реклама партнерів:
Головна » Кіровоградська обладміністрація рекомендує передати лісові угіддя Віктора Лозінського товариству мисливців і рибалок

Кіровоградська обладміністрація рекомендує передати лісові угіддя Віктора Лозінського товариству мисливців і рибалок


Коментарі: 0 Погляд. Версії

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Кіровоградська обладміністрація рекомендує передати Голованівській та Ульянівській районним організаціям Українського товариства мисливців і рибалок лісові угіддя площею 26 тис га, господарем яких вважається колишній народний депутат Віктор Лозінський.
Цю пропозицію чиновники з обласної адміністрації минулого тижня направили до місцевої облради для винесення на голосування, повідомляє газета "Дело".
Як повідомив газеті "Дело" на умовах анонімності один з депутатів Кіровоградської облради, документ містить одне застереження: передавати мисливські угіддя слід тільки в тому випадку, якщо суд визнає незаконним торішнє рішення місцевих депутатів про надання цих земель приватній фірмі "Мисливське господарство "Голованівське", яке підконтрольне Лозінському.
Нагадаємо, компанія, яку пов'язують з ім'ям скандального депутата, отримала 26 тис га в своє користування в березні 2008 року. У червні цього року прокуратура опротестувала рішення облради і одночасно звернулася до суду.
Заступник прокурора області Леонід Лахтюк пояснив дії правоохоронних органів тим, що під час перевірки відповідного подання Кіровоградської облдержадміністрації на сесію облради, а також документів, підготовлених Кіровоградським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, було виявлено низку порушень законодавства.
Зокрема, були відсутні узгодження більшості власників і користувачів земельних ділянок, розташованих на території мисливських угідь. Як уточнив депутат облради Віктор Щербина, кількість таких перевищує 2 тис осіб.
Крім того, дозволи на виділення земель повинні були прийматися на сесіях районних і сільських рад. Однак рішення приймалися самостійно головами цих рад.
За словами Леоніда Лахтюка, перше судове засідання відбудеться 15 вересня в Господарському суді Києва. Відповідачем виступає Кіровоградська облрада, яка 24 червня цього року відхилила більшістю голосів протест прокуратури на виділення приватній компанії державних угідь (за відхилення проголосували 58 депутатів з 70 зареєстрованих).

Своїм рішенням вони вказали, що рішення 2008 року про виділення угідь - законне. Варто відзначити, що БЮТ, за списками якого Віктор Лозінський пройшов до парламенту, в Кіровоградській обласній раді представлений найбільшою фракцією: 42 депутати з 99. За ними йде Партія регіонів (18 депутатів), "Наша Україна" (12 депутатів), Народна партія (10 осіб), комуністи (7 осіб), є також позафракційні депутати.
Неофіційно депутати стверджують, що насправді вони проти виділення земель "Мисливському господарству "Голованівське". Але якщо б члени місцевої ради підтримали протест прокуратури, то тим самим визнали б, що в 2008 році незаконно виділили угіддя. А це удар по власному іміджу. Тому місцеві обранці чекають від прокуратури іншої аргументації для протесту: наприклад, про порушення приватною структурою під час користування угіддями.
Подальшу долю скандальних лісових угідь депутати облради вирішуватимуть на найближчому засіданні, яке відбудеться 25 вересня.

Як повідомлялося, 16 червня під час інциденту за участю народного депутата від БЮТ Лозінського, прокурора Голованівського району Євгенія Горбенка і начальника Голованівського РВ УМВС Михайла Кузнечного Олійник загинув. Генеральна прокуратура порушила проти Лозінського, Горбенка та Ковальського кримінальну справу за фактом вбивства.
Лозінський уникнув арешту, користуючись депутатським імунітетом. 3 липня Верховна Рада позбавила його депутатських повноважень, після чого він втік, і його було оголошено у розшук. В кінці липня МВС повідомило, що ведеться також його міжнародний розшук каналами Інтерполу.
У тому, що Лозінський в Україні, переконаний екс-заступник міністра МВС Геннадій Москаль: "При тій корупції, що існує в нашій правоохоронній системі, те, що Лозінський десь в Ізраїлі, - блеф. Кордон не перетинав, живе в якомусь глухому селі, як той же Пукач".

Джерело: http://newsru.ual







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:11
20-Трав-2024
Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» очолила Наталія Реброва
Сьогодні, 20 травня, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав К
08:43
19-Трав-2024
Бокс. Усик переміг Ф’юрі та забрав титул абсолютного чемпіона світу
Володар поясів WBA, WBO, IBF і IBO Олександр Усик (22-0-0, 14 KO) переміг чемпіона WB
21:23
17-Трав-2024
Заява Національного музею історії України щодо незаконних споруд на землях історичного значення
16 травня 2024 року Державна виконавча служба України забезпечила виконання судового
21:13
16-Трав-2024
«Чернігів стародавній» запрошує на відкриття виставки «Гроші наших пращурів»
До Міжнародного дня музеїв у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Черн
16:40
16-Трав-2024
Важливість вибору правильної молочної суміші для дитини

Вибір правильної молочної суміші

20:48
15-Трав-2024
«Укренерго» запровадило аварійні відключення для промислових та побутових споживачів
З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових спожи
19:39
15-Трав-2024
Зручний мобільний додаток для замовлення води

Інформація для клієнтів компанії "Молодо" та всіх, хто цікавиться якісною водою дл

21:23
14-Трав-2024
Інформація по постраждалим внаслідок ворожого удару по Харкову
Кількість постраждалих — 17. Серед них 12-річний хлопчик і дівчинка 8 років. Вони у с
21:11
14-Трав-2024
Ентоні Блінкен розкрив деталі безпекової угоди між США та Україною
Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що майбутня безпекова угода між Спол
20:31
13-Трав-2024
російські окупанти взяли в полон українців прикордонної громади на Харківщині
Прокуратура розпочала розслідування за фактом взяття у полон цивільного населення при
Усі новини