реклама партнерів:
Головна » Ющенко хоче законно видворити Російський флот

Ющенко хоче законно видворити Російський флот


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Рада національної безпеки і оборони України доручила Кабінету міністрів прийняти в двомісячний термін заходи по комплексній перевірці наслідків тимчасового перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні.
Така норма міститься у рішенні РНБО від 16 травня "Про заходи по забезпеченню розвитку України як морської держави", введеного в дію указом Президента України Віктора Ющенка. Текст документа розміщений на його офіційному сайті.
"Підготувати в двомісячний термін і забезпечити внесення в установленному порядку законопроекту про припинення з 2017 року дії міжнародних договорів про тимчасове перебування на території України Чорноморського флоту Російської Федерації", - мовиться в рішенні.
Крім того, уряду доручається розробити і внести до парламенту до 1 жовтня законопроекти про державну цільову програму розвитку кораблебудування на період до 2035 року, про програму комплексних невідкладних заходів, направлених на забезпечення готовності Військово-морських сил України до виконання завдань, зокрема підтримки технічної готовності і модернізації кораблів і військової техніки, оснащення новітніми зразками морського озброєння, розвитку інфраструктури пунктів базування бойових кораблів, розвиток морської авіації, - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Уряд повинен також у двомісячний термін вирішити питання про подальше використання недобудованого ракетного крейсера "Україна".

Кабміну доручається забезпечити в установленому порядку участь України в заходах щодо підтримки міжнародної безпеки на морі, зокрема в антитерористичній операції в Середземному морі "Активні зусилля", ініціативі "Чорноморська гармонія", Чорноморській групі військово-морської співпраці БЛЕКСІФОР, морських силах реагування НАТО на кризові ситуації.
Уряду також доручено здійснити заходи щодо завершення договірно-правового оформлення морської ділянки державного кордону між Україною і Росією в Азовському і Чорному морях і Керченській протоці.
Як повідомляв раніше МЗС РФ, "українська сторона 15 квітня під час зустрічі міністрів закордонних справ Росії і України передала російській стороні проект меморандуму про етапи і порядок виведення військових формувань Чорноморського флоту РФ з території України".
"Українській стороні було сказано, що в Москві розглянуть даний документ, проте обговорення цієї теми не є для нас актуальним, - підкреслюється в ньому. - Одночасно була відмічена важливість вирішення практичних питань, пов'язаних із забезпеченням умов, необхідних для повноцінного функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації і його перебування на території України".
Робота щодо рішення практичних питань функціонування Чорноморського флоту на території України ведеться в рамках відповідної Підкомісії російсько-української міждержавної комісії і її робочих груп: з військово-політичних питань; з питань інвентаризації земельних ділянок і державного майна України, переданих у користування Чорноморському флоту Російської Федерації; з питань навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки мореплавання в Чорному і Азовському морях; з питань екологічної безпеки, охорони навколишнього природного середовища, а також з питань юрисдикції і правових аспектів функціонування військових формувань і правоохоронних органів Чорноморського флоту РФ на території України, - мовиться в повідомленні Департаменту.
Чергове засідання Підкомісії заплановано на червень 2008 року.
"Позиція української сторони з питання про терміни перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України нами взята до відома, і вона враховуватиметься при вибудовуванні всього комплексу відносин між двома державами", - підкреслюється в повідомленні МЗС.
Раніше керівник прес-служби українського МЗС Василь Кирилич повідомив журналістів, що Київ і Москва з 1 червня планують почати консультації з приводу визначення процедури і порядку виведення Чорноморського флоту з України.
Він нагадав, що під час офіційного візиту до Москви міністр закордонних справ України Володимир Огризко передав російському колезі Сергію Лаврову меморандум між країнами з приводу етапів і порядку виведення до 28 травня 2017 року військових формувань Чорноморського флоту Росії з місць його тимчасової дислокації на території України. "Згідно з цим меморандумом передбачається, що з 1 червня 2008 року повинні початися консультації з приводу порядку, з приводу визначення процедури, з приводу визначення механізму виведення військових формувань Чорноморського флоту з території України", - сказав Кирилич. Зі свого боку міністр закордонних справ України Володимир Огризко заявив, що про проведення таких консультацій українська і російська сторона говорили ще в минулому році.

Джерело: "forUm", http://ua.for-ua.com/ukraine/2008/05/21/132150.html






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
Усі новини