реклама партнерів:
Головна » Черкаська область. Чигирин - місто загального пофігізму

Черкаська область. Чигирин - місто загального пофігізму


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У Вас є бажання на власні очі побачити, що таке руйнація місцевого самоврядування в Україні? Ноу проблем. Навіщо ламати списи навколо космічного Леоніда Чернівецького у Києві чи вкрай суперечливого Сергія Одарича в Черкасах? Варто приїхати в Чигирин, який вже рік взагалі живе без мера. І особливо тим не переймається.
У березні 2006 року міським головою Чигирина було обрано Володимира Івановича Братчика, якого в Чигирині знав кожен собака – багато років Братчик був 1-м секретарем райкому КПУ. Оптимізм Володимира Івановича (мовляв, я зараз „покажу Вам кузькіну мать і навчу працювати”)швидко минув. Зрозумівши, що воза він банально не тягне, Братчик написав заяву про відставку.
Прохання задовольнили. Повторні вибори було призначено на 3 червня 2007 року. З 12-ти кандидатів чигиринці обрали ...знову того самого Володимира Братчика. З 10 803 виборців, внесених до списку виборців, у голосуванні взяло участь 2 710 осіб. За Володимира Івановича проголосували 1 139 виборців.
Далі слід було надрукувати результати виборів в місцевій газеті, в 20-ти денний термін провести зібрання територіальної виборчої комісії, де офіційно оголосити результати виборів і вручити посвідчення міського голови переможцеві. Цього не зроблено й досі.
25 червня троє з 7 членів тервиборчкому з невідомих причин вийшли зі складу комісії. Чигиринська міська рада мусила б обрати нових членів ТВК, але чомусь не зробила цього до сьогоднішнього дня. Паралельно з цим сам переможець виборів цілий місяць після перемоги взагалі не приходив до виконавчого комітету. Ця абсурдна ситуація тривала на тлі судових позовів з боку Братчика до міської ТВК, який вимагав визнати його за законного мера, але жодного фізичного руху (бодай, зайти до виконкому та стукнути кулаком по столу) не робив. 2 липня 2007 року Чигиринський районний суд задовольняє позовну заяву Братчика і зобов`язує міську раду доукомплектувати склад ТВК й оголосити Братчика мером Чигирина. 20 вересня 2007 року ухвалу районного суду залишив без змін і Київський апеляційний адміністративний суд.
Але в Чигирині на судові рішення чхати хотіли. Міська рада вперто не бажала вводити до тервиборчкому нових людей. Час минав. Закінчився 2007 рік. 18 січня 2008 року головний державний виконавець підрозділу примусового виконання рішень Головного управління юстиції в Черкаській області А. Кузьменко підписує постанову про відкриття виконавчого провадження. У документі він вимагає від міської ради оголосити Братчика мером. Реакція відсутня. Останній з відомих нам документів – вимога державного виконавця, знову підписана А. Кузьменко – адресована голові Чигиринської ТВК 27 лютого 2008 року. У ньому голову ТВК зобов`язують у 3-денний строк виконати судове рішення і письмово повідомити державного виконавця.

Проте 30-х депутатів Чигиринської міської ради, секретаря міськради, 2 заступників міського голови безвладдя в місті, здається, влаштовує. У каламутній воді завжди легше рибу ловити. Кожен знайшов для себе маленьку діляночку: хтось пришиває ґудзики, хтось – рукав, а за якість пальто в цілому ніхто не відповідає. Дуже зручно.
З одного боку є обраний мер Братчик, в якого сім п`ятниць на тижні ( на даний момент він спокійнісінько поїхав до Криму), і який імітує бажання судитись за справедливість і працювати на благо свого міста, з іншого – справжній осередок холодноярської республіки, де ніхто ні за що не відповідає, всі при посадах і при власному інтересі. Усім плювати на закон, бо усе всіх влаштовує.
Братчик forever, Чигирине!?

Джерело: Юзеф Золотопідкований, «Провінція», http://pro-vincia.com.ua/article-a-230.html






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини