реклама партнерів:
Головна » З’їзд Федерації проспілок України перетворюється на протистояння

З’їзд Федерації проспілок України перетворюється на протистояння


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
З’їзд Федерації профспілок України, який розпочав роботу у Києві, пікетували представники регіональних профспілкових організацій. Вони виступають проти безальтернативних виборів голови ФПУ.
Як передає кореспондент УНІАН, серед активістів протесту – представники профспілки «Захист праці», трудового руху «Солідарність» та «Народна солідарність», члени профспілок вчителів, а також жіночих організацій.
Учасники акції, зокрема, вимагають від делегатів з’їзду не голосувати за нинішнього голову ФПУ Василя ХАРУ, а від статутної комісії – зареєструвати альтернативних кандидатів на посаду голови федерації.
За повідомленням учасників пікету, одного протестувальника затримали працівники міліції.
Один з альтернативних кандидатів – голова київської міської організації Профспілки робітників науки та освіти Олександр ЯЦУНЬ, який 22 березня виступав ініціатором проведення акції працівників галузі освіти під Кабінетом міністрів, у результаті якої уряд з сьогоднішнього дня увів 20% надбавку всім педагогічним працівникам.
Другий кандидат – екс-голова Фонду держмайна Валентина СЕМЕНЮК-САМСОНЕНКО (УНІАН: сьогодні на прес-конференції вона повідомила, що надала статутній комісії ФПУ усі необхідні документи, але її не зареєстрували кандидатом і не допустили до участі у з’їзді).

Народний депутат України, голова Федерації профспілок України Василь ХАРА заявляє про спроби скомпрометувати його і федерацію в пресі.
За інформацією УНІАН, про це він заявив сьогодні, 23 квітня, виступаючи на VI З`їзді Федерації професійних спілок України.
Крім того, В.ХАРА повідомив про атаки на офіційний сайт ФПУ.
«Сьогодні дивимося, а на сайті ФПУ деякі заяви, що ганьблять честь і Президента, і Кабінету міністрів», - заявив В.ХАРА.
Він вважає, що дані дії направлені на те, щоб звести наклеп на ФПУ.
Також В.ХАРА зазначив, що делегатам з`їзду роздавали «підпільні матеріали».

За матеріалами: УНІАН

За інформацією прес-центру ФПУ, делегати з’їзду розглянуть низку актуальних питань профспілкового руху, зокрема, ухвалять резолюції щодо гідної праці й продуктивної зайнятості в Україні, гарантування трудових прав, створення умов для захисту соціально-економічних інтересів працюючих, оберуть Голову ФПУ на новий термін.

18 березня оприлюднено заяву ФПУ.
Текст заяви. Напередодні проведення чергового VI З’їзду Федерації профспілок України опоненти ФПУ, прагнучи захопити керівництво в найчисельнішій громадській організації країни, з метою реалізації майна профспілок, набутого багатьма поколіннями рядових спілчан, розпочали інформаційну компанію в ЗМІ з дискредитації лідера українських профспілок Василя Хара.
Представники фінансово-промислових олігархічних груп, розміщуючи матеріали замовного характеру в ЗМІ, методично поливають брудом Голову ФПУ за його принципову позицію щодо захисту профспілкового майна від розкрадання, у відстоюванні прав трудових колективів від зазіхань роботодавців, у боротьбі проти пройдисвітів та бізнесменів, жадібних до об’єктів санаторно-курортного комплексу.
Федерація профспілок України третій рік тримає кругову оборону, відбиваючи рейдерські атаки, протистоїть судовому свавіллю, тиску роботодавців та нечистих на руку псевдопрофспілкових лідерів.
Принципова позиція Федерації профспілок України та її Голови щодо проведення пенсійної реформи в Україні викликала нову хвилю нападок на керівництво ФПУ.
Для цього провокатори не гребують ніякими методами і засобами, використовуючи брудні ПР-технології. У своїх виступах у ЗМІ вони нарочито паплюжать імідж, принижують честь і гідність Голови ФПУ, намагаються через пересмикування фактів і підміну понять дезінформувати широку громадськість.
Обурення викликає і той факт, що «комбінатори від політики» замість конструктивної полеміки про підходи щодо відстоювання соціально-економічних прав трудящих у період подолання наслідків глобальної фінансово-економічної кризи пішли шляхом брудної інформаційної кампанії проти Федерації профспілок України та особисто проти її Голови.
Щедро проплачені «інформаційні матеріали» про неіснуючі дачі та котеджі в різних куточках світу мають не лише відверто брехливий провокаційний характер, але й не мають нічого спільного зі здоровим глуздом.
Федерація профспілок України заявляє рішучий протест таким діям і звертається до представників засобів масової інформації з пропозицією не публікувати статті сумнівного характеру.
Усі публікації з недостовірною інформацією про діяльність ФПУ та такі, що принижують честь і гідність керівництва Федерації, будуть оскаржуватися в судовому порядку.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
Усі новини