реклама партнерів:
Головна » ЦВК РОЗПОЧАЛА РОБОТУ З ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЗАЧЕРГОВИХ ВИБОРІВ

ЦВК РОЗПОЧАЛА РОБОТУ З ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЗАЧЕРГОВИХ ВИБОРІВ


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
2 серпня відбулося засідання Центральної виборчої комісії, яким розпочато роботу з організації позачергових виборів народних депутатів України 30 вересня 2007 року.
У ході засідання Центральна виборча комісія вирішила низку організаційно-правових питань щодо організації виборчого процесу.
Законом про вибори народних депутатів України передбачено, що для проведення позачергових виборів використовуються територіальні виборчі округи та закордонні виборчі дільниці, утворені для проведення останніх виборів депутатів. Однак після березня 2006 року виникла потреба внести окремі корективи щодо центрів та меж деяких округів. Тож у зв’язку з необхідністю перенесення центрів шести територіальних виборчих округів (ТВО) з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року та уточнення меж ще одного ТВО, враховуючи пропозиції керівників органів місцевого самоврядування та місцевих органів державної виконавчої влади, Комісія внесла відповідні зміни до постанови ЦВК від 1 грудня 2005 року № 157 „Про утворення територіальних виборчих округів з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року”.
Розглянувши повідомлення Міністерства закордонних справ України про зміни, що відбулися у назвах держав, їх адміністративно-територіальних одиниць, межах закордонних виборчих дільниць, адресах дипломатичних, інших офіційних представництв та консульських установ України за кордоном, при яких утворено виборчі дільниці з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року, а також про виведення з території Лівану 3-го окремого інженерного батальйону Збройних Сил України у складі Тимчасових сил ООН (закордонна виборча дільниця № 53), Комісія також внесла відповідні зміни до додатка до постанови Центральної виборчої комісії від 2 лютого 2006 року № 370 „Про утворення закордонних виборчих дільниць з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року”.
Крім того, за підсумками обговорення Центрвиборчком встановив форму виборчого списку кандидатів у народні депутати України від політичної партії, виборчого блоку політичних партій напозачергових виборах народних депутатів України 30 вересня 2007 року.
Також під час засідання було схвалено проект Порядку здійснення Центральною виборчою комісією, окружними виборчими комісіями закупівлі товарів, робіт і послуг для підготовки та проведення майбутніх виборів.
Значну увагу на засіданні було приділено й формам списків виборців. Відтак, відповідно до Закону України “Про вибори народних депутатів України”, Центральна виборча комісія затвердила такі форми:
- списку виборців на звичайній виборчій дільниці територіального виборчого округу;
- списку виборців на спеціальній виборчій дільниці територіального виборчого округу;
- списку виборців на закордонній виборчій дільниці;
- витягу із списку виборців на виборчій дільниці територіального виборчого округу для голосування за місцем перебування виборців, не здатних пересуватися самостійно.
Обговоривши Порядок надання Центральною виборчою комісією робочим групам обліку виборців електронної бази даних загальних списків виборців по відповідній адміністративно-територіальній одиниці, Комісія затвердила його своєю черговою постановою. Цей документ було прийнято з метою забезпечення виконання положень частин п'ятої та шостої статті 1023 Закону України “Про вибори народних депутатів України”.
Було розглянуто також питання про Роз’яснення щодо порядку реєстрації та статусу офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на позачергових виборах народних депутатів України 30 вересня 2007 року. Відповідною постановою таке роз’яснення затверджено. Воно містить кілька розділів, зокрема, про порядок реєстрації офіційних спостерігачів, про їх повноваження та відповідальність за порушення виборчого законодавства і прав офіційних спостерігачів.
На засіданні затверджено такий важливий фінансовий документ, як кошторис Центральної виборчої комісії на виконання бюджетної програми „Проведення позачергових виборів народних депутатів України” на 2007 рік. Ним передбачено, що поточні видатки цієї бюджетної програми складатимуть 365 млн. гривень.

Джерело: Відділ взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Центральної виборчої комісії www.cvk.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини