реклама партнерів:
Головна » УНП вимагає від Кабміну передбачити кошти на інформацію про ОУН-УПА

УНП вимагає від Кабміну передбачити кошти на інформацію про ОУН-УПА


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
„Українська народна партія вимагає від нового Кабінету Міністрів включити в Програму дій уряду Комплексну програму інформування населення про національно-визвольні змагання українського народу в період 1941-52 років, про боротьбу ОУН-УПА за незалежну та соборну Українську державу», - повідомив заступник голови Української народної партії, народний депутат Ярослав ДЖОДЖИК.
На його думку, «Українська держава приділяє неприпустимо мало уваги інформаційним кампаніям для ліквідації стереотипів радянського періоду – чи то щодо НАТО, чи то щодо ОУН-УПА». Як приклад він наводить кошти, закладені в бюджеті-2008 на інформаційну кампанію щодо НАТО – 10 копійок на рік на 1 людину. «Про визвольні змагання українців у ХХ ст. взагалі не йдеться. Як ми хочемо будувати свою державу, якщо більшість її громадян живе зі стереотипами іншої держави, що насаджувалися понад півстоліття?» - зазначає Ярослав ДЖОДЖИК.
Він переконаний, що «ці стереотипи розділятимуть країну на дві частини – тих, чиї батьки воювали за незалежність України, і тих, хто знає про цю боротьбу з радянських підручників».
Ярослав ДЖОДЖИК вважає, що «зараз, після перемоги демократичних сил на дострокових виборах, ми маємо історичний шанс донести до народу правдиву інформацію про історію України, про героїв, які віддали своє життя за її свободу та незалежність.”
На переконання депутата, «більшість українців не знає навіть елементарної інформації про боротьбу ОУН-УПА, керуючись ще радянськими стереотипами, які всіх борців за незалежність національних республік називали «буржуазними націоналістами», хоча більшість з них якраз і починали свою боротьбу проти німецьких нацистів і переважно складалися з селянства та інтелігенції».
„Вивчаючи історію ОУН-УПА, яка боролася одночасно з двома найстрашнішими імперіями в історії ХХ століття – нацистською Німеччиною та комуністичним Радянським Союзом, ми ще раз пересвідчуємося у героїзмі українського народу, його прагненні до свободи. УПА була дійсно народною армією, яка не мала ніякої підтримки ззовні, а розраховувала тільки на власні сили, оскільки жорстокі репресії нацистів на тлі страхітливого нового порядку призвели до зростання опору місцевого населення і прискорили рішення українських націоналістів про створення власної партизанської армії, найперше для протидії німецьким окупантам, а згодом і радянським, адже один із перших боїв відбувся 7 лютого 1943 року, коли сотня Перегійняка здійснила напад на німецькі поліцейські бараки у містечку Володимирець. Таких боїв, у яких був знищено тисячі гітлерівців, було сотні,” – зазначає заступник голови УНП.
„Боротьба УПА була не лише українською, в її лавах воювали українці з усієї України та з-поза її меж, наприклад, вже у 1943 році кількість інтернаціональних бійців, з яких творилися національні відділи УПА, сягнула вже 10 тисяч, зокрема були сформовані батальйони з азербайджанських, грузинських, узбецьких, білоруських й татарських добровольців, а медичний персонал було представлено значною мірою лікарями-євреями. Тому визвольні змагання ОУН-УПА є важливою віхою української історії, про яку український народ має право знати правду, а не лише стереотипи, насаджені комуністичним режимом,” – підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

Джерело: http://www.unp-ua.org






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини