реклама партнерів:
Головна » Чернігівщина. Розкрито вбивсто Володимира Бондаренка

Чернігівщина. Розкрито вбивсто Володимира Бондаренка


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Про перебіг подій, хід розслідування справи та затримання підозрюваних в цьому тяжкому злочині, про все це розповів сьогодні на перс-конференції начальник обласного управління міліції, полковник міліції, Іван Петрович Катеринчук.
Першого березня цього року близько 21 години в с. Ульянівка Чернігівського р-ну на території своєї дачної садиби був виявлений труп Володимира Бондаренка, директора комунального підприємства «Чернігівбудінвест», яке займається виділенням земельних ділянок під житлове будівництво в обласному центрі, з ознаками насильницької смерті.
На вбивство вказували сліди тілесних ушкоджень (розбита голова) та зв'язані мотузкою руки загиблого. В ході розшукових заходів оперативники відновили практично повну картину злочину й приступили до пошуків зловмисників та їх затримання.
Під час спілкування з дружиною директора було встановлено, що того дня вона разом з чоловіком приїхала в заміський будинок. Близько 19-ї години, коли жінка знаходилася в будинку, туди несподівано увірвався невідомий чоловік та без будь-яких пояснень почав наносити їй удари по голові та тулубу. Потім цей молодик схопив її за шию та притиснув до обличчя господарки ганчірку із специфічним запахом, після чого вона знепритомніла.
Коли жінка опритомніла, то відчула, що руки її були зв'язані, а обличчя накрито якимось лахміттям. Було чутно, що кімнатами будинку хтось ходить та розмовляє по телефону. Потім нападник підійшов до жінки та став випитувати де зберігаються гроші та банківські картки. Дізнавшись те, що хотів, молодик пішов.
Коли жінці вдалося звільнитися від пут і вийти в будинку, в підсобному приміщенні лазні вона побачила труп свого чоловіка.
Потім міліціонери встановлять, що з господарства зникли мисливська рушниця і мобільні телефони, а також ключі від квартири в Чернігові. Згодом під час огляду цієї квартири співробітники міліції з'ясують, що невідомі винесли з помешкання 33 тис. доларів США, 500 євро та вироби з золота.
За даним фактом слідче управління УМВС України в Чернігівській області порушило кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.ст.121 ч.2, 187 ч.4, 190 ч.3 КК України.
За наказом начальника обласного Управління міліції була створена потужна слідчо-оперативна група з числа найдосвідченіших оперативників, які почали активно займатися розкриттям злочину.
Були висунуті декілька версій, які і відпрацьовувались міліціонерами. Збиралися свідчення, речові докази, проводилося відпрацювання підоблікового елементу та перевірка потенційних виконавців злочину.
Низка таких оперативно-розшукових заходів невдовзі дала свій результат - були встановлені 4 особи, підозрювані в скоєнні даного злочину (Сергій 1961 р.н.; Ігор 1976 р.н.; Олександр 1961 р.н.; та Сергій 1985 р.н.).
21 березня трьох з них співробітники міліції затримали одночасно на різних квартирах в Чернігові. Але ватажок, відчувши небезпеку, зник на деякий час з поля зору правоохоронців.
Затримані дали правдиві свідчення, а також повідомили достатньо інформації про організатора злочину.
Ватажок, на ім'я Сергій, був оголошений у розшук. А переховуватися він міг в різних містах України, в тому числі й у столиці держави Києві. Саме туди в першу чергу і виїхали оперативники, де відпрацьовували його зв'язки та проводили заходи, спрямовані на його виявлення та затримання. Але цей пласт роботи бажаного результату не приніс.
Згодом наполеглива та кропітка праця міліціонерів була ви нагороджена, вони змогли встановити місце переховування ватажка, і ось в червні відбувся і сам процес його затримання.
Під час затримання Сергій намагався чинити збройний опір співробітникам карного розшуку. Він досить добре приготувався до зустрічі з міліцією: в кожній кімнаті співробітники згодом знайшли по зарядженій мисливській рушниці, а поряд зі зловмисником лежав пакет в якому знаходився пістолет, але група затримання спрацювала настільки швидко й оперативно, майже блискавично, що не лишила підозрюваному жодного шансу.
Під час обшуку помешкання, де переховувався ватажок, міліціонери виявили та вилучили:
• - пістолет «ПМ» з різьбою під глушник;
• - пістолет «Вальтер»;
• - ручну гранату «РГД»;
• - автомат «Калашникова»;
• - мисливську рушницю.
Зараз організатор вбивства затриманий згідно ст. 115 Кримінально-процесуального Кодексу України та проводиться його перевірка на причетність до скоєння інших подібних злочинів.
Злочин розкрито, підозрювані затримані, зараз головним завданням слідства та прокуратури є зібрати всю інформацію стосовно цього резонансного злочину, щоб суд дав сою оцінку та виніс справедливий вирок зловмисникам.
Онде тільки прикро, що пішла з життя людина яка ще була повна сил, натхнення та прагнень працювати на благо рідного міста, Чернігівщини та України в цілому.

Джерело: ВЗГ УМВС України в Чернігівській області, http://kop.gov.ua/

На фото: Володимир Бондаренко.





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини