реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина. Убивцю привела правнучка

Чернігівщина. Убивцю привела правнучка


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Вранці 15 березня до чергової частини Чернігівського районного відділу міліції зателефонували з Олишівки і повідомили, що у власному будинку з чисельними тілесними ушкодженнями голови виявлено труп вісімдесятисемирічної жінки.
Негайно на місце злочину виїхали слідчо-оперативні групи районного відділу міліції, УМВС області, увесь особовий склад карного розшуку та дільничних інспекторів міліції. І вже через 2 години міліція затримала підозрюваних у скоєні цього злочину.
...30-річний Андрій (в інтересах слідства імена змінено) останнім часом співмешкав з 24-річною Оленою. Спочатку вони жили у неї, потім у нього, але не ужилися з батьками і пішли жити до Ігоря. Як відомо, люди об'єднуються за інтересами. У цієї компанії був один спільний інтерес - горілка. Жили з того, що ходили по людях, допомагали по господарству. Хтось трохи грошей дасть, хтось нагодує, а хто й пляшкою відбудеться. Все, що вони заробляли, витрачали переважно на спиртне.
Того дня Андрій з Ігорем поверталися з невдалих заробіток і завітали до 28-річної Інни, яка пригостила хлопців горілкою, потім всі разом вирушили до Ігоря. Інна була в якості спонсора, вона виділила грошей на півтора літра горілки. Десь опівночі, коли учотирьох вони вже подужали „півторачку", душі захотілося продовження банкету.
«Можна сходити до моєї прабабусі і попросити в неї горілки або грошей»,- запропонувала Олена. Вона знала, що у старенької була самогонка, яку вона зберігала на смерть. А якщо вона не дасть горілки, то треба її налякати, вирішила компанія. Андрій (він вже мав судимість за пограбування) знайшов дві пари рукавиць, але поки збиралися „на справу", Олена кудись поділа одну, тому на іншу руку оділа шкарпетку.
До прабабусі вирушили втрьох, прихопивши з собою сокиру. Ігор залишився дома. Хвірточка на подвір'я старенької була зачинена, тому Андрій переліз через паркан та відчинив її дівчатам. Олена почала стукати у вікна, але ніхто не відчиняв.
- Сильніше стукай і озвись, - сказав Андрій. Олена почала стукати сильніше. Бабуся увімкнула світло, вийшла у веранду і спитала хто прийшов.
- Це я, - озвалася Олена. Старенька впізнала правнучку і відчинила двері. Інна залишилася на дворі, а Олена з Андрієм зайшли в хату. Вони стали вимагати, щоб бабуся дала їм горілки, а коли та відмовила, Андрій вдарив її сокирою по голові. Бабуся стала тікати, але Андрій вдарив ще раз, а коли старенька впала на підлогу, наніс їй ще кілька ударів по голові. Потім він дав сокиру Олені і сказав, щоб та також ударила стару, та виконала наказ.
Помацавши пульс, вони пересвідчилися, що стара вже мертва і покликали Інну. Коли та зайшла у хату, Андрій наказав їй вдарити сокирою бабу по голові, але та, зрозумівши, що сталося, відмовилася.
- На тоді хоч у руках потримай сокиру, щоб і ти була замазана в цьому, - наказав Андрій, але Інна вискочила з хати і втекла. Вони обнишпорили хату, Оксана знайшла сто п'ятдесят гривень і віддала Андрію. Після чого вони почали складати в сумки банки з горілкою, а також сало, смалець, тушонку. Забрали й півбуханки хліба та банку консервів. Набрали стільки, що удвох не змогли все донести, тому частину залишили на подвір'ї. Знаряддя вбивства вони викинули по дорозі метрів через триста у кущах.
Зранку, хильнувши „трофейної" горілки, Андрій відправив Олену з Ігорем до будинку старої забрати остачу...
Наразі Олену і Андрія затримано, проти них порушена кримінальна справу за частиною 2 статті 115 Кримінального Кодексу України (навмисне вбивство з корисливих мотивів), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.
P.S. Вже потім на допиті Олена скаже, що всьому виною горілка.

Джерело: http://kop.gov.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини