реклама партнерів:
Головна » Рада Європейського Союзу схвалила продовження дипломатичних санкцій проти Росії

Рада Європейського Союзу схвалила продовження дипломатичних санкцій проти Росії


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Рада ЄС схвалила продовження дипломатичних санкцій проти Росії до вересня 2015 Про це заявила Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні в ході прес-конференції за підсумками засідання в Брюсселі, повідомляє РБК-Україна.
"Ми вирішили продовжити до вересня цього року обмежувальні заходи проти Росії, прийняті в травні. На додаток до цього ми виступили з пропозицією протягом тижня розглянути пропозиції щодо розширення списку і економічних санкцій", - заявила Могеріні.
За її словами, список відповідних осіб і компаній буде затверджений на наступному засіданні Ради 9 лютого.
Також Могеріні додала, що подальші рішення будуть залежати від ходу виконання Мінських угод.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Євросоюз повинен був скоротити термін дипломатичних санкцій проти Росії до вересня, а не до грудня.
Вчора, 29 січня, Парламентська асамблея Ради Європи продовжила санкції проти Росії до квітня 2015 року.
Також ПАРЄ прийняла поправку з вимогою звільнити Савченко протягом 24 годин.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську учасники контактної групи Україна - Росія - ЄС у ході переговорів за участю представників самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" підписали протокол, головним пунктом якого стала домовленість про негайне припинення вогню на сході України.
Мінський меморандум датований 19 вересня 2014. Його підписали посол Хайді Тальявіні (ОБСЄ), другий президент України Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов, а також бойовики Олександр Захарченко ("ДНР") та Ігор Плотницкий ("ЛНР").

Ватажки самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" після вересня посилали до Мінська для консультацій лише своїх представників.

23 січня сепаратисти відмовилися від перемир'я і заявили про плани відвоювати всю Донецьку область. Глава самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко заявив, що бойовики почали наступ на Маріуполь.

Рада ЄС закликає Москву засудити дії терористів на Донбасі, а Київ - підготувати документи для звернення в суд з прав людини
Рада ЄС із закордонних справ закликала Росію засудити дії терористів на сході України.

Як повідомляє УНІАН, про це йдеться у висновках Ради ЄС, прийнятих сьогодні в Брюсселі за підсумками надзвичайного засідання з розгляду ситуації в Україні.
"Рада закликає, зокрема, Російську Федерацію засудити дії сепаратистів. Публічні заяви, які спотворюють реальність того, що відбувається на місцях, підбурюють до подальшого насильства, також публічне, в порушення норм міжнародного права, приниження заручників, не призведе до дуже необхідною деескалації", - наголошується в документі.
"Все підписанти Мінських домовленостей повинні терміново зібратися в рамках Тристоронньої контактної групи", - наголошується у висновках.
"Рада закликає всі сторони забезпечити вільний і безпечний доступ спостерігачів моніторингової місії і безпілотним літальним апаратам в усіх регіонах України, включаючи всі райони Донецької і Луганської областей, і райони, розташовані вздовж державного кордону з Росією. Рада знову заявляє про свою підтримку якнайшвидшого розширення моніторингової місії і розширенню мандата місії спостерігачів ОБСЄ на російських прикордонних пропускних пунктах з метою відновлення українського контролю на кордоні з Росією ", - зазначається у висновках.
Одночасно з цими заявами Рада ЄС із закордонних справ закликала українську владу юридично оформити документи, необхідні для звернення до Міжнародного кримінального суду для притягнення до відповідальності осіб, які вчинили злочини проти людяності в Україні в 2014-2015 р
"Рада закликала українську владу оперативно вжити необхідні правові заходи, які дозволять Міжнародному кримінальному суду розглянути справи за звинуваченням у злочинах проти людяності, скоєних на території України в 2014-2015 роках", - йдеться у висновках.
Крім того, Рада ЄС знову заявила про важливість ратифікації Україною Римського статуту Міжнародного кримінального суду, що є частиною її зобов'язань за Угодою про асоціацію Україна-ЄС.

Рада ЄС із закордонних справ стурбована погіршенням гуманітарної ситуації на сході України
Як передає УНІАН, про це йдеться у висновках Ради ЄС, прийнятих сьогодні, 29 січня, в Брюсселі за підсумками надзвичайного засідання з розгляду ситуації в Україні.
"Європейський Союз висловлює глибоку стурбованість у зв'язку з погіршенням гуманітарної ситуації на Донбасі", - сказано у висновках.
Учасники засідання запевнили, що ЄС продовжить підтримувати найбільш уразливі групи населення, які постраждали в результаті конфлікту на сході України.
"У зв'язку з цим ЄС вітає нещодавнє рішення Єврокомісії виділити Україні додаткові фінансові ресурси та іншу допомогу для задоволення насущних потреб, про що було повідомлено в ході недавнього візиту єврокомісара з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Христоса Стіліанідеса в Україні. Рада закликає всіх міжнародних донорів, до координації та на основі стратегічного плану реагування ООН, відреагувати на зростаючі гуманітарні потреби на Донбасі", - наголошується у висновках.

За матеріалами: newsru






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини