реклама партнерів:
Головна » В Києві згоріли склади з горілкою та комп’ютерами

В Києві згоріли склади з горілкою та комп’ютерами


Коментарі: 0 Надзвичайні ситуації

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
”Можна сказати, що ми народилися в сорочці. Устигли винести весь товар на бетонну платформу. Приміщення, щоправда, прокоптилося димом, але вікна залишилися неушкоджені, — розповідає ”ГПУ” 40-річний Віктор, охоронець фірми ”Делівері Авто”, яка продає автозапчастини. — Найбільші збитки — у наших сусідів, горілочників і торговців побутовою технікою”.
У четвер пожежу на вул. Червонопрапорній, 135, що в Голосіївському районі, одночасно гасили 19 пожежно-рятувальних відділень МНС та два пожежні спецпоїзди. Рятувальники ліквідовували полум’я протягом семи годин. Пожежа виникла близько сьомої ранку у приміщеннях, орендованих кількома підприємствами — товариством ”Даталюкс”, ”Союз-Віктан” та ”МКС”. Вони розташовані неподалік пивзаводу ”Славутич”. Вогонь охопив 13 тис. кв. м.
Заходжу до ангара сусідньої фірми ”Дата-люкс”. Сказати суму збитків, яких зазнало це підприємство, одразу неможливо. У приміщенні 50х20 м вигоріло все — тисячі пральних машинок, мікрохвильових пічок, сабуферів, динаміків, стереосистем. Від стаціонарних комп’ютерів залишилися лише металеві остови — усі плати, як і портативні ноутбуки, вигоріли вщент. На запитання про розмір збитків працівники ”Дата Люкс” лише роздратовано махають руками і радять якомога швидше зникнути.
— Що спричинило таку масштабну пожежу — поки що невідомо, — розповідає ”ГПУ” Євген Савчук, 23 роки, начальник Голосіївського пожежного караулу. — Коли ми приїхали, вогонь охопив 400 квадратів складської площі. Ангари були знеструмлені, ліхтарі знищені, тому працювали в темряві. Вогонь швидко перекидався приміщенням. Боротися з пожежею було надзвичайно складно — густий дим, висока температура. Кисневого балона рятувальникові вистачало на 35 хвилин — потім бігом за новим. Найголовнішим завданням було загасити вогонь на складі лікеро-горілчаних виробів ”Союз-Віктану”, ”Немірова” та ”Медоф”. Там горіло до вечора. Сотні пляшок вибухали від надвисокої температури. Розліталися скляні осколки, а горілка текла вогняними ріками.
Рятувальним загонам вдалося не допустити поширення полум’я на склади трьох інших фірм — ”Еліт Україна”, ”Катрейд” та ”Аско”. У четвер працівники газової служби обходили згарища. Говорили, що вогонь виник через несправне газове обладнання чи систему опалення. Коли у вигорілому приміщенні пожежники тягали за собою брандспойти, іронізували, що горілчаний склад напевне спалили конкуренти ”Союз-Віктану”. Мовляв, так хотіли збільшити продаж у Києві своєї продукції перед святами. Один із працівників ”Союз-Віктану” зізнався ”ГПУ”, що вогонь знищив продукції на 18 млн грн.
На місце пригоди приїхали кілька представників компаній-страховиків. Вони були в костюмах. Із кишені одного чоловіка стирчала недоїдена шоколадка ”Твікс”. Страховики сказали, що вся продукція на складах застрахована. Однак суму компенсації назвуть після з’ясування причин пожежі.
Через пожежу протягом дня не працював пивоварний завод ”Славутич”. Там відключили електрику й газ. Керівництво евакуювало працівників із території підприємства.
Джерело: Олександр КУЦИЙ, www.gpu-ua.info
На фото: рятувальники гасять полум’я у складських приміщеннях на вул. Червонопрапорній. Пожежу гасили півдоби — зранку до вечора (фото: Олександр КУЦИЙ).




QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини