реклама партнерів:
Головна » Новорічне свято. 2008 рік буде високосним.

Новорічне свято. 2008 рік буде високосним.


Коментарі: 0 Свята. Пам'ятні дати

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Наступний рік буде високосним. З цього приводу існує багато повір’їв і прогнозів. Варто, зазначити, що вони переважно негативного характеру. Причому, деякі з них прийшли до нас ще з часів великих оракулів і провісників. Так, наприклад, Нострадамус стверджував, що саме в 2008 році земля буде знищена. Смертельний удар нашій планеті нанесе інопланетна цивілізація і зробить вона це гігантським лазером своєї Зірки Смерті. Є страшні прогнози і в Апокаліпсисі. Там написано, що в 2008 році Звір вийде з пучини морської і поглине всіх людей, що вклоняються чорному кубу. Не менш жахливий прогноз можна прочитати і в Корані. Тут, зокрема, є рядки, про те, що в наступному році на землю зглянеться пророк Мухаммед в образі дитячої карикатури і знищить усіх, хто поклоняється розіпнутому. Утім, наскільки правдиві всі ці вислови – залишається тільки ворожити. Останнім часом трактувань того ж Нострадамуса з'явилася велика кількість, і що з його прогнозів насправді правда, а що неправда – сьогодні судити складно.
Однак думка, що високосний рік не дуже сприятливий існує в народі вже давно. Високосний, відрізняється від звичайного року всього лише одним днем – 29 лютого. Науковці пояснюють цей факт дуже просто. Земля робить річний оборот навколо Сонця не за ціле число днів. Саме тому кожні чотири роки набігають цілу добу, яка надалі і утворюють додатковий лютневий день. Така різниця не сподобалася людям, і вони охрестили його як рік невдалий і дуже небезпечний. А 29 лютого – здавна вважається найбільш несприятливим днем, у народі його називають Касьянів день. Вважаєтья, що цей святий не дуже схильний допомагати в справах, до того ж має вельми недобру вдачу. До того ж, найбільш сильний у своїх негативних діях Касян був у першій половині доби.
Хоча, вчені не поділяють таку думку. І наполягають, що 29 лютого – день звичайний, і як доказ наводять факти, що сьогодні не існує статистики крупних стихійних лих. Проте, астрологи мають свою думку з цього приводу. Вони стверджують – є таке поняття як "дзеркальний аспект" – протистояння. Іншими словами, для того, щоб зрозуміти справжнє обличчя будь-якої календарної дати – необхідно додати до неї рівно півроку. Причому, за словами астрологів, це буде не 29 серпня, а 31 або 1 вересня, оскільки наприкінці літа – початку осені Сонце прискорює рух. Отже виходить побоюватися варто не "зайвого" лютневого дня, а саме кінця літа – початку осені.
А от що стосується самого високосного року, то крім різних нещасть, лих і катастроф – люди бояться зв'язувати один одного узами шлюбу. Саме тому 2007 рік має стати практично рекордним за кількістю укладених шлюбів. За словами працівників, які займаються організацією весільних церемоній, пік весіль припаде на завершення цього року. Вони пов'язують таку тенденцію саме з наступаючим високосним роком. До того ж, в немилість у молодят потрапляє і 2009 рік. За народними повір'ями – це рік чорної вдови.
В Британії взагалі вважають наступний рік катастрофічним. Радник британського уряду і автор бестселера "Кінець гонки" Джеремі Леггетт каже, що причиною послужить практично повне зникнення нафти. На його думку, коли ціна барреля чорного золота досягне 100 доларів – це стане символічним початком кінця. Раніше Леггетт говорив, що це відбудеться в 2010 році, проте зараз він не виключає і 2008 року. У своїй книзі він написав про те, що людство вступає у вирішальну фазу, після якої стане зрозуміло, – виживе воно чи ні. З кожним роком у людини зростає попит на енергетичні потреби, тоді як родовища себе практично вичерпали. Тому пошук додаткових ресурсів може спровокувати остаточний коллапс клімату і воскресити ядерну технологію.
Найстрашніший прогноз на 2008 рік оприлюднили вчені. Після тривалих досліджень астрономи дійшли висновку, що наступного року Земля зіткнеться з вісімсотметровим астероїдом. Причому фахівці називають точну дату цієї страшної події 21 червня 2008 року. Зустріч з астероїдом може істотно змінити клімат на всій території нашої планети. Є два варіанти розвитку подій. Якщо місцем падіння стане океан, це викличе цунамі і викид мільярдів тонн водяної пари в атмосферу. В іншому випадку в повітря підніметься пил, який ускладнить доступ сонячних променів до поверхні землі. За однією з гіпотез, така подія 65 мільйонів років тому призвела до вимирання динозаврів.
Страшний астероїд під назвою 2006 HZ51 був відкритий наприкінці квітня, а подальші розрахунки виявили 165 можливих дат його зіткнення з Землею. Учені стверджують, що на сьогодні вірогідність катастрофи оцінюється як одна шестимільйонна, проте ця цифра може мінятися у міру уточнення траєкторії. NASA вже внесла небесне тіло до списку найбільш небезпечних навколоземних об'єктів.
Але, можливо, єдине, чим може порадувати 2008 рік, так це теплою погодою. Фахівці стверджують, що високосний рік буде найтеплішим у сторіччі. Очікується мало снігу, а в більшості країнах літо буде спекотним.
Веб-сайт «Європейська Україна» пропонує менше зважати на всілякі астрологічні прогнози. Нам передбачають кінець світу, різного роду природні катаклізми і тому подібне. Необхідно вірити в краще і жити. А те, що накреслено долею чи Богом, хто в що вірить, все одно збудеться.
У наступних зустрічах в рубриці «Новорічне свято» ми розповімо які страви необхідно готувати на новорічний стіл, як зустрічати рік жовтої КРИСИ.

До зустрічі!

Використані матеріали www.utro.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини