реклама партнерів:
Головна » На Чернігівщині відбулася благодійна акція до дня Святого Миколая

На Чернігівщині відбулася благодійна акція до дня Святого Миколая


Коментарі: 0 Свята. Пам'ятні дати

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
19 грудня у рамках Всеукраїнської акції "Чудо творить Миколай" голова облдержадміністрації, його заступники, начальники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники обласних управлінь і відділів відвідали багатодітні сім'ї, привітали дітей зі святом та вручили подарунки від Президента України.
Зокрема, Володимир Хоменко вручив подарунок від Президента України (теплий одяг та взуття, фрукти та солодощі) родині Віри та Анатолія Кириченко, які виховують дев'ятьох дітей. Він зазначив, що прояв уваги до подібних сімей не є разовою акцією, а отже підтримка і забезпечення усім необхідним з боку влади буде постійною. Цього дня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус відвідала багатодітну родину Моховик, що мешкає у селищі Астра, привітала з днем Св.Миколая і вручила від імені Президента України подарунки та від обласної державної адміністрації холодильник; побувала у Чернігівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті та привітала зі святом її вихованців. Заступник голови облдержадміністрації О.Бєльський привітав зі святом багатодітну сім'ю, яка виховує дев'ятеро дітей, з Носівського району та передав подарунки від Президента України та обласної державної адміністрації. Заступник голови облдержадміністрації О.Шанойло вітав дітей у Борзнянському районі, зокрема, Борзнянської загальноосвітньої школи-інтернату, з багатодітної сім'ї Деркач м.Борзна та тяжкохворих дітей. Заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації В.Приходько взяв участь у заході, присвяченому Дню Святого Миколая, який відбувся в обласному палаці дітей та юнацтва для дітей соціально-незахищених категорій (дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з неблагополучних сімей, малозабезпечених сімей області, вихованців Ніжинського та Чернігівського притулків для дітей, обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей). Володимир Валентинович зазначив, що облдержадміністрація запланувала дуже багато заходів до Дня Святого Миколая, які закінчаться 6 січня і стосуватися вони будуть в основному дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей позбавлених батьківського піклування, оскільки ці діти найбільше потребують опіки. Він висловив побажання, щоб у всіх без винятку дітей було свято, щоб вони відчували турботу держави. В.Приходько привітав також вихованців Городянської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступеня та Городянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, вручив подарунок від Президента України багатодітній сім'ї в с.Вихвостів.
У цей же день голова облдержадміністрації Володимир Хоменко разом з головою обласної ради Наталією Романовою та Ніжинським міським головою Михайлом Приходьком взяв участь в урочистому відкритті першого обласного соціального гуртожитку у місті Ніжині, який став сьомим в Україні. Протягом 2007 року в державі функціонувало 6 соціальних гуртожитків, які розраховані на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з числа випускників інтернатних закладів та вихованців дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, звільнених із Збройних сил України, з місць позбавлення волі. У них можна перебувати цілодобово до трьох років, щоб за цей період підготуватися до самостійного життя та отримати соціальне житло. Відкриваючи захід, Володимир Хоменко підкреслив, що створення такої установи - це не просто данина часові, а життєва необхідність надати тимчасовий притулок тим, хто через складні обставини потребує соціальної підтримки. Нині в області понад 2 тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і переважна їх більшість після виходу з інтернатів не мають власного житла і є потенційними клієнтами таких соціальних закладів.
Голова облдержадміністрації подякував усім причетним до відкриття соціального гуртожитку і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з усіма, хто готовий допомагати ближньому у скрутну годину. Створення ж названого закладу стало можливим завдяки об'єднанню зусиль Державної соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді, обласної державної адміністрації, обласної та Ніжинської міської рад, обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. На облаштування названої соціальної установи в 2007 році виділено субвенцію з державного бюджету. Офіційно функціонувати заклад починає з 1 січня 2008 року. Кількість підлітків, які одночасно можуть в ньому перебувати, складає 20 осіб. Гуртожиток виконуватиме роль тимчасового житла, а його спеціалісти надаватимуть кваліфіковану допомогу у вирішенні складних життєвих проблем. Від обласної державної адміністрації новостворений заклад отримав побутову техніку.

Джерело: www.regadm.cn.ua





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини