реклама партнерів:
Головна » У столиці Вірменії стріляють

У столиці Вірменії стріляють


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Стрілянина зі стрілецької зброї сталася в суботу ввечері в центрі столиці Вірменії Єревані, в районі, де опозиція протестує проти результатів виборів, повідомляє агентство Рейтер.
"Чутно звуки пострілів і видно, як жовті і червоні трасуючі кулі розтинають небо", - сказала кореспондент агентства Хасмік МКРТЧАН.
За її словами, стріляють в районі, де опозиція проводила мітинг, але хто відкрив вогонь, кореспондент повідомити не може.
Прихильники вірменської опозиції почали зводити барикади біля будівлі французької дипломатичної місії в центрі Єревана, повідомляє ІА "Новости-Армения".
Вони вимагають від властей надати лідеру опозиції, колишньому президенту країни Левону ТЕР-ПЕТРОСЯНУ можливість приєднатися до акцій протесту.
Після того, як вранці в суботу, 1 березня, 10-денний мітинг опозиції на площі Свободи в Єревані був розігнаний поліцією, Л.ТЕР-ПЕТРОСЯН був заблокований співробітниками правоохоронних органів у своїй резиденції. Приблизно в той же час була також заблокована будівля опозиційного інформаційного агентства «А1+».
До спорудження барикад в центрі Єревана учасників акції протесту закликав лідер опозиційного блоку "Імпічмент" Нікол ПАШИНЯН. Вибір місця він пояснив так: "Це зручне місце, оскільки тут знаходяться представництва дипмісій Франції та Італії, біля яких власті не зможуть застосувати грубу силу і насильство".
За словами Н.ПАШИНЯНА, оборонні позиції необхідні для того, щоб військова техніка, БТР і водомети не змогли наближатися до людей. Для будівництва укріплень протестувальники використовують урни, паркові лавки. Вони почали розбирати розташовану навпроти посольства Франції новобудову, виносячи звідти труби і будматеріали.
Акція протесту біля французького посольства відбувається з 11 ранку за місцевим часом, за даними представників опозиційних рухів, в ній беруть участь близько 30 тисяч осіб.
За фактом супротиву правоохоронним органам проти прихильників опозиції розпочато слідство. "Спеціальна слідча служба Вірменії порушила кримінальну справу за частинами 1 і 2 статті 225 КК (масові безлади), 1 і 2 частини 235 статті КК ( незаконні придбання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв), частини 2, статті 316 статті (застосування насильства проти представника влади), - повідомили в прес-службі Генпрокуратури Вірменії.
Як повідомлялося раніше, підставою для припинення безстрокового несанкціонованого мітингу опозиції на площі Свобода стала оперативна інформація про те, що учасникам акції протесту мають роздати зброю. Поліція і сили ОМОНу Єревана спробували провести огляд в наметовому містечку, розбитому демонстрантами. Проте прихильники опозиції чинили їм опір. Після цього демонстрація була розігнана, учасників акції витіснили з площі. В результаті постраждали понад 30 осіб, 6 з яких були співробітниками правоохоронних органів.
За даними міліції, при огляді на площі Свобода після розгону демонстрантів було знайдено гранати, вогнепальну і холодну зброю, металеві плити, інші матеріали, що, на думку правоохоронців, можуть бути використані як зброя. Співробітники штабу Л.ТЕР-ПЕТРОСЯНА вже повідомили про арешти 10 своїх прихильників. Серед них колишній прем`єр-міністр Грант БАГРАТЯН і журналіст Гагік ШАМШЯН.
Вірменська опозиція не згодна з підсумками недавніх президентських виборів. Згідно офіційних даних ЦВК Вірменії, новим лідером країни обрано прем`єр-міністра Сержа САРКІСЯНА, який набрав 52,82 відсотки голосів. Опозиція заявила про фальсифікацію виборів. Більшість учасників мітингу - прихильники колишнього президента Вірменії Л.ТЕР-ПЕТРОСЯНА, який набрав, за даними ЦВК, 21,5 відсотків голосів.

Джерело: УНІАН






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини