реклама партнерів:
Головна » «Великим Українцем» Ярослава Мудрого зробили методами Ківалова

«Великим Українцем» Ярослава Мудрого зробили методами Ківалова


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Велике збурення в Україні викликав фінал телевізійного проекту каналу “Інтер” під пафосною назвою “Великі Українці”.
Вразив не підсумок цього конкурсу-шоу (“найбільшим” українцем названо гідну людину - київського князя Ярослава Мудрого), а спосіб, в який цього результату було досягнуто. За твердженням шеф-редактора проекту – відомого журналіста Вахтанга Кіпіані, підсумки всенародного голосування грубо сфальсифіковано. На його думку, масштабна маніпуляція громадською думкою відбулася “для задоволення дріб’язкових амбіцій політичних пігмеїв”. У свідомому викривленні народного волевиявлення Кіпіані звинуватив одного з лідерів Партії регіонів – колишнього віце-прем’єра в уряді Віктора Януковича Дмитра Табачника.
Вахтанг Кіпіані стверджує, що сталося звичайне шулерство. В останній день голосування (на той момент його лідером був провідник ОУН Степан Бандера) на підтримку кандидатури Ярослава Мудрого, який до цього не піднімався вище четвертого місця, було вкинуто понад півмільйона голосів. У Кіпіані є дані, що “Укргазбанк”, до якого має безпосередній стосунок інший нардеп-“регіонал” Василь Горбаль, виділив 550 тис. грн., і від імені своїх клієнтів, без їхньої згоди та відома, через комп’ютер було послано SMS-повідомлення на підтримку номінанта, який, на думку Табачника, є “об’єднавчою фігурою для України”. За словами Кіпіані, вдалося встановити понад сотню мобільних телефонів, з яких в останній день надіслали понад тисячу повідомлень для перемоги Ярослава Мудрого. А з одного номера було надіслано безпрецедентну кількість “за” - 15 454. Зрозуміло, йшлося про спеціально організовану й проплачену політико-технічну (політтехнологічну) атаку, до якої “прості смертні” причетними бути не могли.
Доказом технічних маніпуляцій є і те, що у фінальній частині голосування два кандидати на звання “Великого Українця №1” - Валерій Лобановський і Григорій Сковорода отримали в сумі менше голосів, ніж мали їх… три дні перед тим.
Про гру без чесних правил засвідчує виклична поведінка Дмитра Табачника, який представляв у цьому проекті (російською мовою) Ярослава Мудрого. За кілька днів до фіналу “Великих Українців” Табачник, усупереч умовам проекту, відмовився прийти на заключне шоу – бо, за його словами, не хотів брати участі “у коронації Бандери” (виходить, хтось йому уже “шепнув” про результати). А ще пояснив свою відмову запланованою зустріччю у Парижі з французьким президентом Саркозі. Однак сталося диво – усміхнений Табачник, проігнорувавши першу особу Франції, з’явився у студії. Як стверджує Кіпіані, на фуршеті з нагоди завершення проекту “великий інтелектуал” Табачник ще раз проколовся, заявивши, що міг би “трахнути” Бандеру Щербицьким…”. Іншими словами, будь-яким чином виконати політичне замовлення.
Для чого Табачнику, який відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями, потрібно було, щоб “Великим Українцем” №1 став Ярослав Мудрий. Ось як пояснив це кореспонденту “Високого Замку” Вахтанг Кіпіані:
“Певні політичні сили зацікавлені у тому, щоб на чолі списку опинився не хтось з національних лідерів України, як-от Шевченко чи Бандера, а людина з нашого спільного минулого, як колись казали, зі “спільної колиски братніх народів”. Свої міркування можу пояснити тим, що вслід за Україною зараз стартував подібний телепроект у наших північних сусідів - під назвою “Имя России”. У ньому йдеться про “великих росіян”. Цікава закономірність: у російському списку фігурують майже всі члени нашої десятки, крім Бандери – там і Лобановський, і Хмельницький. Думаю, такі речі роблять для того, щоби після закінчення проекту сказати: подивіться, у нашій і вашій десятці співпадають три-чотири-п’ять чи більше людей. То навіщо нам дві держави, дві культури, коли у нас одні і ті ж герої?”.

А тим часом…

Генеральний продюсер телеканалу “Інтер” Ганна Безлюдна заперечила маніпуляції довкола проекту “Великі Українці”. За її словами, отримані результати – “це волевиявлення найбільш активної та свідомої частини населення нашої країни”. Ганна Безлюдна вважає, що “прихильники Ярослава Мудрого та Миколи Амосова мали більше бажання, щоб перемогли їхні герої, аніж прихильники Степана Бандери”.

У той же час ведуча цього проекту Ганна Гомонай переконана, що телеканалу слід провести службове розслідування, аби перевірити інформацію про масове накручування рейтингу Ярослава Мудрого та Миколи Амосова. А якщо фальсифікацію буде підтверджено, результати програми слід переглянути.

У середу фракція “Наша Україна – Народна Самооборона” висунула вимогу створити тимчасову слідчу комісію для розслідування маніпуляцій із голосами телеглядачів у телепроекті “Великі Українці”. За словами народного депутата Ольги Герасим’юк, “накрутка” голосів за окремих персонажів проекту є “поверненням ківаловщини”. Герасим’юк заявила, що канал “Інтер” повинен нести відповідальність за обман телеглядачів.

Автор: Іван ФАРІОН
На фото: Більшість українців з Ярославом Мудрим знайомі завдяки двогривневій купюрі.
Джерело: «Високий замок», http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=65024






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини