реклама партнерів:
Головна » Полтавська область. За добу шишацькі міліціонери знайшли і викрили цілий арсенал зброї та фальшивих грошей…

Полтавська область. За добу шишацькі міліціонери знайшли і викрили цілий арсенал зброї та фальшивих грошей…


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Давно вже « не збирали» правоохоронці щедрих «врожаїв» у представників кримінального світу. Гроші і зброя – ось що цікавило одного 26 –річного шишаччанина, який позносив додому усе, що зветься незаконним і тягне за собою чималі терміни покарання. А вийти на слід «кримінального» Плюшкіна вдалося завдяки тому, що на гулянку з дівчатами у нього не вистачило справжніх грошей, тому й вирішив розрахуватися фальшивими.
Віктор Самсоненко начальник Шишацького РВ говорить, що до відділку міліції звернулися продавці одного з місцевих кафе, які й овідомили, що компанія молоді розрахувалася 200-гривневою купюрою, щоправда фальшивою. Відсутність на ній водяних знаків давала відчуття того, що ти тримаєш не гроші, а якийсь звичайний папірець. Вилучені гроші одразу були направлені до НДЕКЦ (Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС), де експерти-криміналісти підтвердили їх несправжність. Тому у найкоротші терміни була порушена кримінальна справа за фактом збуту фальшивих грошей. Можна з упевненістю говорити, що цей злочин був розкритий упродовж доби. Ми відслідкували увесь шлях цих грошей від ошуканих реалізаторів до, власне, підозрюваного. Ним виявився мешканець нашого району, який уже двічі був судимий за скоєння розбійного нападу та крадіжки. Звільнився він із місць позбавлення волі у 2006 році, умовно-достроково.
Не дивлячись на досить таки молодий вік - 26 років, назбирав він чимало. Правоохоронці вилучили у нього вдома під час санкціонованого обшуку – не що інше, як справжній арсенал зброї та фальшивих грошей.
Перелік речових доказів дуже серйозний - пневматична рушниця перероблена під стрільбу дрібнокаліберними набоями, пістолет «Корнет», патрони малокаліберні, патрони до Пістолета Макарова, патрони до пристрою по відстрілу гумовими кулями, металевий кастет, 1 протитанкова міна, 2 протипіхотні міни, 5 фальшивих купюр номіналом 200 гривень, 2 купюри номіналом 10 доларів (щоправда вони пробного варіанту у чорно-білому кольорі), лист паперу, звідки вирізалися фальшиві гроші та три фальшивих талони про проходження технічного огляду на автомобіль, причому один з них висів на лобовому склі старенького «Москвича», який належить підозрюваному. Навіщо все це йому – затриманий так і не зміг достеменно пояснити.
Окрім цього, як стверджує Віктор Самсоненко, було виявлено у нього вдома і незаконний пункт прийому металобрухту. Про це свідчили ваги та записи про кількість прийнятого товару. На момент обшуку там знаходилося близько 100 кілограмів металу.
Сам же винуватець історії говорити не відмовився, а навпаки – не переслухаєш. Щоправда його красномовство було аж надто казкове та безхмарне. Ігор стверджував, що він дуже боявся, а тому й придбав собі зброю. Мовляв, коли людина відсиділа не весь термін покарання, то це суперечить «злодійським поняттям» (за якими він живе, - зі слів затриманого) і його могли за це покарати. Потім він пригадав, що з дитинства колекціонував монети та різні гроші, а оскільки рік тому один знайомий, який уже помер, подарував фальшивки, то він поклав їх у свою колекцію. Тільки «забув» пригадати Ігор, що за ті гроші він купив собі гвинтівку та інколи й не цурався ними розрахуватися. Про іншу вилучену зброю та набої він говорив, що ще одна мрія з дитинства – це служити в армії, але не судилося, бо потрапив за грати. Словом, мрійливий «хлопчик» намріяв аж на чотири кримінальні справи.
Геннадій В’юн, начальник слідчого відділу Шишацького РВ говорить, що нині до нього обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Окрім цього порушено чотири кримінальні справи, згідно Кримінального кодексу України – за ст.. 199 ч.1 – виготовлення та збут фальшивих грошей, ст..263 ч.1 – зберігання вогнепальної зброї, ст. 263 ч.2 – виготовлення та носіння холодної зброї (металевий кастет був виготовлений затриманим власноруч), ст..213 ч.1 – порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом.
У кінці Ігор сам собі розмірковував про те, що краще тепер відсидить увесь термін, зате нікому і нічого не повинен буде, а коли вийде, то почне з нового і чистого аркуша…

Джерело: Яна Холодна, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області, http://www.mia.pl.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
Усі новини