реклама партнерів:
Головна » Крим. Триває ліквідація надзвичайних подій.

Крим. Триває ліквідація надзвичайних подій.


Коментарі: 0 Надзвичайні ситуації

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Внаслідок посилення вітру до 30 м/с та хвилювання моря 5-6 балів (висота хвилі - до 5м) 11 листопада в акваторії Азово-Чорноморського басейну виникли надзвичайні події із 13 морськими суднами, з яких 5 - затонуло, а 8 суден потрапило на мілину. У результаті проведених пошуково-рятувальних робіт було врятовано 58 членів екіпажів та знайдено тіла 3 загиблих.
Станом на 7 год. 18 листопада доля 20 осіб залишається невідомою, пошуки їх тривають.
АР Крим
а) Керченська протока
1. 17 листопада проведено роботи з визначення районів забруднення акваторії Керченської протоки. Лоцманським катером ЛК-57 Керченського морського торговельного порту проведено обстеження акваторії в районі носової частини танкера "Волгонефть-139" (прапор Російської Федерації, вантаж 3 тис. 463 т мазуту), який переломився 11 листопада під час шторму. На поверхні води виявлено незначні плями мазуту.
Катером UMS-800 морського координаційно аварійно-рятувального центру у м. Керч та водолазною групою із 6 чол. проведено водолазне обстеження району де знаходилася кормова частина танкеру, яку 15 листопада відбуксировано до порту Кавказ Російської Федерації. На дні залишків нафтопродуктів не виявлено.
Літак АН-30 Міністерства оборони України провів аерофотозйомку акваторії протоки.
На місці подій продовжують працювати спеціалізовані судна "Світломор-4" та МБ "Бриз Юг" , які мають обладнання для збору нафтопродуктів з поверхні води.
Внаслідок витоку мазуту з танкера "Волгонефть-139" на острові Коса Тузла забруднено близько 6 км узбережжя у довжину та 0,3 км у глиб острова.
Станом на 7 год. 18 листопада зведеним підрозділом МНС, Міноборони та Мінтрансзв'язку вздовж берегової смуги Аршинцевської коси та о. Коса Тузла зібрано нафтопродукти у суміші з піском та водоростями загальною масою 1 тис. 236 т.
2. 17 листопада в районі затоплення суховантажного судна "Вольногорськ" (прапор Російської Федерації з вантажем 2 тис. 436 т сірки), яке затонуло 11 листопада під час шторму, а екіпаж з 8 осіб за допомогою гумового рятувального плота самостійно дістався до коси Тузла, де був врятований, водолазні роботи щодо обстеження судна не виконувалися. Виток нафтопродуктів візуально не спостерігається.
3. 17 листопада продовжувалися пошуки 5 зниклих членів екіпажу суховантажного судна "Нахічевань" (прапор Російської Федерації, вантаж 2 тис. 365 т сірки), яке затонуло 11 листопада під час шторму у Керченській протоці. Екіпаж судна складався з 11 осіб, 3 членів екіпажу врятовано, тіла 3 виявлено поблизу мису Тузла.
Водолазний мотобот ВМ-267, катери "Водолаз-2" та "Спорік" (прапор Російської Федерації) провели водолазний огляд затонулого судна, з метою виявлення членів екіпажу та підняття судна.
Станом на 7 год. 18 листопада доля 5 моряків залишається невідомою.
4. 17 листопада в районі мису Такил здійснювалось обстеження суховантажного судна "Ковель" (прапор Російської Федерації, вантаж 2 тис. 100 т сірки), яке 11 листопада затонуло під час шторму. Виконувалися водолазні роботи з обстеження корпусу, такелажу і припинення витоку нафтопродуктів.
До виконання робіт залучалися водолази Морського координаційного аварійно-рятувального центру в м. Керч Державної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах та водолазне судно ВМ-5, яке належить до Керченського спеціального морського загону МНС в АР Крим.
б) Чорне море
1. Станом на 7 год. 18 листопада залишається на мілині суховантажне судно "Віра Волошина" (прапор України, порт приписки м. Маріуполь, вантаж сільськогосподарська техніка), яке 11 листопада в районі мису Меганом поблизу міста Судак сіло на мілину та отримало розкол корпусу носової частини навпіл (витоку нафтопродуктів у море не виявлено). Екіпаж судна 19 осіб евакуйовано. Силами Держприкордонслужби здійснюється охорона судна.
м. Севастополь
Чорне море
1. 17 листопада продовжувалися пошуки 15 зниклих членів екіпажу суховантажного судна "Хадж-Ісмаїл" (прапор Республіки Грузія, вантаж металобрухт), яке затонуло 11 листопада під час шторму в районі Херсонеського маяка. Екіпаж судна складався з 17 осіб, 2 членів екіпажу врятовано.
До пошуку з морського торговельного порту Севастополь залучалося рятувальне судно "Сапфір", підрозділи МНС та МВС. Обстежено акваторію в районі мису Херсонес.
Станом на 7 год. 18 листопада доля 15 моряків залишається невідомою, пошуки їх тривають.
17 листопада до організації та проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заходів щодо очищення акваторії та забрудненого узбережжя Керченської протоки залучалося особового складу 614 осіб, 29 од. техніки та 12 од. плавзасобів.
На засіданні українсько-російської комісії прийнято рішення щодо припинення етапу пошуково-рятувальних дій та розпочати підготовку затонулих суден до підняття.
Координацію пошуково-рятувальних та аварійно-відновлювальних робіт здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Джерело: повідомлення МНС, www.mns.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини