реклама партнерів:
Головна » Всеукраїнський журналістський рекламний тур у Чернігові. Фото

Всеукраїнський журналістський рекламний тур у Чернігові. Фото


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
12-14 червня у місті Чернігові за ініціативи міського голови та партнерської підтримки компанії "САН ІnBev Україна" відбудеться рекламний тур для представників засобів масової інформації України.
Захід організований в рамках всеукраїнської акції «Україна очима редактора» і має на меті презентацію туристично-рекреаційного потенціалу Чернігова та його популяризацію на ринку туристичних послуг України.
У програмі туру ознайомлення з інфраструктурою туристичної галузі міста: історичними пам’ятками, готельними господарствами, розважальними закладами та ін. Учасниками туру стануть представники ЗМІ фактично з усіх областей України.

Чернігів – одне з найдавніших міст Європи, засноване, за оцінками дослідників, ще у 7 столітті, а перша згадка про місто у літописі датується 907 роком. Древня історія нашого міста гармонійно переплетена з сучасністю, а стародавня краса - з сучасними архітектурними будівлями.
Серед міст України Чернігів посідає особливе місце, як один з історичних та духовних осередків, де до нашого часу збереглися пам'ятки давньоруської архітектури XI-XIII та XVII-XIX століть – доби бароко та класицизму. Багаті на цікаві археологічні знахідки чернігівські кургани, найвідоміший з яких – Чорна могила. За легендою там нібито похований засновник міста князь Чорний.
Багатовікова історія увічнена у численних історичних та архітектурних пам'ятках, серед яких 32 об'єкти державного та 39 пам'яток місцевого значення.
Деякі з них розташовані на найдавнішій частині міста – Дитинці (Валу), території колишнього князівського двору та фортеці. Це найдревніший у Європі Спасо-Преображенський собор (XI ст.) – одна з небагатьох споруд домонгольського періоду, що збереглися до нашого часу, Борисоглібський собор (XII ст.), споруджений на фундаменті XI ст., також, один з найстаріших храмів України та Європи, Колегіум – один із перших світських середніх навчальних закладів в Україні, заснований у 1700 році, Катерининська церква, споруджена у стилі українського бароко на початку XVIII cт., своєрідна візитна картка міста, яка знаходиться при в'їзді до Чернігова.
Перлина архітектури Київської Русі кінця XII – початку XIII ст. – П'ятницька церква. У місті діє Єлецький жіночий монастир, заснований у XI ст., де у XVII ст. містилась одна з перших друкарень в Україні. На території монастиря розташований Успенський собор.
Троїцько-Іллінський монастир включає до себе Антонієви печери з Іллінською церквою, Троїцький собор XVII ст., з дзвіниці якого відкривається мальовнича панорама Чернігова. Унікальна пам'ятка підземної культової архітектури - Антонієви печери була закладена у XI ст. Преподобним Антонієм Печерським, засновником Києво-Печерської Лаври. Переховуючись від гніву великого київського князя Ізяслава, "отец русского монашества" таємно прибув у Чернігів та залишився на порослих дубовим лісом Болдиних горах. Болдині гори – ще один історичний центр міста, чудове місце для прогулянки, з якого відкривається гарний краєвид стародавнього міста.
Чернігів - одне з найгарніших та перспективних міст України, яке неодмінно треба побачити. Це своєрідне поєднання багатого культурного й історичного спадку і великого виробничого потенціалу. Розташований поблизу столиці України та на березі судноплавної річки Десна, Чернігів є важливим транспортним вузлом та має значний індустріальний потенціал.
Місто Чернігів завжди було важливим освітнім центром. Сьогодні місто зберігає свій статус регіонального центру освіти, науки та культури. У Чернігові створені умови для активного відпочинку та занять фізкультурою і спортом. Без перебільшення наше місто можна назвати містом чемпіонів – адже його видатні спортсмени неодноразово ставали переможцями на міжнародних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри.
Місто Чернігів прагне посісти належне місце в економічному житті України та Європи. Основна увага приділяється створенню сприятливого бізнес-клімату, залученню інвестицій, розвитку значного туристичного потенціалу.
У рамках туру 12 червня (о 16.00) журналісти зустрінуться з Чернігівським міським головою Олександром Соколовим у міській раді. На зустріч запрошені відомі чернігівські спортсмени-олімпійці – Оксана Хвостенко, Андрій Дериземля, Олена Костевич, В'ячеслав Деркач, Ніна Лемеш, Наталія Смаль, чемпіон з силового багатоборства Олександр Пеканов та інші.
13 червня (о 9.00) запланована екскурсія до чернігівського відділення компанії "САН ІnBev Україна", де виробляється найвідоміше пиво України – "Чернігівське". Протягом дня відбудуться оглядові екскурсії по Валу, по Болдиним горам та Троїцько-Іллінському монастирі з відвідуванням Антонієвих печер. Увечері – відвідування боулінг-клубу.
На гостей очікують прогулянка на катері по одній з найчистіших річок України – красуні Десні, виступ чернігівських дзвонарів Спаського собору, а також багато інших приємних несподіванок.

Запрошуємо Вас відвідати наше місто, доторкнутися до його древньої історії та насолодитися його віковим спокоєм і мальовничою красою.

Бажаємо учасникам прес-туру гарного бадьорого настрою та приємних яскравих вражень під час перебування у нашому славному древньому місті.

Організатори заходу: Чернігівська міська рада, компанія "САН ІnBev Україна", редакція газети «Чернігівські відомості» та Всеукраїнський журналістський фонд.

Джерело: Відділ зв'язків з громадськістю міської ради, http://www.chernigiv-rada.gov.ua/news.php?news=1292









Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:26
06-Трав-2024
Україна отримала від Іспанії та інших союзників ракети до систем ППО Patriot
В уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй
20:38
05-Трав-2024
Священники ПЦУ підпільно звершують богослужіння на окупованих територіях України
Священники Православної церкви України підпільно продовжують звершувати богослужіння
07:01
04-Трав-2024
На Поклонній горі – черги до трофейної техніки України та НАТО
Зрозуміло, що людей осудних у цій черзі немає.
Це той самий «кровожерний совок
06:56
04-Трав-2024
Про «покровскіх ос» на Лук’янівці у Києві
У Страсну п‘ятницю, коли у православних храмах виносять для поклоніння Плащаницю я за
20:49
03-Трав-2024
1300 московських попів поповнить ряди окупаційної армії кремля
кремлівська церква має намір направити на фронт в Україну “для духовної допомоги росі
20:34
30-Квіт-2024
ССО уразили два російських ЗРК «Бук» на Сумському напрямку
Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку в
20:13
30-Квіт-2024
Херсонщина. Російські окупанти без успіху намагаються штурмувати звільнений острів Нестрига
Російські окупанти без успіху штурмують острів Нестрига в Херсонській області, який р
20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
Усі новини