реклама партнерів:
Головна » 1 травня в Слов'янську. Як це було (ВІДЕО)

1 травня в Слов'янську. Як це було (ВІДЕО)


Коментарі: 1 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У Слов'янську (Донецька область) відзначили 1 травня. Як повідомляють місцеві ЗМІ , збір учасників першотравневої демонстрації і формування колони почалося у ДК ім. Леніна в 9.30 . О 10.15 демонстранти (кількістю близько 300 чоловік) прибули на площу Жовтневої Революції , де протягом години проходив мітинг. Повідомляють про це Новости Донбасса.

Виступаючі на мітингу стверджували , що "існування Донецької народної республіки - уже доконаний акт , який потрібно лише формально потвердіть на референдумі 11 травня " .

За словами голови Координаційної ради Слов'янська , члена Комуністичної партії України Анатолія Хмелевого , оргкомітет з підготовки референдуму має намір провести його за стандартною виборної схемою, з звичним розташуванням виборчих дільниць.

Увечері першого травня , як прозвучало , має бути сформована територіальна комісія. Дільничні комісії планується створити 4-5 травня.

"Всіх бажаючих попрацювати у виборчих комісіях просять звертатися в міськком КПУ", - перетиснути журналісти сайту tvplus .

Крім того учасників мітингу звали вступати в громадську організацію " Зелена стрічка ", діяльність якої характеризується девізом " фрекінг - ні!" . Як пообіцяла мітингу депутат міськради Валентина Ларіна , " після легалізації суверенності ДНР , жителі міста зможуть " своєю владою "скасувати договір з компанією " Шелл " на розробку надр регіону".

Учасники демонстрації схвалили запропонований організаторами текст резолюції , що містить вимоги до Києва : " відвести від Слов'янська і з території Південно - Сходу війська , припинити проведення АТО ; не перешкоджати проведенню референдуму і визнати його результати ; припинити здачу України країнам Заходу і США ; припинити залякування і цензуру ЗМІ , а таже вжити всіх заходів для роззброєння незаконних бандформувань і не допустити розпалювання громадянської війни " .

Апофеозом святкового мітингу стало хорове виконання " Інтернаціоналу " .

Сайт slavgorod повідомляє , що під час проведення мітингу на Центральній площі Слов'янська , депутат міської ради Валентина Ларіна повідомила жителям міста новина, яку вона дізналася від представників народного ополчення Слов'янська. «Відтепер слов'янський центральний ринок став муніципальним , а орендна плата для підприємців знижена на 20%» , - сказала вона.



Цю інформацію підтвердила і прес -аташе сепаратистів Слов'янська Стелла Хорошева . Вона повідомила , що в результаті переговорів з представниками керівництва центрального ринку , його вдалося повернути у власність громади . Всі податки і збори, що надходять з ринку , тепер залишатимуться в місті.

За словами директора ЗАТ « Комплекс- Центр» Максима Єніна , даний комплекс , як перебував , так і знаходиться у власності підприємства , яке веде свою господарську діяльність. Спочатку , ринок ніколи не був у комунальній власності міста , він будувався за рахунок своїх власних і кредитних коштів. Питання власності ринку визначені встановленими нормами і правилами існуючого законодавства. Питання взаємодії з місцевою владою будуть вирішуватися на підставі взаємовигідних умов , а також виходячи з результатів референдуму , який збираються провести і в разі будь-яких змін у законодавчій базі.

Максим Єнін зазначив , що недавнє тимчасове зниження орендної плати на 20 % буде продовжуватися в залежності від економічної ситуації , це рішення підтримав депутат Донецької обласної ради Олександр Шуткевич і громада Слов'янська.



1 травня близько 16.00 центральними вулицями Слов'янська проїхала колона автомобілів з ​​прапорами громадської організації "Донецька Республіка" і Комуністичної партії. Всього в автоколоні їхало близько двадцяти машин.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини