реклама партнерів:
Головна » Презентація створення Чернігівського центру євроатлантичної інтеграції

Презентація створення Чернігівського центру євроатлантичної інтеграції


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
«Плата за невдалу спробу побудови української держави буде страшна. Треба перемагати» – так заявив директор Інститут трансформації суспільства Олег Соскін під час презентації створення Чернігівського центру євроатлантичної інтеграції. Проходила вона 22 лютого за ініціативою зазначеної організації, а також Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції, Громадської ліги Україна – НАТО та за сприяння Міністерства закордонних справ в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Його директор, Володимир Бойко підкреслив – нормально, коли кожному суспільстві існують різні точки зору, однак будь-яка з них має бути обґрунтованою, спиратися на знання, а для цього треба ліквідувати дефіцит інформації щодо євроатлантичної інтеграції. Це не нова робота для закладу, вже накопичений певний досвід, тому Центр за підтримки влади і громадськості, сподівається на її поширення.

«Я особисто займаюсь стратегією і тактикою інформування громадськості щодо євроатлантичного курсу, координуванням зусиль органів виконавчої влади з питань взаємодії з НАТО. Центр, який створюється тут в Чернігові, має на меті не пропаганду та агітацію, а має надавати правдиву інформацію, голі факти без антуражу стосовно діяльності Північноатлантичного альянсу», — наголосив завідувач відділу інформаційної політики у сфері євроатлантичної інтеграції України Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції України Володимир Фурашев під час свого виступу.

Він коротко розповів про сучасну державну підтримку процесів євроатлантичної інтеграції, зазначивши – тепер держава всіляко прагне підтримати просвітницьку роботу, виділяються певні кошти на програми інформування громадськості щодо європейської та євроатлантичної інтеграції, хоча їх і замало, але процес дещо зрушив з місця і це є необхідністю сьогодення. Саме держава, за підтримки громадських організацій, має реалізовувати інтеграційну політику. Але не треба забувати державним мужам — кожний має особисто приймати рішення чи вступати Україні в НАТО чи ні.

«Не можна бути поза цивілізаційними, розвиненими системами, треба жити сучасним і планувати майбутнє виходячи з минулого — це базові складові стратегічного управління в кожній розвиненій країні. Треба приєднуватися до світових організацій колективної безпеки якою є НАТО. Північноатлантичний альянс — це міжнародна організація, а не наддержава, причому європейська система безпеки та євроатлантична є єдиним цілим» — зазначив під час свого виступу директор Інституту трансформації суспільства, професор, завідувач кафедри міжнародної економіки та підприємництва Національної академії управління Олег Соскін.

За словами Олега Соскіна зараз розгортається боротьба між двома світами Європою та Сходом, а Україна знаходиться в центрі. На думку доповідача, саме євроатлантична модель розвитку для нашої країни є найприйнятнішою. Перспективи вступу України в Альянс очевидні — крім міжнародної безпеки Україна зможе економити свої гроші на військове утримання, причому значно підвищиться обороноздатність країни. Професор Соскін, відповідаючи на питання про соціальний вимір вступу до НАТО, підкреслив, що самі стандарти життя громадян в країнах Північноатлантичного альянсу вимагають у кандидатів на вступ радикального збільшення зарплат і пенсій. Тому необхідність створення Центрів євроатлантичної інтеграції в Україні є великою, вони мають проводити системно інформаційно-просвітницьку роботу. Координатором діяльності Центру євроатлантичної інтеграції на Чернігівщині буде Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів».

Також директор Інституту трансформації суспільства презентував книгу редактором якої він є «Партнерство заради безпеки: досвід країн НАТО та українська перспектива?». Вона, по суті, є енциклопедією щодо питань євроатлантичної безпеки та містить вичерпну інформацію. Також він ознайомив учасників презентації з сайтом «Мій вибір НАТО» та програму навчання «Європейська та євроатлантична інтеграції». «Це все разом має пролити світло на надзвичайну актуальність порушеного питання членства України в НАТО. Вони надають вичерпну інформацію щодо діяльності Північноатлантичного альянсу» — підсумував Олег Соскін.

Після завершення презентації представники навчальних закладів міста отримали видання з євроатлантичної інтеграції.

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини