися в тому, що на цій "важливій посаді" Арбузов буде професійним і незалежним.
"Все ж таки Національний банк має очолювати досвідчена, професійна і незалежна людина", - зазначив віце-спікер, ще раз підкресливши, що "немає достатніх аргументів для цього призначення, окрім тих, що Арбузова знає президент і його сім'я". "Це дуже висока ціна фінансової стабільності України", - додав він.

Комуністи побажали новому голові Нацбанку задуматися
Фракція Комуністичної партії у Верховній Раді вважає основним завданням голови Національного банку Сергія Арбузова забезпечення низьких кредитних ставок в економіці. Про це на засіданні Ради сказав голова фракції КПУ Петро Симоненко.
"Я вважаю, що сьогодні ми маємо право висловити побажання Сергію Геннадійовичу (Арбузову) в плані того, що Національний банк сьогодні має серйозно задуматися над тим, як підтримати реальний сектор економіки стабільно низькими процентними ставками кредитів, які дадуть можливість задихати національній економіці", - сказав він.
Симоненко також зазначив, що діяльність Нацбанку має бути спрямована на підтримку певних секторів економіки, зокрема металургії, енергетики, суднобудування, для збільшення кількості робочих місць.
Також, на його думку, НБУ повинен жорстко контролювати діяльність комерційних банків для запобігання ними спекуляцій на ринку валюти.

Адміністрацію президента не турбує відсутність у голови НБУ ідентифікаційного коду
Відсутність ідентифікаційного номеру у новопризначеного керівника Національного банку Серія Арбузова не є перешкодою для його діяльності на посаді голови. Таку думку висловив заступник голови Адміністрації президента Геннадій Васильєв на брифінгу, передає Голос.UA
"Я не думаю, що це питання є показовим для голови Національного банку. Головне — це професіоналізм, знання справи, його порядність, його чесність в службових питаннях. Ось це - основні критерії, які й мають бути визначальними. А якщо він має ідентифікаційний код, але не є тією людиною, яка дбає про інтереси держави, то яка користь від такого коду", - сказав він.
Разом із тим, чиновник визнав, що можуть виникнути "певні питання у здійсненні професійної діяльності на посаді голови НБУ в людини без ідентифікаційного коду". "Як він буде укладати угоди без ідентифікаційного коду - це ще питання..." - повідомив заступник голови АПУ.
Водночас Васильєв зазначив, що сьогодні практикується відмова від присвоєння людині ідентифікаційного номера у випадку надання достатньої аргументації з її боку. "Зараз вже і практикується, і обговорюється питання проект, щоб не надавати такого коду людям, які мають для цього певні мотиви. Наприклад - релігійні", - зазначив Васильєв.

За матеріалами: http://newsru.ua/ukraine







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

Усі новини