реклама партнерів:
Головна » Крим. Російські військовослужбовці на маяку Сарич утримують активістів української молодіжної організації (оновлено)

Крим. Російські військовослужбовці на маяку Сарич утримують активістів української молодіжної організації (оновлено)


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Вісім активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації Студентське братство, які почали акцію громадського звільнення маяка Сарич, утримуються військовослужбовцями Чорноморського флоту російської федерації на маяку Сарич, повідомив спікер молодіжної організації Святослав Сірий.
За його твердженням, "коли активісти увійшли на територію маяка і піднялися на вежу Сарича, російські військовослужбовці в силовій формі зібрали їх в рубку чергового по маяку і продовжують утримувати".
Сірий також повідомив, що "активісти відмовилися говорити з російськими військовослужбовцями, пояснивши, що на території маяка моряки РФ перебувають незаконно, тому що є рішення судів про повернення маяків Україні та заява міністра оборони України про повернення маяків".
"Ми буде говорити тільки з українською стороною і сподіваємося, що тепер, коли міліцію не пускали на територію маяка, тепер, завдяки нашій акції, українська міліція зможе зайти сюди. Ми чекаємо на міліцію, відмовляємося відповідати на будь-які питання", - сказав спікер Студентського братства .

Як повідомлялося, близько 20 активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації Студентське братство розпочали акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україні кримських маяків.
Як заявив Сірий, "маяки відсутні в переліку об'єктів, які Чорноморський флот Російської Федерації має право використовувати в Україні, тому Росія зобов'язана виконувати рішення українських судів про вилучення у неї незаконно захоплених маяків, оскільки це передбачено угодою країн СНД".
Представник Студентського братства також повідомив, що активісти демонтували на воротах маяка Сарич табличку з назвою контрольного пункту російських морських піхотинців для "залучення іноземних військовослужбовців до кримінальної відповідальної за силове захоплення стратегічних українських об'єктів навігаційного забезпечення, оренда яких заборонена законом".
Раніше Сірий повідомив, що його колеги "почали демонтаж колючого дроту, яким російські військовослужбовці незаконно обплутали український маяк".
Крім того, Сірий від імені Студентського братства звернувся до центральних органів влади України "покласти край незаконному перебуванню на Саричі іноземних військ, які не мають ні договорів оренди, ні інших законних підстав для базування на найпівденнішому мисі України".
Сірий також заявив, що активісти мають намір почати спорудження наметового містечка для продовження акції по звільненню українських маяків до Дня Незалежності України.

2 серпня Господарський суд Криму скасував прийняту 23 вересня 2010 постанову Виконавчої служби Мін'юсту про відмову у відкритті виконавчого провадження з виконання судових рішень про передачу Держгідрографії кримських маяків.

ЗА матеріалами: http://ua.korrespondent.net/

Активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство", яких затримали й утримували військовослужбовці Чорноморського флоту Російської Федерації, звільнили.
Про це повідомив спікер молодіжної організації Святослав Сірий.
«На територію маяка зайшов начальник Балаклавського районного відділення міліції майор Денис Лактіонов, після чого нас звільнили», — сказав С. Сірий.
За словами С. Сірого, активісти розбили 13 наметів біля території маяка для продовження акції, й їх охороняє міліція.
«Ми домоглися головного — привернули увагу до проблеми ще раз, присутності на території маяка української міліції, чого раніше не було, і тепер чекатимемо судових виконавців, що мають виконати рішення суду», — сказав він.

Нагадаємо: близько 20 активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство» ввечері 21 серпня почали акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україною кримських маяків, але під час перебування на території маяка їх затримали військовослужбовці ЧФ РФ.

Джерело: http://www.interfax.com.ua/ukr/






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

Усі новини