реклама партнерів:
Головна » РТР: Трепанація брехні

РТР: Трепанація брехні


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Російський телеканал “РТР” 15.01.2008 подавав матеріал Є.Ревенка “Героїчні” націоналісти”, в якому подання Президентом Віктором Ющенком до Верховної Ради України проекту Закону України “Про правовий статус учасників боротьби за незалежність України 20 – 90-х років ХХ століття” названо “...провокаційною ідеєю, яка поглиблює розкол країни”, в якій “...Схід і Захід - вже давно політичні поняття”. Висловлювалося занепокоєння з приводу ініціативи органів місцевого самоврядування Івано-Франківської області про присвоєння лідеру Організації Українських Націоналістів (ОУН) Степану Бандері звання Героя України (посмертно).
В матеріалі вкотре нав’язувалася безпідставна думка про співпрацю ОУН з німецькими фашистами. З цією метою поширювалося фальшиве твердження, що “...“права рука” С.Бандери Р.Шухевич мав два Залізних хрести за заслуги від німецького командування”.

Довідково: Головнокомандувач Української Повстанської Армії генерал-хорунжий Роман Шухевич не отримував жодних німецьких відзнак. Він був нагороджений “Золотим хрестом” і “Золотим хрестом бойової заслуги” (посмертно) підпільним українським урядом Українською Головною Визвольною Радою.

Для посилення психологічного впливу на глядачів транслювалися фрагменти німецької хроніки від 18 липня 1943 року про створення дивізії “Галичина”, на фоні яких стверджувалося, що це “...передові загони українських націоналістів, сформовані ще до 22 червня 1941 року, входять до окупованого німцями Львова”. Після цього на фоні німецької хроніки з 30 червня 1941 року, в якій розповідалося про масові страти працівниками НКВД політичних в’язнів львівських тюрем, зачитувався текст: “...разом з урочистим проголошенням Акту про незалежність України, бійці двох батальйонів “Нахтігаль” і “Роланд” влаштують в місті єврейські погроми, в результаті яких загине близько 3 тисяч чоловік. На кадрах хроніки дуже добре видно, хто виганяв з своїх домівок напівроздягнених людей. Або хто займався зачистками польських сіл на території Західної України. В результаті влаштованої різні, більше півмільйона поляків були змушені тікати”.

Довідково: перед своїм відступом зі Львова працівники НКВД розстріляли у львівських тюрмах тисячі політв’язнів - українських політичних та культурно-освітніх діячів, серед них і Юрія Шухевича, рідного брата майбутнього Головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Трагедію документально засвідчили журналісти нейтральних країн, які прибули до м.Львова 30 червня 1941 року.

Батальйон “Нахтігаль”(“Соловей”), сформований з членів ОУН (б), вступив до Львова 30 червня 1941 року о 4.30 ранку. Під охороною “Нахтігалю” відбулися скликані з ініціативи ОУН (б) Народні Збори, які проголосила Акт відновлення Української державності. Після цього батальйон відбув на німецько-радянський фронт.

У відповідь на проголошення Акту 30 червня Гестапо заарештувало чільних керівників ОУН (б), зокрема й Степана Бандеру й ув’язнило їх в концтаборі Заксенгаузен.

Батальйон “Роланд” у Львові не перебував взагалі.

Слідство про вбивство єврейських та польських інтелектуалів у перші дні німецької окупації почалося відразу після завершення Другої світової війни. Радянськими органами було створено Надзвичайну державну комісію, яка встановила факт злочину і назвала його виконавців.

Підсумком роботи комісії стало спеціальне видання “Про злочини німців на території Львівської області. Повідомлення надзвичайної Державної Комісії по встановленню і розслідуванню злочинств німецько-фашистських загарбників”, опубліковане в Києві у 1945 році.

Отож у згаданій брошурі організаторами та виконавцями злочину названо: генерал-губернатор Польщі Франк, генерал-майор поліції Ляш, губернатор Галичини Вехтер, начальник поліції Кацман, гауштурмфюрер Гебауер, гаупштурмфюрер СС Варцок, оберштурмфюрер СС Вільгауз та інші німецькі урядовці. Результати діяльності комісії перевірялися й були підтверджені Міжнародним трибуналом у Нюрнберзі на засіданнях 15 лютого і 30 серпня 1946 року.

Провокацію проти військовиків батальйону “Нахтігаль” започаткувала прес-конференція східнонімецького професора А.Нордена 23 жовтня 1959 року у Східному Берліні. Професор А.Норден звинуватив західнонімецького міністра, професора Т.Оберлендера в тому, що він влітку 1941 року віддав наказ батальйону “Нахтігаль” знищити єврейських та польських інтелігентів Львова.

У 1960 р. у Західній Німеччині відбувся суд, який повністю виправдав Т.Оберлендера, а звинувачення визнав безпідставними. Т.Оберлендер виграв судові процеси проти часописів “Ді Тат” (Франкфурт) і “Ді Фольксштімме” (Відень) за наклепи на нього.

29 червня 2001 року в місті Вроцлаві (Польща) відбулася конференція, присвячена черговій річниці розстрілу польських вчених. На ній представники української і польської сторін остаточно визнали безпідставність роками інспірованих неправдивих звинувачень на адресу “Нахтігалю”.

Що ж до польського населення Галичини і Волині, то органами НКВД протягом 1939-1941 років вивезено в заслання до Казахстану і Сибіру півмільйона поляків.

Генерал Ватутін дійсно був поранений у бою з відділом УПА. Однак дочка Ватутіна вважає, що генерал став жертвою службових інтриг і помер у військовому шпиталі від того, що йому не надали своєчасної медичної допомоги.

Таким чином, автори матеріалу, сподіваючись на слабку інформованість населення і політичних кіл України в історії українського національно-визвольного руху ХХ ст. і міжнародному гуманітарному праві свідомо пішли на фальсифікацію історичних подій, спотворення інформації, перекручення фактів і пряму дезінформацію слухачів з метою:

сприяти здійсненню політичного поділу України на Східну і Західну;

скомпрометувати Президента України В.Ющенка в очах української, польської та єврейської громадськості;

не допустити встановлення історичної справедливості щодо учасників національно-визвольного руху українського народу ХХ ст. і, таким чином, поставити під сумнів легітимність збройної боротьби українців за Українську державність.

Московські помиї щедро ллються на голови непоінформованого довірливого голядача з "голубих екранів" путінського телебачення, московською ж отрутою проникаючи в свідомість. Допоки?!

Володимир Зінкевич
«Націоналістичний Портал»






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини