реклама партнерів:
Головна » Цикл телевізійних фільмів "Програми допомоги ЄС в Україні - 2007"

Цикл телевізійних фільмів "Програми допомоги ЄС в Україні - 2007"


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Один з проектів інформаційно-комунікаційної програми Відділу преси та інформації Представництва Європейської Комісії в Україні в 2007 році має назву "Виробництво та розповсюдження аудіо та відео продукції про програми ЄС в Україні". В рамках цього проекту, виконавцем якого є ТОВ "Старий Майстер", було виготовлено цикл телевізійних фільмів, присвячених програмам допомоги ЄС в Україні. Ці фільми розповідають про різні сектори співпраці Україна-ЄС, роль програм допомоги ЄС та результати, досягнуті в ході реалізації проектів за цими програмами.
Як відомо, відносини Україна-ЄС розвиваються в рамках Європейської політики сусідства, що спрямована на поступову економічну інтеграцію України та посилення політичного співробітництва. Євросоюз є також найбільшим донором України – протягом 1991-2006 років сума допомоги ЄС склала понад 2,5 млрд. євро. Програми допомоги ЄС працюють в різних напрямках: економічні реформи, розвиток громадянського суспільства, реформування систем охорони здоров'я та соціального забезпечення, енергетична безпека, забезпечення дієвої юридичної бази в різних сферах економічної та соціальної діяльності та інші.
Протягом шести місяців 2007 року творча група "Старого майстра" відвідала різні міста України, зустрілася з керівниками та виконавцями проектів та на власні очі пересвідчилася, якими важливими є результати кожного проекту як для пересічних громадян та місцевих громад, так і для здійснення державних реформ.
В рамках проекту виготовлено 10 фільмів українською мовою тривалістю 20-30 хвилин, які висвітлюють наступні теми:
1. Соціальний захист прав вразливих дітей та сімей на прикладі двох проектів ЄС: "Розвиток інтегрованих соціальних служб для вразливих сімей та дітей" (Київська область) та "Мережа дружньої підтримки знедолених дітей" (м. Макіївка, Донецька область)

2. Підтримка податкової реформи на прикладі проекту ЄС, мета якого полягає у перетворенні податкової служби на установу державного управління європейського зразка

3. Сприяння розвитку в енергетичному секторі на прикладі проекту ЄС " Створення Східноєвропейського регіонального метрологічного центру нафти та газу у місті Боярка Київської області"

4. Розвиток громадянського суспільства на прикладі двох проектів ЄС: "Розбудова громадянського суспільства" (м. Київ, Херсонська, Сумська, Рівненська, Донецька та Чернівецька області) та "Спільнота споживачів та громадські об'єднання"

5. Впровадження механізму твінінгової діяльності в Україні на прикладі проекту ЄС, мета якого полягає у наближенні законодавства та адміністративної системи Україна до правових норм ЄС

6. Розвиток та вдосконалення управління у сільському господарстві на прикладі проекту ЄС "Вдосконалення управління ризиками фермерських господарств та малих і середніх підприємств в аграрному секторі" (Полтавська та Одеська області)

7. Програми захисту довкілля на прикладі проекту ЄС "Технічна допомога планування менеджменту басейну Нижнього Дністра" (Одеська область)

8. Допомога групам ризику на прикладі чотирьох проектів ЄС: "Вдосконалення багатогалузевих підходів ВІЛ/СНІД серед молоді України", "Навчання заради життя", мета якого полягає у розробці та впровадженні моделі соціальної та професійної реінтеграції наркозалежних осіб, "Попередження ВІЛ-інфекції та інфекцій, що передаються статевим шляхом серед особового складу Збройних сил України та співробітників правоохоронних органів України" та "Рівні можливості для людей, що живуть з ВІЛ/СНІД"

9. Освітні програми ЄС на прикладі реалізації програм Темпус та Еразмус Мундус на базі Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" та Запорізького інституту ім. П. Сагайдачного

10. Інформаційні заходи Представництва Єврокомісії в Україні в 2007 році на прикладі святкування 50-річчя підписання Римського договору та святкування Днів Європи в Києві та Ялті.

Ви можете розмістити ці телевізійні фільми в ефірі телекомпаній та використати їх у своїй діяльності задля кращого ознайомлення з різними аспектами співпраці між Україною та Європейським Союзом.

Безкоштовні копії фільмів у необхідному вам форматі можна замовити, надіславши запит на електронну адресу masterv@voliacable.com.

Додаткову інформацію також можна отримати у Відділі преси та інформації Представництва Єврокомісії в Україні за адресою delegation-ukraine-press@ec.europa.eu (прохання в темі повідомлення вказати "Фільми про програми допомоги ЄС в Україні") або за телефоном (044) 390-80-10.

Джерело: http://eu.prostir.ua з посиланням на Представництво Європейської Комісії в Україні та Бєларусі.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини