реклама партнерів:
Головна » У Чернігові презентовано перший тролейбус марки “Еталон-Бєлкоммунмаш”

У Чернігові презентовано перший тролейбус марки “Еталон-Бєлкоммунмаш”


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Прикладом ефективності міжнародного співробітництва, а також переконливою демонстрацією інноваційного потенціалу машинобудівного комплексу області, який має все необхідне для здійснення технологічного прориву, назвав випуск першого тролейбусу марки “Еталон-Бєлкоммунмаш” голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час проведення урочистого мітингу на ЗАТ “Чернігівський автозавод”.
Як повідомлялося раніше, ЗАТ “Чернігівський автозавод” та ВАТ “Бєлкоммунмаш” (Республіка Білорусь) підписали договір про співпрацю, який передбачає поетапний план розвитку виробництва тролейбусів на площах автозаводу у Чернігові. Кінцевою метою проекту є випуск 25-30 тролейбусів щомісячно з часткою не менше 51% вузлів та комплектуючих вітчизняного виробництва та створення до 300 додаткових робочих місць.
У презентації першого наочного результату цієї співпраці також взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, президент корпорації “Еталон”, голова наглядової ради ЗАТ “Чернігівський автозавод” Володимир Бутко, заступник директора ВАТ “Бєлкоммунмаш” Юрій Клємято, голова правління ЗАТ “Чернігівський автозавод” Валерій Купцов та працівники підприємства.
У своєму виступі голова облдержадміністрації підкреслив, що ця подія – один з перших кроків на шляху реалізації курсу реформ, проголошеного Президентом України Віктором Януковичем, наслідком якого стане відчутне пожвавлення економіки як всієї країни, так і міста Чернігова.
“Українські підприємства комунального електротранспорту, міське населення давно вже чекають на такі транспортні засоби вітчизняного виробництва – доступні за категорією „ціна-якість” та зручні у користуванні. Адже на сьогодні цей вид транспорту залишається найважливішим в системі життєзабезпечення будь-якого великого міста як найбільш економічний і екологічно безпечний засіб транспортного обслуговування”, – наголосив керівник області.
Зі словами подяки звернувся Володимир Хоменко до білоруських колег, бо саме завдяки таким проектам відкриваються ширші можливості для налагодження вигідних взаємовідносин.
У свою чергу заступник директора ВАТ “Бєлкоммунмаш” Юрій Клємято високо оцінив професіоналізм працівників ЗАТ “Чернігівський автозавод” та їх готовність до співпраці, висловивши переконання у тому, що перший вдалий крок стане надійною основою для подальшої плідної спільної роботи.
Плани та перспективи виробництва озвучив президент корпорації “Еталон”, голова наглядової ради ЗАТ “Чернігівський автозавод” Володимир Бутко. За його словами, після технічного випробування тролейбусу, отримання сертифікату відповідності та переходу на роботу за ліцензійним договором, з 1 липня і до кінця року заплановано випуск 5-10 тролейбусів на місяць. Також після проведення спільної маркетингової політики сторони очікують зростання кількості замовлень.
Відповідаючи на запитання, чи залишиться перший тролейбус у Чернігові та чи возитиме мешканців саме нашого міста, Володимир Хоменко відповів однозначно:
– Для нас принципово, щоб цей тролейбус як наш первісток у галузі машинобудування, залишився в Чернігові. І це буде зроблено навіть попри те, що у бюджеті кошти на його придбання не передбачені. Але спільними зусиллями обласної державної адміністрації, обласної та міської рад ми вирішимо це питання.
Перерізавши символічну стрічку, голова облдержадміністрації особисто перевірив зручність нового тролейбусу, сівши на місце водія та проїхавши по території заводу.

Джерело: Прес-служба облдержадміністрації







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:00
09-Трав-2024
СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП), який агітував за приєднання Херсонщини до рф
Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так зва
21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
Усі новини