реклама партнерів:
Головна » Візит Міністра закордонних справ України до Брюсселя

Візит Міністра закордонних справ України до Брюсселя


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
26 березня ц.р. Міністр закордонних справ України А.Яценюк перебував із робочим візитом у Брюсселі на запрошення Комісара ЄС Б.Ферреро-Вальднер.
Міністр провів регіональну нараду з послами України в Бельгії, Великій Британії, Нідерландах, Німеччині, Португалії та Франції, Представником України при ЄС, Постійним представником при РЄ та Главою Місії України при НАТО.
В ході наради було обговорено шляхи реалізації євроінтеграційного та євроатлантичного курсу України, актуальні питання двосторонніх відносин з окремими державами та міжнародними організаціями, стан підготовки низки міжнародних заходів за участю керівництва нашої держави. Особливу увагу було приділено проблемним питанням консульсько-правового захисту громадян України за кордоном. Міністр привернув увагу учасників наради до необхідності повноцінного забезпечення координуючої ролі МЗС у сфері зовнішніх зносин, оперативності інформування Центру, моніторингу виконання досягнутих двосторонніх домовленостей. За підсумками наради буде видано розпорядження про затвердження відповідного плану заходів.
Міністр А.Яценюк провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО Я.де Хооп Схеффером, в ході якої підтвердив незмінність курсу України на євроатлантичну інтеграцію, наголосив на пріоритетності здійснення ефективної кампанії з метою неупередженого та всебічного інформування населення про діяльність Організації. Глава зовнішньополітичного відомства поінформував про заінтересованість України у проведенні чергового засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ у кінці квітня ц.р. в Осло та повідомив про спільний намір Президента та Прем’єр-міністра України запросити Генерального секретаря та членів Північноатлантичної Ради відвідати нашу державу у липні ц.р. у рамках відзначення 10-річчя підписання Хартії про особливе партнерство.
Під час зустрічі Міністра з Комісаром ЄС Б.Ферреро-Вальднер сторони обговорили хід переговорного процесу щодо укладення нової угоди з ЄС. При цьому Єврокомісар позитивно відзначила прагматичну і конструктивну позицію України щодо відкладення дискусії стосовно назви документу. Під час обговорення візової проблематики Міністр зупинився на значних труднощах, з якими стикаються громадяни України при оформленні віз у дипломатичних місіях держав-членів ЄС. Єврокомісар висловила заінтересованість в отриманні узагальненої інформації про бачення Україною стану справ у цій сфері. ЄС-івська сторона з вдячністю сприйняла інформацію про завершення Україною найближчим часом внутрішньодержавних процедур, необхідних для продовження чинності на наступний дворічний період угоди стосовно діяльності Місії ЄС з надання допомоги з питань кордону (EUBAM) і запевнила у наданні необхідної фінансової та технічної допомоги для розбудови прикордонної та митної інфраструктури.
Міністр А.Яценюк провів зустрічі з Віце-президентом Європейського парламенту М.Сівецом, головою делегації ЄП у зв’язках з Україною А.Северіном та членами делегації. Європарламентарям було надано інформацію про внутрішньополітичну ситуацію в нашій державі, її зовнішньополітичні пріоритети, обговорено перспективи міжпарламентського співробітництва.
Підсумовуючи, слід відзначити позитивне сприйняття співрозмовниками факту здійснення першого закордонного візиту Міністра саме до Брюсселя, а також успішне налагодження особистих контактів із керівництвом Європарламенту, Єврокомісії та НАТО.
27 березня ц.р. Міністр А.Яценюк продовжив перебування у Брюсселі у складі урядової делегації, що супроводжує Прем’єр-міністра України В.Януковича.
Представництво МЗС України м. Донецьк





Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини