реклама партнерів:
Головна » Секс-скандал навколо Міжнародного дитячого центру "Артек"

Секс-скандал навколо Міжнародного дитячого центру "Артек"


Коментарі: 1 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Секс-скандал навколо колишньої всесоюзної оздоровниці - Міжнародного дитячого центру "Артек" - продовжує набирати обертів.
У справі про розбещення малолітніх фігурують прізвища одразу трьох депутатів Верховної Ради. Про це заявив нардеп від БЮТ Григорій Омельченко, який робив депутатські звернення у зв'язку з розбещенням в "Артеку", пише "Українська правда".
"Там фігурують прізвища трьох депутатів. Я робив запити 7 і 12 вересня. Останній був з новими доказами, було названо три прізвища народних депутатів і священика", - сказав він.
"І я не боюся погроз. Ненормальний учора зателефонував мені за урядовим номером і нагадував, що у мене теж є онуки", - додав Омельченко.
Нардеп також повідомив, що було проведено психологічну експертизу, а також перевірено свідчення дітей на детекторі брехні. "Експерти визнали, що діти говорять правду про обставини злочину проти них", - сказав Омельченко.
"Було проведено судово-медичну експертизу, яка показала, що дітей ґвалтували впродовж трьох років", - наголосив він.
Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що дітей ґвалтував їхній батько, головний редактор журналу "Артек" Дмитро Полюхович разом з генеральним директором дитячого центру Борисом Новожиловим, головним лікарем Генріхом Раттом, колишнім методистом (вожатим) Дмитром Лепешовим і ведучим геологічного гуртка Володимиром Дунаєвим.
Також, нібито за словами жінки, її колишній чоловік під час допиту розповів, що в оргіях і груповому сексі з дітьми в "Артеку" брали участь депутат від БЮТ Віктор Уколов і священик Уманської єпархії Вадим Паєвський. Проте цю інформацію слідчі нібито не вносять до протоколу і не перевіряють.
Депутатське звернення Григорія Омельченка від 7 вересня на ім'я президента Віктора Ющенка у зв'язку з надзвичайними подіями в "Артеку" було оприлюднено у "Живому журналі" інтернет-користувача lumpen.
Водночас сам Омельченко відмовився називати прізвища депутатів, яких він назвав у зверненні до Ющенка.
"Я з цього приводу не буду давати жодного прізвища до завершення слідства. Не скажу, з якої фракції, партії, все вказано в моїх запитах. Жодного прізвища з моїх вуст не почуєте", - зазначив він.
Омельченко також повідомив, що запити, котрі базуються на зверненні матері, були направлені не тільки президенту Ющенку, а й до Генпрокуратури та МВС.
Також він повідомив, що в середу офіційно направить усі матеріали голові Верховної Ради Володимиру Литвину.
Омельченко також повідомив, що під час обшуку на комп'ютері, яким користувався арештований Полюхович, було знайдено 32 000 порнографічних фото і понад 30 порнофільмів.
А народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, який учора першим заговорив про випадки зґвалтування у кримській оздоровниці, повідомив, що на території табору могло бути налагоджено процес зйомок порнографічних фільмів за участю дітей.
"Є інформація, що для цього використовувалися артеківські комп'ютери, і технічна експертиза підтвердила вихід з одного з них більш ніж на 30 еротичних порносайтів з дитячою порнографією", - цитує депутата КоммерсантЪ-Украина. І це при тому, що зараз любов до дитячого порно в Україні карається законом.
Також і за словами Омельченка, хлопчик і дівчинка, яких нібито ґвалтував їхній же батько (редактор "Артека") разом з якимись високопоставленими чиновниками, "дали свідчення, що під час зґвалтування їх знімали на відеокамеру", пише газета "Сегодня".
У зверненні Омельченка, як пише газета, також сказано: жінці відомо, що її колишній чоловік дав свідчення про те, що в оргіях і груповому сексі з дітьми брали участь священик з Умані Вадим і нардеп-"бютівец" Віктор (але не Лозінський, а інший Віктор, який обіймає зараз високу посаду у виборчому штабі БЮТ).
Священик Вадим, якого у своєму зверненні звинуватив Омельченко, все відкидає. "Це ж нісенітниця, - спокійно говорить він. - Я одружений і виховую дітей, викладаю в університеті. У "Артеку" я дійсно бував з моїм знайомим журналістом Дмитром П., але ми їздили туди у перезмінку, там навіть не було дітей. Їздили пригадати дитинство - я колись відпочивав у цьому таборі".
"Бютівець" Олег Ляшко у причетність однопартійця до справи також не вірить. "Це повна нісенітниця. Мене "регіонали" звинувачують у тому, що у мене є автомобіль "Майбах" і літак "Фалькон", Віктора - у тому, що він когось зґвалтував. Людям просто нічого сказати, замість того щоб запропонувати виборцям свою програму, вони поливають нас лайном, а ти потім доводь, як у тому анекдоті, що твоя дочка не повія", - сказав він, при тому, що натяки на вірогідну причетність до зґвалтування "бютівця" приписують колезі по фракції - Омельченку.
Напередодні Колесніченко заявив, що до нього "звернулася мати двох дітей, яких було зґвалтовано в "Артеку". Я негайно забив на сполох, і ми перевірили факти. На жаль, ці факти підтвердилися. Сьогодні ми робимо все, щоб високопоставлені злочинці не уникнули відповідальності", - заявив депутат.
Цікаво, що газета "Сьогодні" пише, що дружина Дмитра ситуацію коментувати відмовляється. "Знаю, що такі звинувачення є, але я інформацію про це нікому не передавала. Більше ні про що мене не питайте. Я дуже боюся, ви повинні мене зрозуміти - від цього може залежати життя моїх дітей". І це при тому, що обидва депутати запевняють, ніби отримали інформацію про двох зґвалтованих саме від матері, тобто від неї - від дружини Полюховича.
А ось один з друзів журналіста, який побажав не називати своє прізвище, розповів, що конфлікт у його сім'ї міг початися через дружину. "Ще два роки тому сім'я була цілком благополучною. Але одного разу Дмитро нібито знайшов у комп'ютері дружини листування з невідомим чоловіком, який міг бути її коханцем. Після цього дружина почала звинувачувати чоловіка у розтлінні їхніх спільних дітей", - пояснює він.
А ось "Газета по-киевски" посилаючись на джерело, яке близько знає сім'ю Полюховича і неодноразово бувало у нього вдома, стверджує, що дружина журналіста – не при своєму розумі. А рік тому вона почала писати на чоловіка звинувачувальні листи до міліції.
У Генпрокуратурі уточнили, що йдеться не про згвалтування, а про розтління дітей. Слідство веде Головне слідче управління МВС, перевіряють причетність до цієї справи декількох осіб. Ніякої загрози закриття кримінальної справи немає - підозрюваний вже два місяці як під арештом. Втім, імені підозрюваного начальник прес-служби прокуратури Юрій Бойченко так і не назвав.
У МДЦ "Артек" факт зґвалтувань і зовсім заперечують і стверджують, що подібні події не могли статися на території табору.
Керівництво дитячого центру на своєму офіційному сайті розмістило прес-реліз, у якому вказано, що факти, викладені в заяві Колесніченка, "не мають до "Артека" жодного стосунку і неможливі на його території".
Ця брудна кампанія є логічним продовженням тривалих махінацій нечистих на руку політиків, яким нинішня адміністрація центру зламала стратегічні плани руйнування унікального соціокультурного явища - "Артека", - сказано у документі.
Директор МДЦ "Артек" Борис Новожилов не пояснив, про які саме махінації йдеться, зазначивши, що прес-реліз містить вичерпну інформацію.
"Спочатку я думав, що це жарт, - заявив Новожилов. - Але потім я побачив звернення, почув, що заявляє Колесніченко. Це маячня. Люди, які опублікували подібну інформацію, у випадку якщо її не буде доведено, повинні відповідати. Через два-три дні ми дізнаємося, якою буде реакція ГПУ - адже звинувачують дуже високопоставлених людей. Діти у таборі перебувають під цілодобовим наглядом, з ними працюють професійні педагоги, дитячі психологи.
Якби когось ґвалтували в "Артеку", то ми б знали про це і першими подали б заяву до прокуратури і міліції", - сказав Новожилов. І це при тому, що, як пише газета "Известия", коли Новожилов став новим генеральним директором, він з'ясував, що вже 20 років в "Артеку" заступником директора працює чиновник похилого віку, який "дуже любить хлопчиків".
"Керівництво "Артека" витратило масу зусиль, щоб від такого працівника позбавитися. З ним судилися, намагалися довести факти його злочинів, але це не вдалося. У результаті довелося піти на мирову - із заступника перевести його у радники і через рік тихо звільнити. На щастя, він був немолодим, до пенсії справа йшла", - розповіли у таборі.

Джерело: http://newsru.ua/







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
Усі новини