реклама партнерів:
Головна » Європейські стандарти для України

Європейські стандарти для України


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
19 травня з нагоди Дня Європи в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбувся громадський діалог «Європейські стандарти для України». Організатори акції: Центр європейської інформації у Чернігівській області та Управління з питань внутрішньої політики Чернігівської обласної держадміністрації.
У заході взяли участь представники місцевих органів влади і громадських організацій, учні старших класів загальноосвітніх шкіл та студенти вищих навчальних закладів м. Чернігова, журналісти.
З вітальним словом до учасників громадського діалогу звернулись заступник голови облдержадміністрації Володимир Тандура та депутат обласної ради Валерій Кокоть.
Начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Надія Молочко проаналізувала стосунки України та Європейського союзу, розповіла про перспективи інтеграції нашої держави до європейської спільності. Зокрема, вона наголосила, що у нас є лише єдиний вектор розвитку – європейський і потрібно все зробити, щоб Україна була у Європі не тільки географічно, а й у політичному та економічному аспектах.
Заступник начальника управління інвестицій і туризму Чернігівської міськради Денис Дьомін розповів про економічні наслідки розширення Європейського союзу та інтеграцію України до міжнародних ринків. Директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Володимир Бойко розказав про методику викладання у вищих навчальних закладах Європейського союзу.
Особливо зацікавила присутніх розповідь начальника відділу культури і туризму Куликівської райдержадміністрації Віктора Снопока про встановлення та розбудову зв’язків Куликівського району з Пилваським повітом Естонської Республіки. Співпраця розпочалась ще в радянські часи, в далекому 1972 році. Естонці допомагали куликівським колегам в придбанні сільськогосподарських машин, вирощуванні худоби, а куликівці – вирощуванні льону, зернових культур. Проводився і культурно-мистецький діалог - обмін виступами музичними колективами. У наш час співпраця між двома регіонами не втратила своє значення, а навпаки поглибилась. Естонці, наприклад, нині розробляють для Куликівки проект реорганізації системи водопроводу та каналізаційної системи.
Про співпрацю на рівні організацій розказав директор громадської організації «Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження», заслужений лікар України Василь Пасічник, а представник громадської організації «Сіверський інститут регіональних досліджень» Людмила Семиног – про роль громадського сектора в контексті європейської інтеграції України.
На заході також виступили консультант Центру європейської інформації Вікторія Кашнікова, менеджер проектів Центру гуманістичних технологій «АХАЛАР» Олександр Момот, студентка Чернігівського державного інституту економіки і управління Валентина Савельєва.

Цікавим сюрпризом для присутніх стали виступи артистів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Олега Бадалова і лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Червона рута» Еліни Малісової і Ольги Новік.

А, на завершення акції відбулася гра-вікторина «Галопом по Європах». Присутніх «проекзаменували» на знання історії Європейського Союзу, його символіки тощо. Змагання було цікавим і захоплюючим, бо переможці отримали призи.

Загалом громадський діалог «Європейські стандарти для України» був цікавим і корисним. Свято Європи удалося.

Сергій Черняков.





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини