реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина. „Похоронний" шахрай. Фото

Чернігівщина. „Похоронний" шахрай. Фото


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Незвичайного шахрая затримали співробітники Сосницького райвідділу внутрішніх справ Чернігівської області. Зловмисник, входячи в довіру до стареньких селян, видурював у них особисті документи для подальшого оформлення державної соціальної допомоги... на їхнє ж поховання.
Статечний, добре вдягнений чоловік років 50-ти заїхав до загубленого в лісі села Прогони Сосницького району, де нині залишилося тільки 7 жилих хат, добре доглянутими "Жигулями" сьомої моделі. Зупинився біля подвір'я ветерана війни Сергія Мірошника. 83-річний дідусь саме ходив до лісу по ягоди (суниці доспіли!), тож з незнайомцем спілкувалася його дружина. Гість розпитував про розміри пенсій, потім обнадійливо зазначив: вам, жіночко, мають добавити. А дідові й уже добавили. Давайте, аби самим не їздити до сільради, я відвезу паспорт ветерана для перерахунку пенсії.
У господині склалося враження: гість - співробітник органів соціального забезпечення. Заколисував солідний вигляд і лагідна мова незнайомця. Припущення переросло у впевненість, коли чоловік дістав з машини чималенького пакунка з продуктами: чай, цукор, печиво, консерви тощо. Це, мовляв, усім ветеранам ще й допомогу розвозимо, беріть. (стандартна схема маскування під співробітників соцзабезу) Зі здобутим паспортом, якого пообіцяв повернути по обіді, шахрай хутко виїхав у сільраду.
Невдовзі повернувся і сам ветеран. Уважно вислухавши подробиці візиту незнайомця, дійшов висновку: дружина "купилася" на обіцянки шахрая. І мерщій почав телефонувати - до сільради, а згодом і до міліції.
Правоохоронці затримали підозрюваного у вчиненні шахрайства якраз в той момент, коли він у районному відділенні Пенсійного фонду намагався оформити всі належні документи для одержання допомоги на поховання ветерана, чию дружину щойно ошукав.
З'ясувалося, цей чоловік мав (також здобуту неправедним шляхом) медичну довідку про смерть зовсім іншої особи, яку переробив з використанням портативної копіювальної оргтехніки, одержавши чистий бланк з печаткою і підписом лікаря, проте без інформації про реально померлу особу, в яку і вніс відомості про Сергія Мірошника. З довідки випливало, нібито ветеран помер не вдома, а в сусідньому Корюківському районі, під час гостювання у племінника, яким назвався зловмисник. Ця легенда скидалася на правду і не викликала підозри у чиновників. Проте шахрай, про всяк випадок, не дуже довіряв Фортуні. Оперативники звернули увагу на таку деталь: під час затримання підозрюваного його автомобіль стояв біля споруди райвідділення Пенсійного фонду хоч і замкненим, проте з працюючим двигуном. Втеча, після владнання необхідних зловмисникові формальностей, мала б зайняти секунди.
Згодом, в ході перевірки після доставлення до райвідділу внутрішніх справ, співробітники міліції з'ясували: підозрюваний у шахрайстві раніше неодноразово був судимий як в Україні, так і в Росії. Щоправда, було це ще за часів Радянського Союзу. Після здобуття Україною незалежності - нібито жодних претензій до цього чоловіка не було. Він, уродженець російського Сибіру, встиг пожити у ряді областей нашої держави. Останні роки мешкав у Корюківському районі на Чернігівщині. Стверджує, що донедавна працював у приватній фірмі. Нині безробітний.
Причетність до шахрайства, вчиненого у Прогонах, затриманий не заперечує. Навіть більше, зізнається, що здобувати гроші в такий спосіб йому доводилось двічі. Водночас правоохоронці мають обґрунтовані сумніви стосовно повноти цього списку. Шахрайства, вчинені за тим самим сценарієм, тричі реєструвалися у Менському районі. Є підозри, що спритник встиг "попрацювати" також у Щорському районі, в обласному центрі, а можливо, і деінде, навіть за межами Чернігівщини.


Тож пропонуємо уважно вдивитись в його обличчя. Якщо Вам також випало стати жертвою шахрайських дій з боку цього чоловіка, або Ви були свідком скоєння ним подібного злочину відносно іншої особи, просимо негайно звертатися до Управління МВС в Чернігівській області за телефонами: 678-295, 619-328, за номером в смт Сосниця 8 (255) 2-15-63, або до чергової частини свого територіального райвідділу внутрішніх справ.

Джерело: http://kop.gov.ua/






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини