реклама партнерів:
Головна » Напад на Володимира В’ятровича: реакція суспільства і питання про кукловодів

Напад на Володимира В’ятровича: реакція суспільства і питання про кукловодів


Коментарі: 0

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
16 лютого 2017 року у Києві, біля входу до будинку УКРІНФОРМ, куди прямував на прес-конференцію з презентацією звіту про роботу за 2016 рік голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, група молодиків у спортивному (невже повертаються часи тітушок?) спробувала його побити.
Ось як про це повідомив керівник УІНП: «Якісь «хворі» в масках стояли перед Укрінформом, де мав відбутися мій звіт. Троє з них кинулися на мене – невдало для них. Зараз затримані поліцією. Звіт відбувся. А «хворим» напевно таки варто частіше відвідувати спортзал».

Приблизно у той самий час «невідомі» під дверима Українського інституту національної пам'яті розлили кров із нутрощами і залишили наліпки «Славянская стража».

ПРИКЛАДИ ТИПОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ РЕАКЦІЇ (тільки «парламентською мовою»):
Юрій СОКОЛОВ, громадський діяч, правник, поет, депутат Новозаводської районної у місті Чернігові ради: «Висловлюю своє обурення діями безглуздих та протиправних покидьків по відношенню до Голови Інституту Національної пам’яті України В’ятровича Володимира Михайловича. Закликаю правоохоронні органи розслідувати цей прикрий інцидент, дати правильну об’єктивну правову оцінку діям осіб, котрі вчинили протиправні дії по відношенню до Володимира В’ятровича».

Юрій ЛЕВЧЕНКО, народний депутат України: «Сьогодні був вражений нападом на Володимира В’ятровича. Втішило, що промосковські нападники виявились здохляками і попри чисельну перевагу лишились ні з чим. Але це знак того, що наші вороги чудово розуміють силу ідеології та важливість процесу очищення української історії від брехні. У той час як Український інститут національної пам’яті чи не єдина державна установа країни, що якісно й з ентузіазмом виконує свою роботу, її керівника намагаються залякати дешевими трюками типу облитих фарбою дверей. Хотілося б вірити у швидке розслідування нападу «правоохоронними» органами, але буду слідкувати за перебігом процесу та намагатися його контролювати, щоби воно не погрузло в болоті, як і багато інших резонансних справ. До речі, слід зазначити, що нападники-невдахи залишили на стінах інституту наліпки з надписом «славянская стража», і прикро, що на третьому році війни подібні організації ще існують у якійсь організаційній формі в Україні. Ба більше – умудряються серед білого дня напасти на публічну особу. Докір у бік наших спецслужб».

Андрій МАГЕРА, заступник голови комісії у Центральній виборчій комісії: «Це не просто напад на Володимира В’ятровича. Це виклик українцям».

ДОВІДКОВО: З початку 2000-х років Володимира В’ятровича занесено у т.зв. «чорні списки» ворогів Росії, які веде Федеральна служба безпеки Російської Федерації.
Один із перших указів обраного у 2010 році Президента України Віктора Януковича був про звільнення з посади директора Архіву Служби безпеки України Володимира В’ятровича.
31 січня 2017 року народний депутат України Олександр Вілкул (фракція «Опозиційний блок») зареєстрував у Верховній Раді України проект постанови про визнання роботи директора Українського інституту національної пам’яті В. В’ятровича незадовільною і звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням про звільнення його з займаної посади.

ВІД РЕДАКЦІЇ: У мотиві злочинних дій проти В. В’ятровича чітко вимальовується коло зацікавлених осіб (ідеологи, організатори, виконавці) у цькуванні учасника Революції Гідності та керівника центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику національної пам’яті і захищає Україну в інформаційно-психологічній війні, яку веде Російська Федерація та її п’ята колона в нашій країні.

«Європейська Україна».











Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини