реклама партнерів:
Головна » Партія регіонів створить більшість в Житомирській обласній раді

Партія регіонів створить більшість в Житомирській обласній раді


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Партія регіонів створить більшість в Житомирській обласній раді, проте вигляд депутатських фракцій не буде дзеркальним відображенням ситуації у Верховній Раді, вважає депутат облради від партії "Батьківщина" Віктор Тітов.
На його думку, конфігурація альянсів залежатиме від особистих відносин лідерів партійних організацій і від вказівок лідерів партій місцевим організаціям. При цьому він відзначив, що фракція "Батьківщини" знаходитиметься в жорсткій опозиції і що у обласної організації партії є сумніви в такій серйозній перемозі Партії регіонів на виборах 31 жовтня в Житомирську обласну раду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
Рішенням Житомирської обласної територіальної виборчої комісії від 5 листопада вибори в області визнані такими, що відбулися. Заступник голови облвиборчкому Валерій Чудовський повідомив на засіданні, що в результаті голосування за партійними списками Партія регіонів отримує 16 депутатських мандатів або 28,37% місць в облраді, "Батьківщина" - 15 мандатів або 26,8%, "Фронт змін" - 7 місць або 12,5%. КПУ і Всеукраїнська Чорнобильська народна партія (лідер Віктор Развадовський) отримали по 5 мандатів в облраді або по 8,9% місць, а партія "Сильна Україна" отримала 3 місця в облраді або 5,35% місць від числа місць для депутатів, що пройшли в раду за партійними списками.
Що стосується підсумків голосування по виборах в Житомирську обласну раду з мажоритарних округів, то місця в раді, за даними облвиборчкому, розподілилися таким чином: депутати від Партія регіонів отримали 27 мандатів, від Народної партії - 13, від "Батьківщини" - 7, від КПУ і "Сильної України" - по 2 мандати.
Таким чином, Партія Регіонів займе 43 місця в облраді (включаючи як депутатів-мажоритарщиків, так і депутатів, що увійшли до обласної ради за партійними списками) або 38,4%, ВО "Батьківщина" - 22 місця або 19,6%, Народна партія - 18 місць або 16%, "Фронт змін" і КПУ отримають по 7 мандатів (по 6,25% кожна),"Сильна Україна" і Всеукраїнська Чорнобильська народна партія - отримали по 5 мандатів кожна (по 4,46%). СПУ, Всеукраїнська партія духовності і патріотизму, "Українська платформа" і "Наша Україна" отримали по 1 депутатському мандату (0,9%).
Всього в Житомирській обласній раді 112 депутатських місць. При цьому одне місце залишається вакантним, оскільки рішенням Житомирської обласної виборчої комісії від 5 листопада вибори на виборчому окрузі 9 (Володарськ-Волынский район) визнані такими, що не відбулися, у зв'язку з тим, що для однієї виборчої дільниці округу помилково були віддруковані бюлетені з прізвищами кандидатів-мажоритарщиків з іншого округу. Протягом 10 днів облвиборчком повинен призначити дату повторних виборів
На думку депутата Житомирської облради від Народної партії Володимира Яцкевича, більшість в облраді буде створена фракціями Партії регіонів, Народної партії і, можливо, КПУ і "Сильної України". Щодо перспектив створення об'єднаної опозиції в особі фракцій "Батківщини" і "Фронту змін", Яцкевич висловив сумніви. Крім того, він зазначив, що успіх Чорнобильської партії став для нього несподіванкою, і поки важко визначити місце цієї партії в Житомирській обласній раді.
Явка виборців на 22.00 31 жовтня склала, за даними Житомирського облвиборчкома, 504 138 виборців з 1 003 799 зареєстрованих, що складає 50,22%.

Місцеві вибори в Україні були проведені для того, щоб розділити посади серед соратників президента Віктора Януковича.
Як відомо, уряд США, керівництво Європейської народної партії і авторитетні британські ЗМІ вважають, що місцеві вибори в Україні були проведені для того, щоб розділити посади серед соратників президента Віктора Януковича.

Джерело: http://newsru.ua/







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:00
09-Трав-2024
СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП), який агітував за приєднання Херсонщини до рф
Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так зва
21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
Усі новини