реклама партнерів:
Головна » Здоров’я. Літні напої

Здоров’я. Літні напої


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Із настанням літа всі ми починаємо більше вживати рідини: під час вживання їжі та різних напоїв. Адже в спекотну пору року збільшується потовиділення, а з ним — втрата солей і мікроелементів. Тому перше правило літнього питва — поповнювати втрачене.
Найкраще втамовує спрагу прохолодна або гаряча вода, яка сприяє секреції слини і швидше всмоктується, ніж холодна або тепла. Проте теплий чай — ідеальний напій для літа, який найкраще втамовує спрагу, посилюючи слиновиділення. Він поступово всмоктується стінками шлунка, насичуючи організм рідиною.
Влітку корисним є зелений чай. У спекотні дні прозорий чистий настій зеленого листя дає відчуття свіжості та прохолоди, а завдяки терпкому ефекту й високому вмісту амінокислот зелений чай допомагає легше переносити спеку. Можна додати в чай лимон або імбир, листочки м’яти, малини або смородини.
Ще один хороший літній напій — це квас. Його пити корисно та потрібно, стверджують медики, особливо влітку, адже він швидко втамовує спрагу, позитивно впливає на травлення, серцево-судинну систему, обмін речовин в організмі, підвищує тонус організму і містить безліч мікроелементів та вітамінів.
На приготування охолоджених молочних та кисломолочних коктейлів із ягодами витрачається кілька секунд, це ідеальні і питво, й десерт. Крім того, вони поповнюють втрати кальцію, що особливо є актуальним для жінок.
Фруктові й овочеві фреші — незамінні «хіти» літнього сезону. Від однієї склянки напою ви отримаєте вітамінний заряд, який додасть сил на весь день. Сік відтиснути з будь-яких фруктів та овочів, які ви любите, — саме у цьому його перевага й універсальність.
Морси — прохолодні напої з соку, розведені водою, з додаванням цукру (або меду, але тоді в жодному разі не слід кип’ятити, щоб не втратити його лікувальних властивостей. Мед потрібно розвести в теплій склянці соку й лише потім додавати в готовий охолоджений морс): ягоди заздалегідь промити і видалити кісточки, якщо вони є, перетерти (або подрібнити в блендері), залити перевареною водою і варити кілька хвилин. Потім напій процідити і додати до смаку цукор або мед. Вичавки, що залишилася після проціджування, відтиснути, отриманий сік змішати з охолодженим напоєм.
Морси можна готувати з різних плодових і ягідних соків, а також з їх сумішей або зі свіжих плодів і ягід. Наприклад, морс із брусниць — добре втамовує спрагу і підвищує апетит, із журавлини — підвищує тонус організму, апетит, із ожини — нормалізує діяльність травного тракту, є загальнозміцнювальним і заспокійливим засобом, із чорниць — корисний для очей і хороший для дітей у разі розладів шлунка та кишечнику.
Дехто у спеку полюбляє вживати слабоалкогольні напої. А бажання випити пива під час відпочинку на галявині, пляжі тощо — і зовсім стало якоюсь «культурною традицією». Пиво дійсно втамовує спрагу, але швидко запаси рідини вас полишать, адже будь-який алкоголь, а особливо пиво, має сечогінний ефект.
Окремо варто виділити газовані напої. Для пиття у спекотну погоду вони зовсім непридатні, адже містять у своєму складі велику кількість цукру і створюють ілюзію втамування спраги на досить короткий термін. Після цього пити хочеться знову і ще більше, що створює замкнене коло.

Джерело: "Ваше здоров"я"







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:00
09-Трав-2024
СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП), який агітував за приєднання Херсонщини до рф
Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так зва
21:36
08-Трав-2024
російські окупанти прорвалися до Красногорівки на Донеччині, але ЗСУ заблокували ворога
Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївськом
21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
Усі новини