реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина. Дядя Вітя пригощає дівчат наркотичними речовинами (!)

Чернігівщина. Дядя Вітя пригощає дівчат наркотичними речовинами (!)


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
На початку весни 2006 року Горілик Віталій Павлович у квартирі однієї з жительок Сосниці схилив до вживання особливо небезпечного наркотичного засобу канабісу (марихуани) неповнолітню дівчинку.
В червні 2006 року Горілик Віталій Павлович на подвір"ї свого господарства безоплатно передав двом неповнолітнім особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс (марихуану), вагою близько двох грамів і дозволив вжити у себе на подвір'ї.
Чотири мішки конопель вилучили
5 січня 2007 року близько 19 години в будинку Горілика В.П. було вилучено чотири мішки рослини коноплі. Як розповів Горілик, дану коноплю він заготовив для власного вжитку, оскільки дуже давно її вживає.
Знайомство з “дядьою Вітьою”
Альона розказала, що Горілика Віталія Павловича знає з листопада 2004 року. Познайомилась з ним при таких обставинах. Починалася зима, до її додому прийшла її подруга Алла і попросила дозволу привести свого знайомого, який чекав біля її будинку, вона дозволила. Алла запросила його і познайомила їх, сказала, що це дядя Вітя. В Альони в гостях була Оля. Вони вчотирьох сиділи і розмовляли. Потім Горілик запропонував їм покурити "трави". Тобто мирихуани. Чи зразу вони погодились, вже не пам"ятає, але покурити вирішили. Горілик дістав одну папиросу з кармана і розкурив її. Потім давав цю папиросу всім по черзі. Що в папиросі знаходиться марихуана, вона знала. Як подіяв на неї наркотик, вона не пам"ятає.
Після цього Горілик В.П. заходив до її додому один-два рази в тиждень, в основному разом з Аллою. Разів два він заходив і сам. Наркотики він приносив не завжди.
“Бульбулятор”
Один раз він приніс готовий "бульбулятор" із собою. А потім при третьому чи четвертому приході навчив робити бульбулятор і Альону.
“Бульбулятор" - це такий пристрій для куріння марихуани, який виготовляється із двох поліетиленових пляшок. Марихуана засипається в "наперсток", який вставляється в горло верхньої пляшки, потім марихуана запалюється, по мірі того як вона горить, верхня пляшка піднімається і в неї заходить дим від вигорівшої речовини, дим переходить у пляшку, яку витягують.
Горілик взяв дві поліетиленові пляшки, відрізав в одній дно, а в другій верх, з'єднав їх, залив у нижню пляшку води, вставив "наперсток", вона не пам'ятає, чи приніс із собою, чи просив у них фольгу, щоб його виготовити, показав їй і Олі, як користуватися пристроєм. Він сказав, що з "бульбулятора" дія наркотику краща, чим від папироси. Що вона курила марихуану, а не що- небудь інше, їй казав Горілик. Після того, як покурила наркотик, кожного разу, хвилин через 5-10, вона починала безпричинно сміятися, з'являлась веселість, радість, розкутість (так в основному діє наркотик). Діяв наркотик приблизно 30-40 хвилин. Марихуану Горілик називав або "драп", або "трава", “травка”.
Оля давно дружила з Наташою. Наташа приходила до неї додому часто. Один раз Горілик розпитав у неї, хто вона така, хто батьки, і вмовив її покурити наркотиків. Наташа спочатку не хотіла, потім згодилась. Курити марихуану їй сподобалось. Вона заходила до неї на квартиру майже щодня, як поверталася із занять з технікуму. Наркотик у них був, тому що Горілик часто залишав його дівчатам. Він марихуану приносив із собою в пластмасовій коробці. Коли Горілик йшов додому, то відсипав наркотик з цієї коробки. Казав: "Нате дівчата, покурите пізніше".
До дяді Віті - в гості
Вперше Наташа попала додому до Горілика весною або на початку літа 2006 року. Вона і Оля зустріли його біля базару в центрі Сосниці. Горілик сам підійшов до них і сказав, що о 13 годині він буде вдома і запросив їх зайти до нього. Вона і Оля прийшли. Він приготував "бульбулятор", викурили по черзі.
Заходили дівчата до Горілика два-три рази в тиждень. Маріхуана часто лежала у нього на столі за верандою на аркуші паперу. Коли готової марихуани не було, то дядя Вітя ішов на присадибну ділянку свого господарства, де росла конопля, наривав скільки потрібно, сушив у мікрохвильовій печі в себе на кухні і готовив до вживання. У Горілика В.П. вдома вона спробувала "молоко", яке він виготовляв з марихуани. "Молоко" їй не сподобалось, після нього дуже хочеться спати.
Дядя Вітя іноді допомагав своїм знайомим дівчатам. У нього вдома був комп’ютер з підключеним Інтернетом. Він знаходив дівчатам різні реферати для навчання. Одного разу Горілик показав реферат про коноплю. В ньому було все про те, що “конопля не шкідлива для здоров'я, це благородна трава і корисна для здоров'я” .
Марихуана і карти
В червні Сашко і Женя йшли з річки і вирішили зайти до Горілика покурити трави. Із-за хати вийшов Горілик. Вони зайшли за веранду і побачили, що там стоїть стіл, і на лавках за столом сиділи Альона, Оля і Наташа. Горілик сказав хлопцям, що на столі під газетою лежить марихуана, а "бульбулятор" знаходиться під столом (всі умови!!!). Викурили по черзі "бульбулятор" і сіли грати в карти з дівчатами. Ось такий відпочинок.
Восени 2006 року Сашкові батьки здогадалися, що він міг вживати марихуану. На той час йому ще не було 18 років. Провели з ним бесіду і, за його словами, він перестав заходити до Горілика.
Одна дівчинка на ім’я Юля розповідала, що одного разу вона зайшла до своєї знайомої Альони. Але її вдома не було, а була Оля. В той час зайшов Горілик, приніс із собою марихуану. Він спочатку розпитав у Олі, що це за дівчина, хто її батьки, спитав, чи можна їй довіряти, і коли отримав ствердну відповідь, запропонував покурити. Дістав з кишені марихуану і сказав Олі, щоб готовила "булік". Спочатку вона відмовлялась, але Горілик умовив спробувати. Він сам приготував "бульбулятор" і вони закурили. Після цього вони часто зустрічалися на квартирі у Альони, дядя Вітя завжди приносив марихуану.
Вперше вона попала додому до Горілика в середині літа 2006 року. Дівчата запропонували піти до "дяді Віті, пихнути". І вона згодилась. Коли вони приходили до Горілика, то в нього був уже готовий "бульбулятор", і вони викурювали його.
Позбавлення волі
Горілик Віталій Павлович за місцем проживання зарекомендував себе з негативної сторони, схильний до вживання наркотичних речовин. На протязі тривалого часу офіційно не працює (з характеристики).

З висновку хімічної експертизи № 57(х) від 18 січня 2007 року :
Надані на дослідження подрібнені речовини містять тетрагідроканабіол і є особливо небезпечним наркотичним засобом канабісом (марихуаною). Загальна вага канабісу (марихуани) становить 1036.11г.
З висновку хімічної експертизи № 127(х) від 30 січня 2007 року :
Надані на дослідження речовини рослинного походження містять особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс (марихуану). Загальна вага канабісу (марихуани) становить 12 к. 100г.
З висновку судово-наркологічної експертизи від 15 лютого 2007 року:
Горілик Віталій Павлович страждає психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання каннабіоїдів. Синдром залежності. Потребує лікування від наркоманії.
З протоколу огляду предметів від 29 березня 2007 року:
На одній з відеокасет, вилучених під час обшуку у господарстві Горілика В.П. 5 січня 2007 року, є напис "Конопля". На відеокасеті є відеозйомка про те, як росте конопля з коментарем Горілика В.П. Зйомка проведена в приміщенні і на присадибній ділянці Горілика В.П.

Слідство тривало три місяці. Вина обвинуваченого Горілика Віталія Павловича доведена повністю зібраними в справі доказами. Справу було передано в суд, який визнав Горілика Віталія Павловича винним і призначив йому 5 років 6 місяців позбавлення волі без конфіскації майна. Отож з часу затримання - з 8 січня 2007 року він перебуває у місцях позбавлення волі.

P.S. Альона також була засуджена Сосницьким районним судом за те, що дозволяла у своїй квартирі вживати наркотичні засоби.

Заступник начальника Сосницького РВ УМВС, начальник слідчого відділення, майор міліції
В’ячеслав Юдицький.

Сосницька газета "ЧАС"





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини