реклама партнерів:
Головна » Стурбованість державною кадровою політикою в Україні

Стурбованість державною кадровою політикою в Україні


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
УНП занепокоєна методичним вимиванням з виконавчої влади різних рівнів представників демократичних, патріотичних сил та заміну їх представниками колишньої влади
«Стурбованість державною кадровою політикою в Україні, яка має місце після перемоги демократичних сил» висловила Українська народна партія у Заяві з приводу кадрової політики в Україні.
«Ми спостерігаємо поступове, але методичне вимивання з виконавчої влади різних рівнів представників демократичних, патріотичних сил, та заміну їх представниками колишньої влади», - йдеться у Заяві.
«Переконливим прикладом «кадрових чисток»» УНП називає «звільнення з посад представників Української народної партії» - «так, менше ніж за рік з посад різних рівнів у виконавчій владі звільнено близько ста представників УНП». Водночас, зазначено в Заяві, «провідні посади як у центрі, так і на місцях, все більше посідають «колишні».» У документі наведено приклади перебування нині на високих посадах представників Адміністрації В.Медведчука – зокрема, тих, хто брав участь у «забезпеченні» потрібного результату для В.Януковича на виборах 2004 р.
«Нинішня кадрова політика дає відповідь на запитання, чому фальсифікатори результатів виборів 2004 року не сидять у тюрмах? Бо значна їх частина сидить на керівних посадах. Чому? Тому що вони вчасно перейшли з одного політичного табору в інший, і ось тепер серед очільників, наприклад, БЮТ ми бачимо таких одіозних представників СДПУ (о), як Губський, Портнов, Абдулін», - йдеться в Заяві.
УНП вважає, що така кадрова політика «веде до реваншу політичних сил, яким українці висловили недовіру у 2004 році, - тільки сьогодні вони повертаються під іншими, уже демократичними прапорами».
«Вважаємо, що демократичні сили, які від свого імені рекомендують у владу представників колишньої команди, мають усвідомлювати всі можливі наслідки для України і всю відповідальність за такі дії», - йдеться в Заяві УНП.

Далі – текст Заяви.

ЗАЯВА Української Народної Партії з приводу кадрової політики в Україні
Українська Народна Партія висловлює стурбованість державною кадровою політикою в Україні, яка має місце після перемоги демократичних сил.
Ми спостерігаємо поступове, але методичне вимивання з виконавчої влади різних рівнів представників демократичних, патріотичних сил, та заміну їх на представників колишньої влади.
Переконливим прикладом «кадрових чисток» є звільнення з посад представників Української Народної Партії.
Так, менше ніж за рік з посад різних рівнів у виконавчій владі звільнено близько ста представників УНП.
Водночас провідні посади як у центрі, так і на місцях, все більше посідають «колишні».
Так, наприклад, на посаду першого заступника міністра регіонального розвитку та будівництва України призначено колишнього заступника В. Медведчука в Адміністрації Президента Кучми – Олексія Іщенка. Саме він очолював в Адміністрації Управління з взаємодії з регіонами та був тією людиною, яка «забезпечувала» потрібний результат для В. Януковича на виборах 2004 року; на вибори 2006 року йшов у складі блоку “Не Так!”, пізніше працював керівником патронатної служби В. Януковича, а от сьогодні він опікується регіонами, але уже в складі демократичного уряду.
Досі тихо й спокійно в центральних органах влади перебувають такі кадри колишнього голови СДПУ (о) як Тарас Козак, Олександр Паршин, Мирослав Хом’як. Скажімо, Тарас Козак, у 2004 році уславився організацією фальсифікацій на Львівщині, а сьогодні перебуває на посаді заступника голови Державної митної служби.
Нинішня кадрова політика дає відповідь на запитання, чому фальсифікатори результатів виборів 2004 року не сидять у тюрмах? Бо значна їх частина сидить на керівних посадах. Чому? Тому що вони вчасно перейшли з одного політичного табору в інший, і ось тепер серед очільників, наприклад, БЮТ ми бачимо таких одіозних представників СДПУ (о), як Губський, Портнов, Абдулін.
Таку кадрову політику ми розглядаємо, по-перше, як ігнорування нашими партнерами по демократичній коаліції зобов’язань, узятих на себе при підписанні коаліційної угоди; по-друге, як небезпечну тенденцію повернення у владу «вчорашніх».
УНП вважає, що така кадрова політика веде до реваншу політичних сил, яким українці висловили недовіру у 2004 році, - тільки сьогодні вони повертаються під іншими, уже демократичними прапорами.
Вважаємо, що демократичні сили, які від свого імені рекомендують у владу представників колишньої команди, мають усвідомлювати всі можливі наслідки для України і всю відповідальність за такі дії.

Джерело: http://www.unp-ua.org






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

Усі новини