реклама партнерів:
Головна » На Чернігівщині розкрито вбивство шестирічної давнини

На Чернігівщині розкрито вбивство шестирічної давнини


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Всі таємниці рано чи пізно розкриваються. Для цього лише має пройти певний час. Стала відомою і таємниця загадкового зникнення 31-річного жителя невеличкого села Гірманка Чернігівського району, який зник шість років тому при загадкових обставинах.
Лише через шість років співробітники карного розшуку вийшли на слід зловмисників, причетних до цього злочину. Шляхом реалізації оперативної інформації, отриманої від одного з мешканців села, правоохоронці знайшли та відкопали скелетований труп, який пролежав у землі з кінця зими 2002 року. А зберігав його на своєму подвір'ї, під дровником, сам убивця, для надійності конспірації.

Але все по порядку...
Після смерті бабусі 34-річному чернігівцю Павлові у спадщину дісталося дворище в Гірманці. Навесні та влітку він майже постійно жив там, обробляв город, порався в садку. В інший час майже щодня їздив туди, годував собаку та котів. Того дня він, як завжди, також приїхав нагодувати тварин, а справившись по господарству, вирішив зайти до сусіда Олега (48), де зустрів ще одного знайомого - Василя. Кворум зібрався, тож вирішили "зметикувати на трьох". Засиділися молодики допізна. Надворі вже почало стемніти, коли до них приєднався Сашко, який, як і годиться, не прийшов з порожніми руками. Принесена ним пляшка самогону продовжила пиятику.
Павло з Сашком були майже ровесниками і дружили з дитинства. Зі слів Павла, дружба між ними припинилася після того як Сашко потрапив на вісім років у в'язницю. Його звинуватили у цілому "букеті" злочинів: пограбування, спричинення тілесних ушкоджень, згвалтування. В Чернігові він напав на дівчину, побив її, забрав речі, а потім ще й зґвалтував.
Відсидівши, як то кажуть "від дзвінка - до дзвінка" Сашко наприкінці 2001 року повернувся додому. Але після цього дружба хлопців розладилася. При зустрічах Сашко звинувачував Павла, якого він вважав своїм другом, в зраді за те, що той, нібито, його відцурався - не передавав йому передач у зону. За це ображений неодноразово погрожував розправитись з Павлом.
Ось і того вечора між колишніми друзями знову спалахнула сварка. Павло вирішив покласти цьому край раз і назавжди. А для певності - застосувати підручну зброю. Побачивши біля печі ломика, він, коли Сашко відвернувся, схопив ломика і вдарив "друга" по голові.
Не чекавши такого повороту подій, той кинувся прожогом з хати, але далеко не втік - двері в сіни відчинялися тугенько і він не встиг вискочити. Після другого удару ломиком по голові Сашко упав і захрипів, а через деякий час - затих. Олег, який колись працював лікарем на швидкій допомозі, взяв фонендоскоп і притулив слухавку до грудей лежачого приятеля - удари серця не прослуховувалися - Сашко був мертвий. Вмить протверезівши, п'янички почали радитись: "Куди сховати труп ?". Утрьох вони домовились нікому ніколи і нічого про це не розказувати. Хто з співучасників запропонував заховати труп у Павла сьогодні вже встановити неможливо.
Замотавши труп в ковдру, випивохи перенесли загиблого товариша на подвір'я Павла, де прикидали землею, а наступного дня - викопали яму і закопали глибше. Через пару років на цьому місці Павло збудував навіс для дров замаскувавши таким чином місце злочину. І все, нібито, назавжди затихло.
На той час, коли це трапилось, батьки Сашка вже померли, а сестра жила окремо, в іншому районі і не дуже цікавилась долею непутящого брата, а через деякий час померла і вона. Тому до міліції з приводу зникнення людини так ніхто і не звертався. Лише по селу ходили чутки про те, що Сашка щось давно вже не видно, але на тому всі балачки й закінчувались.
Наразі Павла затримано та порушено кримінальну справу за ст. 115 Кримінального Кодексу України (навмисне вбивство), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років. Проти Олега та Василя порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 396 (приховування злочину), яка передбачає ув'язнення на строк до трьох років. Розслідування триває.

(з метою збереження таємниці слідства імена дійових осіб матеріалу змінено)

Джерело: http://kop.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини